Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Komkommertijd, onder andere groots gevierd in Westeremden.

Het lijkt mij persoonlijk weer de hoogste tijd om u als geachte lezer bij te praten over het wel en wee aan de de Berkenlaan in Middelstum. De laan die momenteel een ietwat verlaten indruk maakt. Tweederde van de Van Dijkens zijn uitgevlogen en ook Hans en Lineke genieten van hun vakantie. Voor de beide overburen zit het er al weer op en hiernaast volgen ze dit weekend. En wij? Wij mogen nog een kleine twee week wachten voordat wij richting Ierland vertrekken.

Dat ik mij nog niet hoef te vervelen, is u hopelijk niet ontgaan. Vier dagen per week trek ik er op uit voor de reeks ‘Op zoek naar het vakantiegevoel van….’ Iets wat ik met veel plezier doe, niets mis mee. Met een bezoek aan Ulrum als het voorlopige hoogtepunt. Ook al omdat het mij een potentiële adverteerder gebracht heeft waarvoor ik net de laatste hand aan de introductietekst gelegd heb. En zo wordt het aangename met het nuttige gecombineerd.

Voor de rest is het wat schoonmaken en opruimen geblazen in en om het huis. Of er worden familiebezoekjes afgelegd. En langzamerhand begint de voetballerij weer wat op gang te komen. Eh, om te volgen op de buis natuurlijk want in de groepsapp van Middelstum 4 bespeur ik heel weinig activiteit. Dat zal ook nog wel een (klein) maandje duren. Alhoewel, Sir Frans heeft ons wel opgegeven voor de beker dus binnenkort zal er wel wat moeten gebeuren.

Of er nog spectaculaire dingen gepasseerd zijn de afgelopen tijd? Ik vond zelf het Jan Spijk voetbaltoernooi in Westeremden wel een hoogtepuntje. Anderhalf week geleden ging ik per fiets die kant op en ik had moeite om het tijdelijke sportpark rondom Roodehaan eten en drinken te verlaten. Twintig teams deden mee en dat betekende alleen al dik 150 voetballers en voetbalsters. Plus aanhang natuurlijk want ook langs de lijn was het een gezellige drukte.

Prima geregeld dus door Spijk, Werkman, Lüurssen, Brontsema en Slager die zich als DJ Nold helemaal uit kon leven achter de knoppen. En natuurlijk nam ook de wereldberoemde schilder Henk Helmantel een kijkje in zijn achtertuin en zag dat het allemaal goed was. Zelf stond ik een beetje bij de Loppersum-clan te kwalmen samen met klokjebroer Medema en zijn partner die in Oostenrijk grote raceavonturen beleefd hadden. Zo werd Mittos gebeten door een insect met als gevolg een ‘poot’ die dubbel zo dik werd. Gelukkig bood de tweede antibioticakuur meer succes dan de eerste.

En zo tikten onder stralende weersomstandigheden de uurtjes gemoedelijk weg. Hovenga wist met zijn Boelie-teamgenoten zelfs de voorpagina van de OC te halen en en passant werden deze Steemers ook nog eens kampioen. Zelfs dat mocht de pret niet drukken. Helemaal niet toen plaatselijk troubadour Rikkert weer eens ouderwets begon te dichten. De man waar de mannelijke deelnemers voor €2,- een douche konden nuttigen. Wellicht kregen ze er zelfs een gratis gedicht bijgeleverd door de man met zijn lichtrode manen.

Ook kon ik mooi even bijpraten met oud-collega KW. Die van de verhalen wist dat ik nog wel eens droomde over VB. Ik kreeg direct spijt toen ik hem mededeelde dat dit de laatste maanden heel erg meeviel. Binnen een week was ik ’s nachts al weer drie keer aan het werk op de Pompsterweg. In twee van de drie dromen kwam kamergenoot Poelman voor die graag op vakantie wilde en mij hiervoor in moest werken. Dat leidde bij mij nog niet direct tot halleluja-gevoelens.

Afijn, het ging weer mooi dus. Misschien kunnen we volgend jaar wel met een teampje meedoen, dat zou wat zijn. En zo zijn er ook in deze vakantieperiode in de omgeving genoeg evenementen waar je heen kunt gaan. Naar Ulrum bijvoorbeeld waar ze nu midden in de feestweek zitten na de halve marathon aftrap van Lauwersoog naar Ulrum zaterdag jl.. En beleefden ze in Kloosterburen onlangs niet het biervatrollen? En als ik terugkom van vakantie dan kan ik in Onderdendam mooi nog even het Scheepsjoagen meemaken. Dat is ook zeker iets om mij op te verheugen.

En zo kabbelen de dagen rustig voort. Ik trek er nog drie keer op uit, er volgt volgende week nog een laatste gastcolumn en daarna nog een slotakkoord van mijn hand. En dan bent u eerst mooi minimaal twee weken van mij af. Dat lijkt mij voor u ook prima, zo in de komkommertijd. Eindelijk weer tijd voor echte vakliteratuur of pure literaire ontspanning. Dat is iets waar ik ook voor ga in elk geval….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69