Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Hans Groeneveld van SuppliesSupplies J.H. Groeneveld Administratieve Diensten helpt de penningmeester graag op weg met Snelstart!

De naamgeving van de onderneming van Hans Groeneveld is al een bijzonder verhaal. Maar eerst even een korte voorstelronde: ‘Ik ben inmiddels 66 jaar en omdat het werk zo leuk is niet alleen maar hobbymatig bezig met mijn onderneming. Ik had je graag verteld dat ik in Middelstum ben geboren maar dat kan ik door die ene dag in Huize Tavenier in Groningen niet waarmaken. Wel ben ik getogen in Middelstum waar onze vader de eigenaar was van Accountantskantoor Groeneveld. Zelf vond ik het beroep dat hij uitoefende maar saai in mijn jonge jaren. Vliegenier worden, dat leek mij wel wat. Helaas kwam ik hiervoor niet in aanmerking. En zo kwam ik uiteindelijk toch in de boekhouding terecht.’

De saaiheid van het werk viel hem mee maar toch besloot hij na tien jaar in loondienst in 1990 voor zichzelf te beginnen. ‘Toen ik mij meldde bij de Kamer van Koophandel om mijn onderneming in te schrijven, vroeg men mij naar de tenaamstelling van het bedrijf. Daar had ik eigenlijk niet eens zo goed over nagedacht. Opeens schoot de opmerking van Henny Huisman door mijn hoofd, ‘surprise, surprise’. SuppliesSupplies JH Groeneveld was het gevolg van deze bijzondere gedachtekronkel. Op zich nog niet eens zo raar bedacht omdat ik ook wel wat in de computerhandel wilde gaan doen maar dat is er bij gebleven.’

Al snel raakte hij verslingerd aan het boekhoudkundig programma Snelstart en hij toog hoogstpersoonlijk naar Texel, het eiland waar Snelstart zijn levenslicht zag, om daar de toenmalige directeur te overtuigen dat hij uitermate geschikt was om dit softwarepakket bij zijn klanten aan te bieden. En daar kreeg hij toestemming voor. Inmiddels heeft dit familiebedrijf maar liefst 150.000 cliënten en dik dertig jaar later heeft Groeneveld zelf zo’n 1.500 klanten op weg geholpen met het programma. ‘In het begin hangen ze nog regelmatig aan de lijn maar door ze verder op weg te helpen, hebben ze mijn hulp op den duur niet meer nodig en worden het tevreden gebruikers.’

Penningmeester Bedrijvenvoetbal

Groeneveld richt zich nu eigenlijk alleen nog maar op trainingen en advies geven en dan met name bij zijn ‘oude klantenkring’. Maar nog steeds weten nieuwe gebruikers hem te vinden. Enige jaren geleden klopte de toenmalige penningmeester van het Bedrijvenvoetbal in Bedum bij hem aan. ‘Ook hem heb ik op weg geholpen en hetzelfde geldt voor zijn opvolger Willem van der Ark. Maar dat mag eigenlijk geen naam meer hebben hoor want het gaat tegenwoordig slechts om een enkele vraag. Mijn inbreng binnen het geheel is dan ook gering.’

Via Stedum en Ellerhuizen, ‘een mooie buitenwijk van Bedum’, woont Groeneveld tegenwoordig aan de Fluitekruid in Bedum. ‘Mooi aan de rand van het dorp met uitzicht op Middelstum. En hoewel ik al lang in Bedum woon, moet ik eerlijk bekennen dat ik weinig met voetbal en dus ook met het Bedrijvenvoetbal heb. Als Nederland in de ban is van een groot toernooi dan lees ik de uitslag van het Nederlands Elftal pas achteraf in de krant. Dat is misschien toch wel een gebrek aan mijn opvoeding geweest. Mijn vader was als vrijwilliger druk in het verenigingsleven maar daar viel de voetbalclub helaas niet onder. Het enige bruggetje dat ik met het toernooi heb, is dat mijn neef er wel eens meegedaan heeft. En dat is jouw buurman Wim Blanken. Geen onbekende in deze contreien, geloof ik.’

Toch kan enige sportiviteit hem niet ontzegd worden. Vroeger zat hij enige jaren op volleybal en tegenwoordig mag hij graag met zijn partner lange fietstochten maken. Een rondje Bodensee bijvoorbeeld of een mooie tocht langs de rivier de Elbe in Duitsland. Of van Rotterdam terugfietsen naar Bedum. En ook het motorrijden wordt niet geschuwd.

‘Zolang het werken zo goed blijft bevallen als nu, ga ik graag nog enige jaren door. Zeker op het gebied van advisering en trainingen geven. Dat hoeft zeker niet altijd voor een toptarief. Bij mij duurt een uur soms (veel) langer dan zestig minuten. Kijk anders gerust eens op www.groeneveld-bedum.com. En af en toe valt advies geven onder de noemer vrijwilligerswerk. Dat geldt zeker voor de penningmeester van het Bedrijvenvoetbal, die mag altijd vrijblijvend bellen!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69