Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Gewoon, omdat het kan

De opgestuurde gastcolumn voor vandaag kwam eigenlijk toch nog onverwacht. Van te voren had zich daardoor dit verhaal reeds gerijpt in mijn hoofd. En op de dag dat moeders de vrouw er een paar dagen op uit trekt met haar dochters, heb ik wel de tijd, rust en ruimte om het papier en de website te vullen met nieuwe verhalen. Gewoon, omdat het kan inderdaad. Baat het niet, het schaadt hopelijk ook niemand….

De woensdag is trouwens dé rustdag in de Tour 2022 die mij al naar Eenrum en Zeerijp gebracht heeft en morgen en overmorgen hopelijk naar Zuidhorn en Kantens brengt. Zware etappes inderdaad, vooral door het weer, haha. Vandaag geeft mij administratief de tijd om de nodige facturen te versturen en de vaste rubrieken te vullen en te plaatsen. Zo blijven we ook een beetje in het ritme hé. Anders is de klap eind augustus wel heel groot, als ik dan weer moet beginnen.

Hoe ik deze dagen en vooral de avonden doorkom, nu het gehele verenigingsleven stilligt? Een beetje lummelen, een beetje schoonmaken, de Tour de France intensief volgen, enz. enz.. Zelfs de zaterdagen worden hieraan goed besteed. Toch lukt het mij niet helemaal om afscheid te nemen van de bal en de sfeer eromheen. En dus toog ik zaterdag jl. naar Meij waar onder prachtige weersomstandigheden het mooie Beach Event werd afgewerkt. Eerder had ik het Bedrijvenvoetbal in Bedum en het Lutjeclubtoernooi in Onderdendam door omstandigheden moeten missen. Geweldige edities, zo lees je later terug en dan heb je altijd het gevoel wat gemist te hebben….

Dat mocht mij zaterdag niet gebeuren. Men had het weer goed voor elkaar in Uithuizermeeden. Ook die-hard Corenos supporter Ria Haan komt er net aanfietsen. Gezamenlijk betreden we het omgebouwde sportterrein. Eerst maar even wat dom lullen met Boltjo en vervolgens Appie complimenteren met zijn nieuwe carrière als betrouwbare keeper van De Heracliden 1. Om vervolgens met Jan Vink, mijn nog oudere tegenstander van De Heracliden 3 die ik bewonder om zijn eindeloze sprintjes langs de lijn, een wedstrijdje mee te pikken. Peter Zuidhof is uiteraard aanwezig voor opbouwwerkzaamheden en met hem kan ik mooi de afgelopen weken nog even doornemen. Druk, druk, druk, daar komt het op neer…..

Bonusdochter bakt er in het mulle zand niet heel veel van met de Middelstumer voetbaldames. De tegenstanders zijn dan ook van een pittig niveau. Voormalig schoonzoon Yuri knapt ze er wel van alle kanten in. Ondanks alle jolijt, lonkte na een paar uurtjes de uitgang. Ware het niet dat ik Corenos elftalbegeleider Frico Meeuwis tegen het lijf liep. Mooie verhalen over hernieuwde derby’s in de 4e klasse C, was het alvast maar weer zover. Het wel en wee van beide verenigingen werd in vogelvlucht besproken.

Bij Frico stond een al wat oudere man. ‘Mag ik vragen wie u bent?’, zo open ik voorzichtig een nieuwe conversatie. Ik heb met Geert Uil te maken, opperlid van de legendarische Uil-keeper-clan. Een jaar eerder 82 jaar geworden en één van zijn verjaardagscadeaus bestond destijds uit 82 kratten bier die hem het uitzicht door het achterraam dreigden te belemmeren. ‘Wel een actie die ik kon waarderen hoor maar ik heb ze bijna allemaal weggegeven’. Hij is trouwens de opa van Bonaire-international Joran Knot. En ook van de gebroeders Knot waarover ik u in het najaar meer hoop te vertellen. En dus ook de opa van Stef die weer met mijn nichtje Jurriena gaat….

En zo werd het Meister wereldje op slag weer een stuk kleiner. Tot mijn verbazing en verrassing kwam daarna Charlotte nog naar mij toe. ‘Wat doet zij hier?’, was mijn eerste gedachte want dankzij een DELTA Netwerk interview weet ik dat ze in Roden woont. Maar ze is ook nog met haar eigen bedrijf actief in de evenementenbranche en was tijdens het Beach Event stagemanager. Ook zij genoot dus van DJ Roy. Feestsucces gegarandeerd derhalve, tot in de kleine uurtjes aan toe.

En zo kan ik toch weer terugkijken op een genoeglijk voetbalmiddagje inclusief een klein beetje netwerken. Mijn uitgaanskalender leert mij dat zaterdag a.s. in Westeremden het Jan Spijk toernooi plaatsvindt. Daar liep ik tijdens de laatste editie Frico ook nog tegen het lijf terwijl de wereldberoemde schilder Henk Helmantel vanuit zijn achtertuin goedkeurend zag dat alles goed was. Dus wat mij betreft pik ik deze nieuwe editie mooi nog even weer mee. Gewoon omdat het kan inderdaad. Ik ben benieuwd welke bekende en voor mij nu nog onbekende prominenten ik dan weer tegen het vege lijf aanloop….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69