Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Olaf Kessels, Netwerken doe je bij Moi Hogeland

Sinds 1 februari 2021 ben ik actief als Aanjager van Stichting Moi Hogeland. Voor degene die mij niet kennen, mijn naam is Olaf Kessels, 51 jaar oud en woonachtig in Bedum. In het dagelijks leven ben ik Kwartiermaker voor Delta Netwerk. Ik mag mensen enthousiastmeren en bekend maken met glasvezel, de nieuwe techniek die we allemaal gaan toepassen om sneller te kunnen internetten. Voor SV Bedum doe ik vrijwilligerswerk in de functie als lid van de commerciele commissie. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren actief geweest als secretaris van de Bedumer Winterloop. Na de editie van 2023 is het mooi geweest en gaat de Winterloop door zonder mij.

Moi Hogeland is een netwerkclub die in eerste instantie door de Economic Board Groningen is gesubsidieerd. Doelstelling voor Moi Hogeland is onder andere; kennisdelen onder de leden en ondernemers in de gemeente Het Hogeland behouden voor deze gemeente. Door de netwerkbijeenkomsten die georganiseerd worden leren ondernemers elkaar beter kennen. Naast netwerkbijeenkomsten met interessante gaststprekers bezoeken we ook bedrijven. De bedrijven die we bezoeken hoeven niet perse lid te zijn van ons netwerk.

De bijeenkomsten worden vaak gehouden in de vergaderzaal aan de Verbindingsweg 8 te Bedum. De aansluitende borrel wordt meestal gedronken in de kantine die voorzien is van alle gemakken. Deze prachtige zaal en kantine zijn ook te huren via www.vergadereninbedum.nl. Immers, een mooie ruimte met voldoende parkeergelegenheid is in Bedum geen vanzelfsprekendheid meer.

Omdat ook wij merken dat er veel naar een podcast geluisterd wordt, hebben wij onze eigen podcaststudio ingericht die gratis gebruikt mag worden door onze leden. Een korte promo opnemen, in jip-en-janneke taal iets uitleggen of iemand interviewen, het is mogelijk in onze studio. Wij verhuren deze ruimte en zorgen ervoor dat je het opgenomen bestand bijvoorbeeld kunt gebruiken op social media. Je krijgt dus een kant en klaar product wat direct te posten is.

Om te netwerken is het wijs om elkaar regelmatig te treffen. Onze kantoorruimte met flexplekken is hiervoor een uitermate geschikte locatie. Een bijkomend voordeel is dat je deze plekken momenteel ook per dagdeel kunt huren. Je hebt dan een bureau met beeldscherm tot je beschikking, wifi- en printermogelijkheden zijn prima voorzien en lekkere koffie en thee staat altijd klaar.

De Economic Board Groningen had als criteria om lid te worden de volgende eisen; je bent een startende ondernemer werkzaam in de gemeente Bedum, jong en innovatief en je hebt geen kantoor maar zit aan de keukentafel. Het aantal eisen hebben we momenteel iets minder streng geformuleerd maar het innovatieve deel vinden we nog steeds erg belangrijk. Zo zoeken we ook weer connectie met scholen om zo samen op te trekken en om een wedstrijd te organiseren. Deze wedstrijd zal in het teken staan van, hoe kan het ook anders, energie. Deelnemers krijgen de opdracht om een zelfbedacht plan te presenteren wat je allemaal kunt doen met energie.

Omdat we nu onze eigen broek moeten ophouden zijn we op zoek naar nieuwe leden. Ondernemers die gevestigd zijn in de gemeente Het Hogeland; we zijn op zoek naar u. In het voorjaar staat er een open dag op de agenda. Onze leden kunnen zich op deze manier presenteren en geïnteresseerden kunnen op deze manier kennis maken met Moi Hogeland.

Het lidmaatschap kost maandelijks 50 euro. Hiervoor krijgt u leuke bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten, netwerkborrels en uiteraard de toegang tot interessante leden en hun netwerk. Voor de maanden januari en februari zijn al een aantal gastsprekers vastgelegd. Nieuw dit jaar is dat we starten begin januari met een nieuwjaarsontbijt.

Mocht u interesse hebben dan nodigen wij u van harte uit om eens te komen netwerken. Via olaf@moi-hogeland.nl kunt u zich aanmelden. Ik wens u allen een voorspoedig maar bovenal gezond 2023. Moi!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69