Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Pieter Klaver kijkt terug op een mooi en geslaagd openingsweekend!

De kop is er af Pieter?

Ja man, en dan valt er ook best wel een last van je af hoor want hier heb ik lang naar toegewerkt. De reacties waren gelukkig allemaal positief en ook via Facebook las ik mooie recensies. Dat geeft dan zoveel energie! Natuurlijk waren er best wel wat schoonheidsfoutjes en moet je een soort van routine zien te vinden qua structuur en procedures met de binnenkomende bestelbonnen maar dat ging zondag al weer een stuk beter en makkelijker dan zaterdag.

Beide dagen kwamen er tussen de 25 en 30 gasten langs en dat zijn voor mij mooie aantallen om er even in te komen. Maar vergis je niet hoor, ook dan moet je best wel even aan de bak. Zeker door een aantal grote voorgerechten. Maar dat vind ik alleen maar heerlijk werken!

Wat schaft zoal de pot?

Bij de voorgerechten kunnen de gasten kiezen tussen bijvoorbeeld een broodplankje, soep van de dag, nacho’s en chickenwings. Maar ook een carpaccio of Griekse salade kan besteld worden. En bij de hoofdgerechten moet je denken aan Spareribs (ook in XXL formaat), saté van de haas, varkenshaas medaillons, BBQ-burger, een steak of een schnitzel. Maar laat je ook gerust eens verrassen middels een patatje Mexico of Texas. En uiteraard serveren we ook kindermenu’s.

Deze week ga je vier dagen open?

Deze week ben ik inderdaad van donderdag tot en met zondag geopend. Ik krijg daarbij hulp van Jaap Jan in de keuken terwijl Inge en Esther achter de bar staan en de gerechten uitserveren. En beide dames helpen bij grote drukte ook graag even mee in de keuken, daar draaien ze hun hand niet voor om. Ik vind wat dat betreft dat ik het getroffen heb hoor met de mensen die ik om mij heen verzameld heb.

We zijn vanaf 15.00 uur telefonisch te bereiken via het nummer 0595-857359 en tot die tijd check ik ook de mail. Maar hoe eerder mensen reserveren, hoe beter ik natuurlijk kan anticiperen. Vandaar nogmaals het verzoek om reserveringen het liefst tijdig via het mailadres reserveren@eetcafekloaverstee.nl te doen. Dan kan ik daar met mijn bestellingen rekening mee houden. Dat is natuurlijk ook een dingetje waarin ik nog wat routine op moet bouwen.

Hoe zie je de komende weken voor je?

Kijk, de naam zegt het al. Eetcafé Kloaverstee is een eetcafé en geen restaurant. De keuken is tot 21.00 uur geopend en tot die tijd zal ik het daar zeker druk hebben. Maar vooral daarna is er best wel tijd en ruimte voor een biertje aan de bar in combinatie met bijvoorbeeld een patatje Texas of Mexico of een gehaktbal of bittergarnituur. Ik ben wat dat betreft druk aan het uitdokteren wat het beste werkt maar daar zullen we zeker onze weg in vinden.

Dit smaakt naar meer?

Ha, dat is één ding wat zeker is. Het eerste weekend heeft mij heel veel energie gegeven, zeker ook door alle positieve reacties. Maar ook even weer een praatje maken met de gasten die langs kwamen, dat was al weer een tijdje geleden. Het blijkt gelukkig dat ik die gastvrijheid nog niet kwijt ben, haha. Nee hoor, noteer gerust dat ik heel veel zin heb in aankomend weekend. Graag tot ziens inderdaad.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69