Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Jan Jaap Zijlstra

Naam: Jan Jaap Zijlstra 

Woonplaats: Middelstum 

Leeftijd: 51 jaar 

Burgerlijke staat: Getrouwd met Anneke en we hebben 2 geweldige dochters: Ilse (22) en Sascha (20). 

Beroep: Personeelsplanner bij Abiant, vestiging Bedum. 

Hobby’s: Voetbal – zelf helaas niet meer actief maar wel als Bestuurslid Voetbalzaken bij vv Winsum -, wandelen en fietsen. 

Lievelingsgerecht: Als er maar een lekker stukje vlees bij geserveerd wordt dan ben ik al blij. 

Mooiste film ooit gezien: Ben niet echt een filmkijker. 

Mooiste sportmoment ooit: Moment, dat zijn er bij mij veel meer dan één….. Max Verstappen zijn eerste overwinning in Barcelona (en vooral de manier waarop); Joop Zoetemelk die Wereldkampioen werd; Mathieu van der Poel die uit het niets de Amstel Gold Race won; FC Groningen die de beker won; het Nederlands Elftal dat Europees Kampioen werd in 1988. En zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik ben ook geen lezer. 

Kijkt het liefst naar: Ach ja, alles wat met sport te maken heeft. 

Beste popsong aller tijden: Kan ik zo even niet benoemen. Ben wat dat betreft een Kameleon. Van Hollandse hits op z’n tijd via Coldplay, Armin van Buuren, Martin Garrix naar Helene Fischer. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Even zweven? 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ondanks dat het niet onder de gemeente Het Hogeland valt, is het in en rond Middelstum echt heel mooi. Wat je dan als inwoner al bijna niet meer ziet terwijl het er zeker is. Het uitzicht vanuit het clubgebouw van vv Winsum bij een ondergaande zon is ook echt fantastisch! 

Favoriet vakantieland: Geen voorkeur, er even tussenuit is natuurlijk altijd goed en of dat nu in Duitsland, Italië, Frankrijk of lekker in het eigen land is, maakt mij niet zo heel veel uit (het weer moet natuurlijk wel goed zijn maar daar zijn we dan ook weer Nederlanders voor……) 

Mooiste stad: Barcelona en Milaan. 

Favoriete auto: Heb ik weinig mee, als hij het maar doet. 

Waar heb je spijt van: Nergens. Je maakt in je leven keuzes waarvan je op dat moment vindt dat ze de juiste zijn. Niet terug maar vooruitkijken, denken en handelen. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Met het gezin een reis maken door Australië of Canada lijkt me nog wel wat. 

Droomvrouw/man: Diegene die er voor zorgt dat er geen geweld en discriminatie meer in de wereld zal zijn.  

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: In geval van nood mag men altijd bellen.

Hoogtepunt uit het leven: Geboorte van beide dochters en het 2x beklimmen van de Alpe D’Huez (13,2 km klimmen en 1815 meter hoog) nadat ik ook 2x een nieuwe voorste kruisband had gekregen. 

Dieptepunt uit het leven: Het verlies van dierbaren in mijn directe omgeving heeft altijd veel impact op me. Ik ben een emotioneel mannetje. Tijdens mijn periode als trainer bij FC LEO in Leens heeft het overlijden van onze speler Mart Buikema wel enorme impact op me gehad. Als trainer, spelersgroep en als club hebben we daar gedurende die hele zware periode het beste van gemaakt op onze manier. Die dagen van overlijden tot aan de uitvaart vanaf het hoofdveld van de club heeft enorm veel met mij gedaan…. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Voetbalvriend Hans van der Ploeg om zodoende het trio “pizza eters” compleet te maken. 

Wat wil je verder nog kwijt: Blijf gezond en denk goed om elkaar!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69