Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Shit happens

Dat is op deze mooie en zonnige maandagmorgen na de officiële degradatie van de FC gisteren natuurlijk makkelijk te schrijven. Op Noord geven de sportverslaggevers van dienst hun mening over het gebeuren. Ik draai de volumeknop maar even wat zachter om mij te focussen op de inhoud van dit epistel. Dan kan ik in elk geval aan de knoppen draaien van zaken waar ik wel invloed op heb. De inhoud van deze wekelijkse columns voor mijn website bijvoorbeeld.

Shit happens gaat in dit geval ook een beetje over de staat van mijn maag-darmkanaal in de afgelopen week. Die was ietwat onrustig, zal ik maar zeggen. Noem het een buikgriepje zonder mij echt ziek te voelen. Want je bent mijns inziens pas ziek wanneer je de hele dag op bed ligt zonder boe of ba te kunnen zeggen en dat je verder nergens zin in hebt. En daar was in mijn geval absoluut geen sprake van. Want ik verkeer in de gelukzalige omstandigheid dat ik in de afgelopen dertig jaar maar heel weinig ziektedagen heb gehad. En wel zo weinig dat ik ze misschien nog wel exact kan determineren. Maar dat gaan we maar niet doen.

Alle afspraken en uitstapjes gingen dus gewoon door. Met als gevolg woensdagavond een mooi uitstapje naar Klimaatgroep Holland in Groningen. Het bedrijf van Harry Vaatstra dat zijn levenslicht zag op een zolderkamertje in een straat in Middelstum in het verlengde van de Berkenlaan. Inmiddels uitgegroeid tot een binnenklimaatimperium van jewelste waar tientallen mensen werken die heel Nederland en zelfs een stukje België bestrijken.

Maar de techniek is inmiddels zo geavanceerd dat veel storingen van al die scholen en klanten die ze bedienen vanuit de meldkamer in Groningen kan worden opgelost. Wekelijks wordt er getest om voorloper te blijven in de markt en om nieuwe technieken uit te proberen en verder te verfijnen. Mooi ook om rondgeleid te worden door enige Middelstumers die enthousiast vertelden over de dingen waar ze voor het bedrijf mee bezig zijn. De hapjes en drankjes smaakten hierdoor nog een stuk beter.

Vrijdag voelde de maag alweer wat beter aan dus een etentje in De Caenerij liet ik niet lopen. Tot mijn verbazing werden we naast voetbalvriend Metuma en Anita geplaatst en alvorens daar te arriveren was ik al vele bekende Bedumers plus aanhang tegengekomen. En voor dat ik erg in had, was daar al weer een interviewafspraak om een mooi evenement dat in september plaats gaat vinden te promoten.

Het eten was heerlijk en alle drie de gangen gingen er in als zoete koek. Wat mij verleidde om veel meer te eten dan gezien mijn fysieke toestand qua buikgriepje en –loopje verstandig was. Met als gevolg een regelmatige vierde gang die nacht richting het toilet om de krampjes kwijt te raken. En dat met de kraker vv Stedum 2 tegen vv Middelstum 4 op het program voor de voetbalzaterdag. Ik zag mijzelf al het veld uit hollen om met een uiterste krachtsinspanning nog net achter of onder de tribune te kunnen verdwijnen zonder mijn wit voetbalbroekje te vervuilen.

Daar zou niemand vrolijk van worden toch? En dus meldde ik mij geheel tegen mijn principes op de wedstrijddag nog af. Iets wat mij in mijn voetbalcarrière nog nooit was overkomen. Een onvervalste primeur natuurlijk. Het gaf mij wel de kans om een gedeelte van Charles zijn kroning tot koning mee te maken maar een hele dag thuis zitten, dat ging er bij mij niet in natuurlijk. En dus pikte ik het wedstrijdje van het eerste mee waar Middelstum weer een stapje dichterbij de tweede periode kwam en ging ik ’s avonds nog even langs Lady Di. Maar op het sportpark kon ik natuurlijk wel de nodige spottende opmerkingen over mijn fysieke gezondheid en mijn afwezigheid bij het vierde ondergaan.

Dat hebben we hopelijk weer verteerd en dat is ook nodig met allerlei gebroken weken op komst. In dit geval met Hemelvaart en Pinksteren is dat positief bedoeld. Van Dordfest tot Dauwpop, het kan niet op de komende tijd. De Caenerij zal weer aangedaan worden en dan ben ik nog zoekende naar een juiste invulling van het vriendenweekend waar mijn partner het hele weekend bij aanwezig zal zijn. Maar ook dat gaat vast lukken.

Deze week weinig afspraken maar wel veel acquisitieactiviteiten inclusief de voorbereidingen voor de introductie van een nieuwe hoofd- en onderadverteerder en een vierde nieuwe Cv55-lid in korte tijd. Twee zussen, twee zwagers, drie ondernemingen, zoiets geloof ik. Het is bijna niet meer bij te houden. Tijd om het hoofd koel en het buikje rustig te houden. Dat laatste lukt volgens mij aardig….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69