Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Mees Breuker

Naam: Mees Mark Breuker

Adres, Woonplaats: De Streekweg in Naandel. Doordeweeks vaak te vinden in Leeuwarden (vanwege mijn studie) waar ik vaak heimwee heb naar Het Hogeland.

Leeftijd: 21

Burgerlijke staat: Nog niet getrouwd.

Beroep: Afstuderend leraar geschiedenis / mens en maatschappij en werkzaam voor de fractie van PvdA Het Hogeland.

Hobby’s: Als ik vrij ben dan ben ik graag bij mijn vrienden en ga ik graag op stap. Ook ga ik graag naar de sportschool en speel ik al vanaf dat ik acht was rugby bij rugbyclub Groningen. Het rugby staat nu vanwege het afstuderen op een lager pitje, maar het kriebelt wel weer en hoop weer snel de wei in te kunnen.

Lievelingsgerecht: Dit vind ik de lastigste vraag van de 25 vluggertjes. Ik ben een vreetzak en lust alles wel. Je maakt me erg blij met een goede hamburger, sushi of pizza. Een (goede) Indiase curry vind ik denk ik het allerlekkerst.

Mooiste film ooit gezien: Al vanaf jongs af aan, ben ik erg geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog, mede dankzij mijn opa. Samen met hem en mijn vader ben ik ook in Ieper en omgeving geweest om de monumenten en slachtvelden van de Eerste Wereldoorlog daar te bezoeken.

Vorig jaar kwam de verfilming van het boek Im Westen nichts neues van Erich Maria Remarque uit. Deze film laat de zinloosheid van oorlog zien en in het bijzonder die van de Eerste Wereldoorlog. Het raakt dus direct mijn interesse en heeft ook een sterke boodschap. Deze film is te zien op Netflix en is echt een aanrader, maar is niet echt een vrolijke familiefilm.

Mooiste sportmoment ooit: Afgelopen herfst ben ik samen met mijn vader en vrienden uit Wales in Cardiff naar een rugbywedstrijd geweest van het nationale rugbyteam van Wales tegen The All Blacks (Nieuw-Zeeland). De wedstrijd was in het Principality Stadium waar meer dan 70.000 rugbyfans de wedstrijd bekeken, de atmosfeer was geweldig. Dit was mijn eerste keer bij een rugbywedstrijd met zulke grote namen, dat heeft indruk gemaakt. Vooral de Haka van de All Blacks was spectaculair.

Mooiste boek ooit gelezen: Vroeger op de bassischool was ik al veel in de boeken te vinden. De boekenserie ‘De grijze jager’ heeft voor mij veel betekend, hier kon ik mij vroeger namelijk helemaal in inleven. Ik herinner mij nog goed dat ik met mijn basisschoolvrienden altijd enthousiast besprak op school wat we hadden gelezen in deze boeken.

Kijkt het liefst naar: The Office US. Deze serie zet ik altijd aan als ik echt even wil ontspannen. Zodra je de verschillende karakters leert kennen in deze serie kan je je helemaal inleven. De combinatie van ongemakkelijkheid, humor en een serieuze verhaallijn maakt dit een erg verslavende serie.

Beste popsong aller tijden: In de jeugdsoos van Den Andel, het Berehoes, komt de meest ‘foute’ muziek voorbij als we daar met onze vriendengroep zitten. Ik vind het heerlijk om met mijn vrienden met deze muziek mee te blèren. Hiphop vind ik fijn om op mijn oortjes te luisteren. Ook vind ik hardere dance muziek tijdens het sporten of tijdens het uitgaan heerlijk.

