Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Hoe gaat het met de zaken?

Dat is natuurlijk een veel gehoorde vraag die je als ondernemer krijgt. ‘Heb je het nog een beetje druk?’ Of ‘Nog ‘n beetje te doan?’ Nu zegt het hartstikke druk hebben natuurlijk niet alles. Want aan het eind van het jaar telt toch de eindconclusie dat er onder aan de streep zwarte cijfers moeten staan in plaats van rode om winst te kunnen maken. Maar ik moet zeggen, ik heb helemaal niets te klagen. Want het tiende levensjaar van Bert Koster Internetcolumnist en Tekstschrijver ‘dreigt’ het beste jaar uit zijn bestaan te worden. En wel met een hele mooie plus na een half jaar.

En dat na twee coronajaren. Jaren waarin ik toch ondanks alles kleine plusjes kon noteren. Maar ook jaren waarin er door de nodige evenementen een streep ging. Geen Sunsationkrant dus. Of het Bedrijvenvoetbalmagazine. Allemaal mooie evenementen die dit jaar wel weer door zijn gegaan met extra omzet tot gevolg. Met een interview voor het Lopster Oranjecomité als toetje. En inmiddels ben ik al weer, net als de afgelopen twee jaar, lekker aan de slag gegaan voor de presentatiegids van de VV Winsum.

Maar dit jaar kent meerdere bijzondere opdrachten, soms last-minute in elkaar ‘geflanst’. Een persbericht bijvoorbeeld over de opening van een nieuw filiaal. Of juist een persbericht over een bedrijfsbeëindiging. Het opstellen van een voorwoord voor een krant kwam langs. En het tekstueel vullen van een websiteonderdeel.

En tot mijn verrassing ben ik voor het eerst in acht jaar tijd weer met een uitgebreid levensverhaal bezig, in meerdere sessies opgetekend en uitgewerkt. Door alleen het tekstuele gedeelte te verzorgen, en dus niet de zorgen en de tijd voor de grafische afwerking in de vorm van een boekje, is dit prima te behappen! En wat te denken van ‘losse’ Babbelen met Bert interviews, die kunnen natuurlijk prima los van een heel adverteerdertraject afgenomen worden.

Kortom, 2022 is tot dusver een heerlijk gevarieerd jaar geworden. Ook door de Klant in Beeldverhalen voor Dijk & Belga. Maar de grootste winst is natuurlijk wel dat al mijn adverteerders weer volop los kunnen. Wanneer ik constateer dat vier van mijn zes hoofdadverteerders tot de horeca behoren dan weet u als lezer vast wel dat er de afgelopen jaren geschipperd moest worden met het aantal te plaatsen berichten en de te betalen facturen. Met als gevolg dat ze gelukkig allemaal binnen boord gebleven zijn en nu weer volop in de weer zijn met hopelijk mooie omzetten tot gevolg. Want het vinden van personeel, dat is natuurlijk nog wel een dingetje.

Over het aantal adverteerders ben ik dik tevreden. Twintig was een mijlpaal, dertig geweldig, veertig grandioos en dit jaar bereikte het aantal met 54 een absoluut record. Plus nog een logo-adverteerder natuurlijk. En nog twee potentiële in de pijplijn na de zomervakantie. Waarbij ook aangetekend dient te worden dat er twee adverteerders zijn die zeer waarschijnlijk gaan stoppen.

Dat laatste schept dus ook weer lucht. En misschien moet ik u als lezers ook wel mijn verontschuldigen aanbieden voor al die logo’s op de website en al die Facebook-, LinkedIn- en Twitterberichten. Hopelijk leidt dat niet tot overkill. Maar bedenk, dit zorgt er allemaal voor dat ik de website dagelijks met verhalen kan en mag vullen. Met bijna 10.000 volgers via deze drie media, met Instagram heb ik minder en kan ik gevoelsmatig niet zo veel, mag ik constateren dat deze connecties de reclame-uitingen vooralsnog kunnen pruimen.

Waarbij ik natuurlijk de dikke veertig Club van 55 leden niet mag vergeten. Zo’n verhoging van 10% in vergelijking met de Club van 50 was natuurlijk wel een dingetje maar gelukkig zijn ook hier tot dusver bijna alle leden aan boord gebleven. Met als motto, dubbel vijf euro per jaar voor een dubbel PR-moment onder bijna 10.000 volgers.

U merkt het al, achter het beeldscherm zit een zeer tevreden ondernemer. Maar wel eentje die de afgelopen twee jaar ervaren heeft hoe snel één en ander kan veranderen. Een waarschuwing maar ook een zeer wijze levensles om niet alle opgebouwde buffers in één keer te verknappen of om naast mijn schoenen te gaan lopen. Want je bent zo goed als je laatste verhaal. Wat dan ook nog tot tevredenheid stemt is dat het aantal bezoekers dit jaar weer een plusje kent in vergelijking met het recordjaar 2021, editie website nieuwe stijl.

Adverteerders bedankt, lezers bedankt! Bedenk, zonder jullie geen bert-koster.nl. Of geen Bert Koster Internetcolumnist en Tekstschrijver. Iets waar ik persoonlijk niet meer aan moet denken….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69