Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Halfjaarscheck bij Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen Bedum, deel II

Van harte gefeliciteerd met je eerste lustrum Gonnie!

Ja man, Gonnie Smit Hypotheken en Verzekeringen bestaat al weer vijf jaar. Ik heb mij op 1 juni 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op vijf juli 2017 werd het helemaal officieel want toen kreeg ik mijn vergunning van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten. Zonder die vergunning mag ik het werk wat ik nu doe niet uitvoeren en het is natuurlijk goed dat die toezicht er is.

Nee, ik heb geen moment spijt gehad van deze stap naar zelfstandigheid. Waar ik eerst dacht, ‘als er maar een klant komt’, kan ik nu tevreden vaststellen dat we over het hoeveelheid werk geen klagen hebben. Het klantenbestand groeit nog steeds gestaag door en dat geldt ook voor de verzekeringen. Met als sterke punten onze benaderbaarheid en bereikbaarheid. Plus een stukje extra service.

Want ook ons klantenbestand kampte met de naweeën van de hevige storm die we onlangs gehad hebben. Dat leverde veel meldingen op die we allemaal netjes afgehandeld hebben. Onze klanttevredenheid wordt door onze cliënten niet voor niets met een 9,6 beoordeeld en daar zijn we hartstikke blij mee natuurlijk.

Een al wat oudere man had net de overstap van de bank naar ons gemaakt en we konden hem bij zijn stormschadeafhandeling helemaal van A tot Z helpen, inclusief het regelen van Groenvoorziening van der Werf die de omgewaaide boom netjes verwijderd heeft. Na die tijd belde hij terug, hij was helemaal verrast en blij over de manier waarop we hem ontzorgd hadden.

Je gaat binnenkort wel een verdieping omlaag toch?

We bestaan vijf jaar en onze derde verhuizing zit er op korte termijn aan te komen. Waarbij we qua kantoorruimte wel steeds stappen vooruit maken gelukkig. En we blijven in hetzelfde gebouw aan de Molenweg in Bedum zitten. Daar waar vroeger de Rabobank zat, daar komen wij met alle ondernemers van de bovenverdieping te zitten. Wat inhoudt dat we er mooi op vooruitgaan want we hebben straks drie kamers tot onze beschikking.

Daardoor kunnen zowel Frank als ik een eigen kamer krijgen en gezamenlijk hebben we ook nog een spreekkamer die we kunnen gebruiken. Allemaal mooi naast elkaar gelegen. We zitten aan de weg in het zicht en kunnen de boel mooi een beetje in de gaten houden inderdaad, haha. Andersom geldt dat ook inderdaad. Maar ik ben er blij mee hoor, we kunnen hier weer jaren vooruit. Als het goed is, gaan we rond 1 juli naar beneden. Volgens mij gaan ze de bovenverdieping verbouwen tot appartementen en dat is goed voor het dorp natuurlijk.

Even naar de toestand op de financiële markten, de hypotheekrente is in korte termijn snel gestegen?

Ja, dat ging zeker rap. Ongeveer in drie maanden tijd is deze rente meer dan verdubbeld. Je merkt nu dat het weer wat stabiliseert. Dat merken wij ook aan de werkdruk want het aantal hypotheekoversluitingen is minder geworden. Dat is logisch natuurlijk en zo erg vind ik dat niet. Het is de afgelopen jaren rennen en vliegen geweest om alles bij te benen en daarbij hebben we ook nu nog werk zat.

Want ik merk nog niet dat de huizenmarkt inklapt en dus blijven de advies- en hypotheekaanvragen mooi doorstromen. Wat dat betreft verrast de markt ons wel vaker. Maar het zijn inderdaad hectische tijden. Eerst was daar twee jaar coronaleed gevolgd door de oorlog in Oekraïne. Dat zijn extreme omstandigheden. Maar het werk blijft er wel en anders is daar altijd nog het (extra) relatiebeheer.

Of ik nog een tip heb? Kijk, jaarlijks moet je auto naar de garage voor een APK-keuring. Maar vaak weten mensen op het gebied van verzekeringen en hypotheken helemaal niet hoe ze ervoor staan. Ik adviseer dan ook altijd om één keer per vijf jaar je hypotheek en de verzekeringen die je hebt bij langs te gaan. Dat kan al snel tot hele mooie besparingen leiden.

Sportief gezien komen er mooie weken aan?

Dat klopt helemaal. Op 1 en 2 juli vindt in Bedum het Bedrijvenvoetbal plaats en wij doen mee met een 7 x 7 40+ team. Adel verplicht want in 2018 en 2019 wisten wij de finale te halen. En een week later is daar weer het Beachevent, dan is het beachvolleyballen geblazen inderdaad. Ook hier doen we met een team aan mee. En dat doen we graag want beide evenementen zorgen jaarlijks voor de nodige reuring en plezier in Bedum.

Kortom, ik heb met een tevreden onderneemster gepraat?

Ik ben hartstikke tevreden! Frank en ik vullen elkaar goed aan en we kunnen op elkaar terugvallen. Daarbij dus binnenkort meer kantoorruimte en zekerheid voor de komende jaren. Plus een goed gevulde orderportefeuille. Wat wil je nog meer? De afgelopen jaren zijn voorbijgevlogen en dat is een goed teken.

Kom volgend jaar gerust langs voor de volgende check wat de hypotheken betreft. Frank praat je aan het eind van het jaar wel weer bij over de verzekeringen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69