Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Egbert Reining, Wijnen van Egbert Ameland

Dik dertig jaar geleden heb ik nog een seizoen samen met Egbert gevoetbald. Dat was in de A-junioren van de VV Middelstum waar Egbert destijds als doelman tussen de palen stond. Daarna zijn we elkaar wat uit het oog verloren. Dat is op zich ook niet zo verwonderlijk want in 1998 verhuisde Egbert naar het prachtige Ameland. Daar werkte hij eerst in enige restaurants alwaar hij zich langzaam maar zeker tot Maître-Sommelier ontwikkelde.

Hij zorgde er in deze hoedanigheid hoogstpersoonlijk voor dat er bij restaurant Nobel een wijnkaart met 150 wijnen kwam en dankzij een bevriende importeur voorziet hij sinds 2016 Amelander hotels en restaurants van de betere wijnen. Dat deed hij eerst als sommelier maar in 2019 was de tijd rijp om op eigen benen te staan. De winkel ‘Wijnen van Egbert’ blijkt in het knusse centrum van Hollum een schot in de roos te zijn. In 2021 zag ik hem in zijn eigen winkel staan te verkopen wat eind vorig jaar tot een mooi Babbelen met Bert-interview leidde (https://bert-koster.nl/2021/09/30/lekker-wijnen-met-egbert-reining-op-ameland/). En nu dus tot een opname van ‘Wijnen van Egbert’ in de Club van 55!

Dat kan ook prima want inmiddels verkoopt Egbert zo’n 250 verschillende wijnen waaronder de ‘Parel van Ameland’. Een wijn geïmporteerd uit het Italiaanse Campania en onder zijn eigen merknaam verkocht. Een toppertje op Ameland en daarom bij een bezoek aan dit eiland van harte aanbevolen. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, alle wijnen die Egbert in zijn assortiment heeft zijn ook via de webshop op www.wijnenvanegbert.nl te bestellen.

Via deze mooie website kun je ook allerlei accessoires en cadeaus verkrijgen zoals bijvoorbeeld de Trio Parel van Ameland in een houten wijnkist. Een ideale manier dus om een wijnliefhebber van een passend cadeau te voorzien. Zo kunnen ook wij op het Groninger Hogeland volop meegenieten van Egbert zijn opgedane wijnkennis.

Ga je met een groep naar Ameland dan zou je ook een speciale wijnproeverij bij hem in de winkel aan speciale proeftafels kunnen overwegen. Zo’n wijnproeverij op locatie kan ook. En misschien is Egbert met een kompaan wel bereid om uitgebreid voor je te koken middels een speciaal samengesteld arrangement inclusief geselecteerde wijnen die het culinaire plezier zelfs nog verhogen. Kortom, dankzij de ongeëvenaarde wijnkennis en gastvrijheid van Egbert kun je alle kanten op! Je kunt hem zelfs voor een lezing onze kant weer op krijgen….

Nieuwsgierig geworden? Contactgegevens Egbert: info@wijnenvanegbert.nl of 06-10089797

Wijnen van Egbert is uiteraard ook via Facebook te volgen: https://www.facebook.com/wijnenvanegbert.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69