Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bijna op de motorkap beland…..

Zaterdagavond hoorde ik iemand de zin reeds citeren die ik nu aan het papier toevertrouw. Dat het maandagmorgen voor achten is wanneer ik aan dit stukje begin. Mijn voorspelbaarheid qua stukjes zou je als iets zorgelijks kunnen zien maar voorlopig hou ik het er maar op dat ze in elk geval nog gelezen worden waardoor de lezers bepaalde patronen herkennen. En daar de kracht van het onderwijs hem nog steeds in de herhaling zit, lijkt mij dat geen enkel probleem.

Waar ik zaterdagavond was? Op het bedrijvenvoetbal in Bedum. Daar zou best nog het woordje natuurlijk achter kunnen staan. Want vrijdag- en donderdagavond was ik er ook. Tijdens de sponsoravond genoot ik van de verhalen van de gastsprekers Hans Nijland en Marianne Timmer. Hans was vorig jaar november al eens bij ons te gast in de Middelstumer voetbalkantine. Helemaal onbekend waren de verhalen dus niet maar man’s voordracht en mimiek zijn uniek en dat verveelt nooit. Timmer nam ons mee in haar successen maar ook de keerzijde van drie Olympische medailles werd belicht en dat maakte deze avond helemaal af.

Maar de zaterdag was toch de mooiste dag. Een feest der herkenning in combinatie met een biertje en af en toe een wedstrijdje meepikken. Dat laatste werd minder toen onze plaatselijke favorieten in de kwartfinale uitgeschakeld werden en toen werd de blik verlegd naar de tent en de kantine. Van oud-HAVO-klasgenoten en oud-collega’s tot hopelijk jeugdige talenten die ooit vv Middelstum voetballers worden en alles wat er tussenin zit. Veel bekende gezichten uit mijn Fame-tijd maar ook door recentere interviews. Zo schaakte ik ooit de misschien wel oudste doelpuntenmaker aller tijden op het bedrijvenvoetbal, 69 jaar, voor een pensionadointerview.

Het werd steeds gezelliger in de tent en toen ik ook nog eens een vrijkaartje voor de feesttent kreeg aangeboden was leiden in last. Ook dat feestgedruis nog maar even meegepikt tot in de kleine uurtjes. Het viel nog niet mee om mijn stalen ros in alle donkerheid naar Middelstum te sturen maar gelukkig blijft de Hippolytustoren een niet te missen markeringspunt. Man, wat was het weer een gezelligheid. En mocht de organisatie nog ruimte hebben voor een veer in hun achterste, bij deze erin gedrukt. Er viel geen wanklank te noteren en wat een vrolijke en blije gezichten overal. En daar doe je het natuurlijk allemaal voor.

En hoe het met mijzelf zit? We zijn de julimaand ingedoken en over drie weken hoop ik lekker relaxt en zorgeloos in Frankrijk te zitten voor een vakantie. Maar eerst wacht nog even een drukke anderhalve week met de nodige interviews. Deze week wat mij betreft geen tijd voor een vroege fietstocht. Wat tegenwoordig ook niet meer zonder gevaar is. Zo werd ik twee weken geleden in Delfzijl rond half zeven namelijk geschept door een auto met daarin vier jongemannen die ongetwijfeld op weg waren naar hun werk.

Ze hadden mij nooit gezien toen ik ietwat aarzelde of ik nu naar links of naar rechts moest en op het laatst besloot om toch maar rechtsaf te slaan. Door nog even flink gas bij te geven, kon ik nog maar net voorkomen dat ik zelf op de motorkap belandde. Nu raakte de auto mij vol in het achterwiel maar wonder boven wonder kon ik gewoon doorfietsen. De chauffeur keek niet op een krasje of deukje meer of minder tussen de nodige roestplekken door. Beiden waren we na dit voorval ongetwijfeld klaarwakker en zaten nog vol met adrenaline. Ik wel in elk geval.

Vorige week at ik even voor zevenen mijn eerste bammetje in Meedhuizen, dat had ik een aantal uurtjes eerder bij het wakker worden ook niet kunnen vermoeden. Steendam, Tjuchem, Meedhuizen, plaatsen waar ik normaal bijna nooit kom. Om vervolgens via een rondje Schildmeer en ’t Roegwold in het Kardinger bos te belanden via Luddeweer en Lageland. Daar kom je normaliter toch ook nooit? Afijn, het was wederom een mooie tocht en misschien pik ik voor mijn vakantie nog eenmaal zo’n lekkere vroege toertocht mee door ons prachtige Groninger landschap.

Wanneer ik nu schrijf dat er verder voor de vakantie niet veel meer op uitgaangsagenda staat dan klopt dit toch niet helemaal. Vrijdag een bruiloft, zaterdag zou Winsum aangedaan kunnen worden en op woensdag 19 juli is daar nog het concert van Coldplay in Amsterdam waar reikhalzend naar uitgezien wordt. Maar voor nu is het nog maar maandagmorgen en als het nieuwsbulletin van acht uur begint, eindig ik dit verhaal gedecideerd. Eens kijken wat week 27 van 2023 ons brengt….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69