Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Karel Kosmeier

Naam: Karel Kosmeier 

Adres, Woonplaats: Nipperusstraat, Ulrum 

Leeftijd: 45 

Burgerlijke staat: Getrouwd 

Beroep: Bedrijfsleider Sportcafé De Beemden (Bedum), Sporthal Leens en Sporthal de Leegens (Doezum). 

Hobby’s: Ik heb veel gesport (handbal en volleybal) maar door blessureleed ben ik daarmee gestopt. Als ik een huidige hobby zou moeten noemen, denk ik dat bbq-en het eerste is dat in me opkomt. Ik wacht ook stiekem tot Earth2.io door de massa word opgepakt. (Google tip) 

Lievelingsgerecht: Lasagne, maar zeker ook een goed (en groot) stuk vlees van de bbq. 

Mooiste film ooit gezien: Dat zijn er door de jaren heen heel wat geweest. Ik denk dat films als The Green Mile en Schindler’s List het meeste blijven hangen.

Mooiste sportmoment ooit: Kampioenschappen met handbal en volleybal, maar ook zeker de bekerfinale van FC Groningen in De Kuip. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik heb vroeger ontzettend veel, en met plezier, gelezen. De laatste tijd ben ik meer van de luisterboeken als ik onderweg ben met de auto. Ik heb destijds de serie ‘De stam van de holenbeer’ erg kunnen waarderen. 

Kijkt het liefst naar: Alle mooie en lieve mensen om mij heen en de sterrenhemel bij een heldere nacht blijf ik heel fascinerend vinden. 

Beste popsong aller tijden: Ik denk niet dat het onder de noemer popsong valt, maar ik vind Tom Traubert’s Blues van Tom Waits een bijzonder mooi nummer.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Daarvoor ben je bij mij echt aan het verkeerde adres, ik praat heel makkelijk en graag. Dat werkt voor mij beter als een of andere truc. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: De kwelder achter Hornhuizen en ik heb jaren in het koetshuis op Landgoed Verhildersum gewoond. Dat heeft ook wel een speciaal plekje in mijn hart. Maar als je er een beetje oog voor hebt, is overal wel wat moois te zien of te ontdekken. 

Favoriet vakantieland: Italie (en ik heb een zwak voor Namibie). 

Mooiste stad: Belgrado 

Favoriete auto: Cobra Shelby 

Waar heb je spijt van: Nergens van, alles wat er is gebeurd heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Mocht ik mensen ooit onbewust hebben gekwetst, dan spijt me dat wel. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Nog zo ontzettend veel, ik hoop dat de tijd en de gezondheid daarvoor mij en mijn dierbaren gegeven is. Uiteraard hoop ik dat iedereen dat mag ervaren. 

Droomvrouw/man: Dat is natuurlijk mijn eigen vrouw Ellis. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Over het algemeen hoef je me ’s nachts niet wakker te maken omdat ik dan nog aan het werk ben. Als ik dan toch iets moet noemen, dan is het om met het gezin naar een camping te gaan. Daar word ik intens gelukkig van. 

Hoogtepunten uit het leven: Trouwen met Ellis, de geboorte van onze dochter Lynde en onze zoon Meryn. 

Dieptepunt uit het leven: Dat is wat bijna iedereen hier benoemd, het verliezen van dierbaren om je heen. Maar naarmate je leeftijd voortschrijt, word je daar vaker mee geconfronteerd. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Ik hoop dat Olaf van de Groep mee wil doen. Ik heb al regelmatig mogen genieten van de verhalen en de avonturen die zijn pad kruisen. 

Wat wil je verder nog kwijt: Clarina, bedankt voor de nominatie, ik hoop niet dat de antwoorden tegenvallen. Tot slot, laat iedereen toch vooral kijken naar wat je wel hebt en daarvan genieten. Er is vaak al zoveel moois binnen handbereik.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69