Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Lekker shinen in de nachtelijke uurtjes….

Het zal de vaste volgers niet verbazen dat ik dit verhaaltje rond achten op de maandagmorgen wegtik. Redelijk monter ook nog wel en dat na een zware eerste Sunsationweekend. De basis hiervoor is ongetwijfeld vorige week woensdagnacht al gelegd na afloop van de jaarvergadering van de Handelsvereniging Middelstum. Die vergadering heb ik trouwens gemist maar de nazit kon ik nog wel even meepikken.

Zelf had ik mij heilig voorgenomen om uiterlijk rond twaalven naar huis te gaan. Maar het werd gezelliger én gezelliger rond de stamtafel in Herberg ‘In de Valk’. Mede door verhalen over de laatste moord die in Middelstum plaatsgevonden heeft, ergens eind negentiende eeuw, en een mythe of sage over de Smakhak die de uitbater en voorzitter mij nog even appte. Ach, nog eentje dan, dacht ik net na twaalven. Gevolgd door nog eentje en nog eentje. Gezelligheid kent geen tijd en zo is het natuurlijk ook. Maar na zo’n gezellige woensdag volgt altijd een donderdag en die was toch wel wat zwaarder dan normaal.

Maar daar had ik het weekend vervolgens wel weer de nodige baat bij want het was een goede waarschuwing om op de vrijdag met beleid aan de biertjes te beginnen in de feesttent. ‘Calculerend drinken’, zo noemde een stapgenoot naar Dauwpop het ooit eens. En zo was het ook. Met als gevolg dat ik zaterdag redelijk fris wakker werd en zelfs nog wat kon werken. Waarna ik zonder al te veel verwachtingen naar Holwierde af kon reizen waar tot mijn verrassing het Middelstummer vlaggenschip een spektakelstuk van jewelste afleverde en we met negen goals op het netvlies en drie punten in de pocket tegen de koploper weer naar Middelstum konden afreizen.

Zelf hoefde ik niet te voetballen inderdaad. Ik had nog met het derde meegekund naar Onderdendam maar die hadden spelers zat. Al gaf de rechtsback van SVO aan wel met mij te willen ruilen toen hij hoorde dat ik niet hoefde te voetballen. Dat was dan weer tijdens de vrijdagnacht waar hij op de een of andere manier geld voor judovereniging Bushido stond in te zamelen ter ere van de schone toiletvoorzieningen ongetwijfeld. Hij troggelde mij met gemak enige eurootjes af en won de dag erna en passant ook nog even met 8-0 tegen mijn feesttentmatties van het derde.

Een tweede reden van een redelijk goed humeur op deze maandagmorgen is misschien wel onze pup die maar wat blij was toen de huiskamerdeur vanmorgen openging en ik in de deuropening verscheen. Ongerust tuurde ik eerst de kamer door om vervolgens opgelucht adem te halen. Nergens een poepje of plasje en zo op het oog was er die nacht niets gesloopt. Vorige week deed Zhiva ons nog wel even pijn door zijn tanden te zetten in onze fraaie wandmeubel. Naast de nodige houtsnippers in de kamer lag er ook een plastic hoekbandje op de vloer en daar werd deze kast bepaald niet fraaier van.

In dit geval stond zij echter met aapie in de bek al kwispelend vol energie voor mij. Man, wat had ze weer een zin in deze maandagmorgen en dat liet ze blijken ook. Van dat goed humeur pik je vanzelf zelf ook nog wat mee. Kortom, we hebben het eerste Sunsationweekend dus weer verwerkt en dat werkt prima. Van een after Sunsation dip is voorlopig nog geen sprake. Die was er vroeger altijd en door mij vaak gevreesd.

Maar er komt nog een weekend natuurlijk al is die op papier niet zo zwaar als het eerste. Het enig minpuntje dat ik aan zou kunnen stippen is dat ik Jannes zijn ‘Zwevend naar geluk’ maar niet uit mijn hoofd kan krijgen. Maar dat voelt vast een stuk beter dan een zware kater of een piep in de kop door de harde muziek.

Nee, op mijn netvlies staan veel vrolijke gezichten gegrift en veel ontmoetingen met oude bekenden zoals bijvoorbeeld met een adverteerder die ik zonder zijn wespenpak maar nauwelijks herkende. Gelukkig konden we beiden vaststellen dat we geen reden hadden om qua ondernemerszin te klagen.

En zo zitten rond half negen de eerste werkalinea’s van deze week er al weer op. Nu nog een titel bedenken. ‘Zwevend naar geluk’ zou een mooie kunnen zijn maar dekt vast niet de lading van dit verhaal. Ik laat het nog maar even bezinken. Hij hoeft immers ook nog niet geplaatst te worden. ‘Love shine a light in every corner of my heart’, schalt er uit de radio. Zou ik daar nog iets mee kunnen?

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69