Als ik kijk naar wat mijn favoriete band/muziek zou zijn denk ik meteen aan Chef’s special en vooral hun vroegere albums. Ik ben al vanaf jongs af aan fan van Chef’s special. Elk jaar ga ik met mijn vader naar het festival Dauwpop in Hellendoorn, hier zagen we ze vanaf het begin optreden. Later hebben we ze nog zien schitteren in de Ziggodome en natuurlijk in de Oosterpoort. Het mooiste nummer van deze band vind ik Peculiar.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Tips zijn welkom.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Achter het huis van mijn ouders hebben we prachtig uitzicht over de akkers. Dit is voor mij het mooiste plekje van het Hogeland. Op een zomeravond met zonsondergang is dit mijn favoriete plek om te zijn, je wordt meteen verliefd op het Hogeland. De weidsheid is prachtig.

Favoriet vakantieland: Schotland. Ik ben in 2015 met mijn familie met het Volkswagen camperbusje daar geweest en het was verschrikkelijk weer. Toch hebben de Highlands indruk gemaakt op mij als veertienjarige en wil ik altijd nog eens terug. Het is natuurlijk een echt rugbyland dus dat trekt mij ook aan.

In het bijzonder herinner ik mij nog Durness helemaal in het noorden van Schotland, hier was zo’n prachtige kust. Deze kust leek haast tropisch als je het weer even vergat. We hadden daar gekampeerd op een klif met prachtig uitzicht en veel wind dat op het camperbusje blies.

Mooiste stad: Berlijn vind ik een prachtige stad. De grootsheid van de stad en de historie die overal te vinden is, vind ik prachtig. Ik hoop binnenkort weer in de trein die kant op te gaan en weer nieuwe dingen te ontdekken, want op die stad raak je nooit uitgekeken.

Favoriete auto: Auto’s zeggen mij niet zoveel. Ik heb zelf geen auto maar wel ooit bijna één gekocht, een moderne Volkswagen kever. Dit vind ik mooie auto’s die er niet zo uitzien als alle andere auto’s en dat unieke vind ik leuk. Helaas heb ik deze auto uiteindelijk niet gekocht, al scheelt het nu wel veel centen.

Waar heb je spijt van: Het stoppen met gitaar spelen, hier ben ik een aantal jaar geleden mee gestopt. Het is geweldig om je eigen muziek te kunnen maken, helaas was ik er niet zo goed in dus misschien is het ook wel beter zo.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik ben, zoals eerder al genoemd, al wel op festivals geweest. Helaas ben ik nog nooit op Lowlands of Pinkpop geweest. Dit lijkt me supergaaf en wil ik graag nog een keer meemaken.

Droomvrouw: Iemand die dezelfde interesses heeft of mijn interesses kan waarderen. Blond.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Een lekker pilsje in het Berehoes of stad.

Hoogtepunt uit het leven: In 2019 ben ik met mijn ouders en broertje vijf weken in de Verenigde Staten geweest om daar rond te trekken in Californië, Utah en Arizona. Dit is echt een hoogtepunt geweest, we hebben prachtige dingen gezien. Mijn ouders hadden heel hard gespaard om dat voor elkaar te krijgen en daar ben ik ze nog erg dankbaar voor.

Dieptepunt uit het leven: Ik kan zo niet zeggen dat mijn leven een echt dieptepunt gekend heeft. Het leven is mooi.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Om jongeren nog een stem te blijven geven in deze 25 vluggertjesreeks, nomineer ik graag Nils Dijkema uit Warffum. Ik heb vernomen dat hij groot fan hiervan is. Ben erg benieuwd wat ‘t wordt Nils!

Wat wil je verder nog kwijt: Ik wil Ronald de Haan nog bedanken voor zijn aanmoedigende woorden bij het aanwijzen van mij als volgende vluggertjesgast. Het Hogeland is een prachtig gebied en ik ben van mening dat jong en oud trots mag zijn op dat we hier vandaan komen. Ik hoop dat er voor jongeren steeds meer kansen zullen komen om hier te blijven. Niet alleen een woontoekomst maar ook een toekomst om je als jong mens beter te kunnen ontwikkelen is iets wat deze regio verdient.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69