Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Frank Smit ontwikkelt zich stormachtig bij Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum

De tijd dat Gonnie Smit van Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum alle werkzaamheden in haar eentje moest doen is gelukkig verleden tijd. Dat was ook niet meer vol te houden. Sinds een kleine vier jaar is haar jongere broer Frank de gelederen komen versterken. Dat ondanks goedbedoelde waarschuwingen dat dit de prima familieband tussen beiden misschien wel zou schaden. Niets bleek minder waar gelukkig. ‘Onze karakters komen aardig overheen en beiden zijn we wel van het harde werken maar niet van de harde confrontaties.’

Even door de nieuwe kantoorruimte heen

Ik tref het tijdens deze hernieuwde afspraak met Frank want hij is net teruggekomen van een mooie en exotische vakantie en heerlijk uitgerust. Energiek laat hij dus de nieuwe kantoorruimte van Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen zien. Met eigen kantoorruimtes voor Gonnie en Frank zelf en een gezamenlijk vertrek om hun cliënten te ontvangen zijn ze er qua ruimte heerlijk op vooruit gaan. Nog steeds op de Molenweg in Bedum gevestigd maar nu op de benedenverdieping samen met tal van andere bekende ondernemers en hun personeel. Een mooie dynamiek derhalve.

‘We zijn heel blij met onze nieuwe kantoorruimtes en hebben hier tijdens de Open Dag op donderdag 3 november de nodige complimenten voor in ontvangst mogen nemen. Op deze locatie kunnen we gelukkig weer jaren vooruit.’

De ontwikkelingen in het afgelopen jaar

En dat is hard nodig want Gonnie en Frank maakten wederom een mooi ondernemersjaar door. En dat ondanks de gestegen hypotheekrente en een hyperinflatie met alle gevolgen van dien. ‘Door alle gestegen kosten merken we dat de mensen scherper worden in hun uitgavenpatroon. Er wordt kritischer gekeken naar de hypotheek plus de hoeveelheid en noodzaak van de verzekeringen die ze hebben. Middels een mooie pakketkorting op onze verzekeringen en door het actief meedenken kunnen we onze cliënten belonen voor het feit dat ze al hun verzekeringen bij ons onder brengen. Dat kan op jaarbasis natuurlijk tientallen euro’s schelen.’

En Frank somt moeiteloos nog een voordeel op van het zich laten verzekeren bij hun kantoor. ‘Wij zijn aangesloten bij de Noord-Hollandse schadeverzekeraar Nh1816, dé particuliere schadeverzekeraar via onafhankelijke financiële adviseurs. En laat deze verzekeraar nu onlangs al weer voor de 13e keer tot de beste schadeverzekeraar van Nederland uitgeroepen zijn! En een mooie pakketkorting en ook nog eens verzekerd zijn van een uitstekende schadeafwikkeling. Wat wil je nog meer?’

Frank is de spil tussen de gedupeerden en de verzekeraar en zorgt ervoor dat alle benodigde stukken en eventuele foto’s verzameld en doorgestuurd worden. Op verzekeringsgebied zijn altijd nieuwe ontwikkelingen waar te nemen. ‘Ik krijg steeds vaker vragen over nieuwe technologieën. Zo heb ik in het afgelopen jaar de nodige aanvragen over drones gekregen. Of over schade aan zonnepanelen, of onze cliënten zich hier speciaal voor moeten verzekeren. Maar bij ons is dat gewoon in het bestaande pakket opgenomen.’

Hypotheek(door)rekeningen

Ook Gonnie hoeft zich absoluut niet te vervelen. Op woensdag probeert ze te genieten van een vrije dag maar het valt niet altijd mee om op die dag al haar tijd aan het gezinsleven te besteden. ‘In Bedum en omgeving zien we dat het aanbod van huizen enigszins toeneemt en dan komen de hypotheekvragen en offerteaanvragen vanzelf. Onze cliënten willen vaker hun bestaande hypotheek laten doorrekenen waarbij rekening wordt gehouden met verschillende variabelen. Of het verstandig is om hun bestaande contract mee te nemen in een nieuwe situatie bijvoorbeeld of toch voor een nieuw contract voor de nieuwe hypotheek te gaan. Ook bij een scheiding komt natuurlijk het nodige rekenwerk aan te pas. Dat zijn de mindere kanten van het werk inderdaad maar uiteraard gaan we altijd op zoek naar de beste oplossing.’

De aard van de werkzaamheden mag dan veranderen, het is nog steeds onverminderd druk aan de Molenweg. ‘Een uitbreiding van het cliëntenbestand plus meer verzekeringaanvragen leidt automatisch tot meer tijd en aandacht aan je relatiebeheer. Wat zijn de specifieke wensen en hoe kunnen we ze daarbij het beste helpen?!’

Topdrukte

Eén week in februari zal Frank niet snel meer vergeten. Dat was de week waarin er een hevige storm over Nederland raasde die voor enorm veel schade zorgde. En dat heeft hij geweten. ‘Het was net in de week dat Gonnie op vakantie was. Je begrijpt dat het in die dagen telefoontjes, appjes en mailtjes regende. Ook bij ons op kantoor stormde het dus maar ik geloof dat het toch gelukt is om alle aanvragen en schadeafwikkelingen in goede banen te leiden. Dat betekende wel avondwerk inderdaad maar daar doe je niets aan natuurlijk.’

Die week schoot het sportief potje padel met vrienden, een steeds populairder wordende sport wat een mix is van tennis en squash en Frank zijn favoriete hobby, er helaas bij in maar alles voor de goede zaak natuurlijk. Topdrukte werd trouwens ook ervaren tijdens de Groninger Promotiedagen in Martiniplaza waar Gonnie samen met nog ruim dertig ondernemers uit de gemeente Het Hogeland op het Hogelandplein twee dagen lang voor reuring zorgde dankzij allerlei bandjes en presentaties.

‘Die topdrukte vat het jaar voor ons wel goed samen, denk ik. We mogen in ons vijfde jaar tevreden terugblikken op 2022 en met vertrouwen uitkijken naar 2023. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar onze nieuwe locatie maar nog niet binnengeweest zijn, wip dan gerust even naar binnen. Langs deze weg wil ik al onze cliënten hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar en alle lezers wens ik uiteraard alvast heel plezierige feestdagen toe met elkaar!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69