Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tourschema 2022, op zoek naar het vakantiegevoel in…..

Man, wat heb ik er weer zin in. Om drie weken lang vier dagen in de week ons prachtig Hogelandgebied en omstreken in te gaan en allerlei mooie dorpjes te bezoeken. En dat voor het derde jaar op rij. Bij het krieken van de dag opstaan en dan die kant op. Observeren, wandelen, misschien hier en daar een praatje of een kopje koffie. Even drie weken geen interviews uitwerken of columns schrijven. Maar wel alle ervaringen in de loop van de dag verwerken in een verhaal en een vakantie-Instagrammetje vol met hopelijk mooie en opvallende foto’s.

Het viel nog niet mee om tot een mooie selectie te komen. Vele mooie dorpjes en stadjes zijn inmiddels bezocht maar Noord-Groningen heeft nog zoveel meer moois te bieden immers. Daar kan volgend jaar gerust een vierde keer van gemaakt worden. Voor deze editie doe ik de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Midden-Groningen en het Westerkwartier aan. In totaal twaalf dorpen worden bezocht. En wel volgens onderstaand schema waarbij wijzigingen zijn voorbehouden:

Week 30:

Maandag 18-7: Eenrum

Dinsdag 19-7: Zeerijp

Donderdag 21-7: Zuidhorn

Vrijdag 22-7: Kantens

Week 31:

Maandag 25-7: Ulrum

Dinsdag 26-7: Termunten en Termunterzijl

Donderdag: 28-7: Siddeburen

Vrijdag 29-7: Holwierde en omstreken

Week 32:

Maandag 1-8: Usquert

Dinsdag 2-8: Grijpskerk

Donderdag 4-8: Sauwerd

Vrijdag 5-8: Middelstum

Een gevarieerd programma, ducht mie. Waarbij zelfs mijn eigen woonplaats aangedaan wordt. Daar kan ik de benenwagen gebruiken inderdaad en dat geldt ook voor buurdorp Kantens. Graag tot ziens dus! Eens kijken hoe het met het aantal toeristen in ons gebied gesteld is. Krijgen we te maken met een house of vlucht toch iedereen naar het buitenland? De woensdag wordt steevast ingevuld door een gastcolumn, eigen bijdrage en natuurlijk een vluggertjesbijdrage. Deze dag kan dus mooi benut worden voor het thuiswerken.

Zin om een (deel van een) etappe mee te wandelen? Geen probleem natuurlijk wanneer u of jij een goed humeur meeneemt. En mocht ergens in een dorpje de koffie klaar staan? Ik kom graag even binnenwippen voor een snel en lekker bakje leut. Zoals mijn overbuurman pleegt te zeggen: ‘Bert Koster komt naar u toe deze zomer!’ En hij heeft er mirakels veel zin in. Hopelijk wordt deel III net zo enthousiast ontvangen qua reacties en kijkcijfers als deel I en II.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69