Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Halfjaarscheck bij Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum, deel III

Kun je nog een beetje door het werk heenkomen Gonnie?

Je kijkt inderdaad naar een aardig to-do-stapeltje en die is vaak aan het einde van de dag nog net zo hoog. Maar toch lukt het om hierin altijd de juiste prioriteiten te stellen zodat aan het eind van de middag wel die dingen afgehandeld zijn die afgehandeld moeten worden. En anders hebben we de avond nog. Heel soms werk ik nog een uurtje thuis. Dan stap ik om 21.00 uur nog even achter de computer. Maar dat is bij hoge uitzondering hoor. Vaker stap ik ’s avonds even op de fiets om hier nog wat zaken af te handelen, mocht dat nodig zijn.

Je merkt het, ook zes jaar na de stap tot zelfstandigheid is het nog steeds onveranderd druk. Maar we blijven het werk mooi met zijn tweeën doen hoor. Frank en ik blijven de vertrouwde gezichten van Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum. Zo weet iedereen wie hij of zij aan de lijn krijgt en dat geeft vertrouwen en bevordert de continuïteit binnen de klantrelaties.

Bereikbaar en benaderbaar zijn, dat zijn onze kernwaardes. En groter worden, werkt niet altijd beter. Dat kun je aan onze FC wel zien. Wat is de degradatie toch een treurig iets. Maar ik zag het als seizoenkaarthouder na de verloren bekerwedstrijd tegen Spakenburg aankomen hoor. Toen had ik al een slapeloze nacht in de wetenschap dat het verkeerd zou gaan.

Ook een vooruitziende blik qua hypotheekmarkt?

Eh, resultaten uit het verleden bieden ook bij ons natuurlijk geen zekerheid voor de toekomst. Maar het klopt dat de hypotheekrente aardig stabiel is en momenteel schommelt tussen de 4 en 5%. We sluiten niet heel veel hypotheken meer over maar wel wordt er extra geleend om allerlei duurzaamheidmaatregelen te nemen om zo het energieverbruik terug te dringen. Denk hierbij aan het plaatsen van dubbele ramen en andere isolerende maatregelen, het aanbrengen van zonnepanelen en de aanschaf van een warmtepomp. Maar ook wordt er het nodige verbouwd in Bedum en omstreken.

Hoewel het een landelijke trend is dat er te weinig doorstroom op de huizenmarkt is, valt dat hier in Bedum nog wel mee. De hoeveelheid huizen die te koop komen, dat mag nog wel wat meer zijn want de huizen die vrijkomen zijn ook vaak direct weer verkocht. En daar profiteren wij dan weer van mee. Nee, gelukkig ervaren mijn bestaande klanten weinig last van de stijgende rentes. Veel hebben hun hypotheek in de goede tijd direct voor twintig of dertig jaar vastgezet en hebben daar nu profijt van natuurlijk. Als ze verhuizen, dan mag het huidige contract meegenomen worden. Dat hebben we van te voren wel goed vastgelegd.

Ook op het gebied van verzekeringen groeien we nog steeds mooi door. Maar er is altijd ruimte voor nieuwe klanten hoor. Daar maken we graag tijd voor. Mocht Franks zijn werkstapel te groot worden dan help ik hem mee om deze te reduceren. En daarbij is een verzekeringcheck op zijn tijd zeer wel aan te bevelen. Dat scheelt zo enige tientjes per maand.

Hoe bevalt het eigenlijk in je nieuwe pand?

Och ja, dat is ook zo. Toen we elkaar vorig jaar troffen zaten we nog op de bovenverdieping. Daar zijn ze nu overigens bezig met de bouw van appartementen. Goed voor het dorp inderdaad en we hebben hier helemaal geen last van gelukkig.

Maar het bevalt prima hoor. Het is voor onze klanten ook veel laagdrempeliger om bij ons binnen te stappen. Hoewel er nog steeds mensen langskomen die denken dat de Rabobank hier nog zit. Die komen met de pinpas in de hand naar de balie en kijken raar op wanneer ze vernemen dat de bank hier al lang niet meer gevestigd is.

Ook onderling en met de andere gebruikers van de benedenverdieping gaat het prima. We werken nauw samen en kunnen daardoor onze klanten vanuit dit ‘financieel centrum’ aan de Molenweg in Bedum een totaaladvies geven.

Hoe zit het met de sportieve ambities?

Daar kan ik ook wel het een en ander over vertellen. Zo krijgt sv Bedum volgend seizoen een dames 7 x 7 team en daar word ik de kledingsponsor van. Dat moet natuurlijk ook want het zijn allemaal voetbalvriendinnen van mij. Helaas kan ik zelf door mijn knieblessures niet meer meedoen. Ik probeer binnenkort het hardlopen weer wat op te pakken en wekelijks padel ik een uurtje in Groningen. Weliswaar op recreatief niveau maar dat gaat prima.

En tijdens het Bedrijvenvoetbal zijn we zelfs met een dames 7 x 7 team te bewonderen. We deden altijd al met een herenteam mee en daar komt nu dus een damesteam bij. Ik moet qua coaching en aanmoedigingen mijn aandacht verdelen maar dat lukt vast ook wel weer. Het is in elk geval een evenement om naar uit te kijken!

Verder nog nieuws?

Alleen nog dat voorzitter Rob van der Werf mij gestrikt heeft om algemeen bestuurslid te worden van de BvgB, de Bedrijvenvereniging van de voormalige gemeente Bedum. Daar staat tegenover dat ik stop bij de sponsorcommissie van sv Bedum. Daar heb ik zo’n vijf jaar ingezeten en nu is het tijd voor iemand anders om het stokje over te nemen.

En ja, ik ben nog steeds hartstikke tevreden! Frank en ik vullen elkaar goed aan en we kunnen op elkaar terugvallen. Daarbij hebben we nu dus drie  kantoorruimtes tot onze beschikking. Plus een goed gevulde orderportefeuille. Wat wil je nog meer?! Heb jij nog iets Frank? Ah, dat bewaar je tot december. Tot dan maar weer voor de volgende halfjaarscheck!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69