Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Nieuws van Daan, glasvezelloog DELTA Netwerk – deel II

Beste lezer, aangenaam!

Ik ben Daan en actief als glasvezelloog bij DELTA Netwerk. Ik heb goed nieuws. Net als de andere inwoners van Appingedam, Delfzijl en Farmsum kunnen ook de inwoners van Borgsweer, Meedhuizen, Termunten, Termunterzijl, Wagenborgen, Woldendorp, Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp, Spijk, Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westerwijtwerd, Wirdum, Zeerijp, Zijldijk en Westeremden straks gebruik maken van gigasnel en stabiel internet via glasvezel.

Zo zijn straks ook deze dorpen klaar voor de toekomst. Mijn collega’s van DELTA Netwerk leggen dit supersnelle netwerk kosteloos aan naar jouw woning en nee: er zijn geen verplichtingen aan verbonden. In deze 3-wekelijkse column beantwoord ik graag jouw vragen. Heb je een vraag? Mail deze dan naar gemeente-eemsdelta@deltafiber.nl.

Wanneer gaan jullie aanleggen?

DELTA Netwerk legt kosteloos glasvezel aan in Appingedam, Delfzijl, Farmsum en 27 andere dorpen in de gemeente Eemsdelta. Wij willen graag in zoveel mogelijk woningen een glasvezelaansluiting plaatsen, ook bij jou.

Veel woningen zijn al geschouwd en de aannemer is inmiddels gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de daadwerkelijke aanleg. Zodra de planning bekend is, krijg je een bericht van ons. Maar hou ook vooral de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief. Heb je de woningschouw gemist, check op de website of je alsnog een schouwafspraak kunt maken.

Helaas laat de woningschouw in Eemsdelta Noordwest iets langer op zich wachten. We hopen hier zo snel mogelijk een planning van te krijgen. Nog even geduld ajb. Maar hou ook vooral de website in de gaten of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Ben ik verplicht om een abonnement af te sluiten?

Nee, dit is niet verplicht. We plaatsen de glasvezelaansluiting kosteloos en vrijblijvend in alle woningen. Maar met een glasvezelaansluiting heb je nog geen werkende verbinding. Wil je later gebruikmaken van het snelle internet? Dan is het nodig om een glasvezel abonnement af te sluiten. Dit kan via één van de telecomaanbieders. Kijk op www.deltanetwerk.nl.

Tot wanneer is de aansluiting dan gratis?

Zolang wij in jouw woonplaats aan het aanleggen zijn is de aansluiting gratis. Je betaalt dan alleen nog maar de abonnementskosten. Je kunt er ook voor kiezen nu wél een gratis aansluiting te nemen maar nog geen abonnement af te sluiten. Let op, doe je dit later, dan kunnen er wel aansluitkosten van toepassing zijn.

Welke rol speelt de gemeente in de aanleg van glasvezel?

DELTA Netwerk heeft de aanvraag voor instemming voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk bij de gemeente ingediend en we zijn met hen in overleg over de voorwaarden. Parallel daaraan zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de daadwerkelijke aanleg.

De Telecommunicatiewet stelt dat alle aanbieders de vrijheid hebben om infrastructuur aan te leggen. De gemeente beslist niet of een partij wel of niet mag aanleggen. Alleen aan welke voorwaarden binnen de kaders van de wet de aanleg moet voldoen. De gemeente coördineert en houdt toezicht tijdens de aanleg of aan de voorwaarden wordt voldaan.

Heb je een andere vraag?
Ook ben je welkom bij ons Glasvezel Informatiepunt aan de Landstraat 16 in Delfzijl of aan de Dijkstraat 53 in Appingedam, van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Onze glasvezeladviseurs André en Raymond verwelkomen je graag met koffie of thee! Natuurlijk kun je ook kijken op deltanetwerk.nl. Check voor meer informatie https://www.deltanetwerk.nl/eemsdelta-noord-west

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69