Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Mooie nieuwe ontwikkelingen bij Grietinus Hoeksema Ongediertebestrijding Bedum!

Na enig wikken en wegen is de kogel door de kerk. Grietinus Hoeksema Ongediertebestrijding Bedum neemt het klantenbestand van Mollenvangbedrijf Joost Peschier in Meedhuizen over. Door fysieke (knie)ongemakken was het voor de 69-jarige Peschier niet meer mogelijk om zijn mooie vak goed uit te oefenen en dus was hij al een tijdje op zoek naar een geschikte opvolger. En daar het mollenvangen Grietinus in de genen zit, toentertijd aangestoken door de enthousiaste verhalen over het mollenvangen door zijn vader Rengenier, en hij graag meer de kant van de mollenvangst op wil, kwamen beide mannen er vervolgens snel uit. Peschier heeft Grietinus onlangs meegenomen voor een voorstelrondje bij zijn huidige klantenkring.

Grietinus hierover: ‘En dat was een prettige kennismaking, ik zie uit naar een verdere samenwerking met hen. Daarbij wil Peschier mij in het begin meehelpen om nog meer potentiële klanten in de omgeving van Meedhuizen te benaderen. Daarbij heeft hij in al die jaren zoveel ervaring in de mollenvangst opgedaan, daar kan ik vast mijn voordeel wel mee doen. Ook kan ik zijn bedrijfsbus, waar mijn quad qua ruimte prima in past, overnemen. Kortom een win-winsituatie voor ons beiden! Nu kan ik zomers mijn focus goed op de wespen leggen. En de wespenbestrijding en het mollenvangen vullen elkaar hierbij naadloos aan. Overleg over de overige ongediertebestrijding blijft mogelijk maar ik kan mij nu volop richten op die onderdelen waar mijn passie en mijn hart ligt.’

Ook Peschier is dik tevreden over de overname. ‘Ik weet zeker dat ik mijn klantenbestand in goede handen heb overgedragen en dat Grietinus er net zoveel plezier aan gaat beleven als ik in al die jaren. Ik had hem al eens eerder getroffen en kreeg destijds al een goede indruk van hem. Toen ik onlangs opnieuw aangaf dat ik mijn bedrijf van de hand wilde doen, kwamen we gelukkig weer met elkaar in gesprek. Ik kan nu met een gerust hart afscheid nemen als mollenvanger en hoef mij dankzij de wijngaard die ik samen met mijn vrouw Annemarie heb aangelegd, inclusief de verbouw van onze eigen druiven en de productie van onze eigen wijn, absoluut niet te vervelen! Voeg daarbij het feit dat we ook nog een imkerij hebben waardoor we gezonde, biologische honing kunnen verkopen in het winkeltje aan de weg bij onze boerderij en je begrijpt dat stilzitten geen optie is.’

In 2016 zag Grietinus Hoeksema Ongediertebestrijding Bedum het levenslicht en in zes jaar tijd werd Grietinus een gevestigde naam in de omgeving op het gebied van ongediertebestrijding. 2022 was een prima jaar voor hem en 2023 begint door deze overname ook al weer uitstekend. Grietinus en zijn partner Heidi, die het administratieve gedeelte van het bedrijf voor haar rekening neemt, zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69