Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

SV Onderdendam, ‘Lutjeclubtoernooi 2024’

Onderdendam, een prachtig waterrijk dorpje met een geweldige historie dat vlakbij Middelstum ligt. Wat heb ik er een voetstappen liggen. Dankzij logeerpartijtjes bij de kruideniersfamilie Koster bijvoorbeeld. Of door onvergetelijke stapavonden tijdens  het Scheepsjoagen. En uiteraard dankzij SV Onderdendam waar ik al op jonge leeftijd kwam om broer Wiebrand aan te moedigen die met de nodige Beenessen en Zwervers in de gelederen wekelijks ten strijde trok.

Vijf jaar geleden was ik er weer voor de streekderby SV Onderdendam 2 – Middelstum 4. Na een vroege 3-0 achterstand wisten we ons toch nog terug te knokken tot 3-3. Het zijn en blijven altijd prachtige, doelpuntrijke wedstrijden. Na die tijd kwam keeper Dennis Smeding op mij af. Of ik wel aandacht wilde besteden aan het ‘Lutjeclubtoernooi’. Ik was direct enthousiast.

‘Lutjeclubtoernooi’ 

En ik werd nog enthousiaster toen ik Koos Koerts aan de lijn kreeg. Een van de begininitiators van het vroegere stratenvoetbaltoernooi dat inmiddels voor de veertiende keer georganiseerd wordt maar nu sinds 2019 de naam ‘Lutjeclubtoernooi’ met zich meedraagt. Een andere naam inderdaad, misschien de voorbode voor een nog grotere uitstraling naar de regio toe. Maar de kernwaarden blijven onverminderd hetzelfde: de gemoedelijkheid, sportiviteit en gezelligheid blijven ook op 15 juni de boventoon voeren.

Deze kleinschaligheid biedt nieuwe voetballers een kans en geeft de inwoners van het dorp de mogelijkheid om (hernieuwd) kennis te maken met het edele voetbalspel. Wat houdt dit toernooi nu precies in? Vanaf 11.00 uur strijden een recordaantal van 28 teams op vier veldjes tegen elkaar om de Sietse Vening bokaal. ‘Een bokaal net zo groot en lelijk als onze oud-voorzitter zelf’, aldus Koos. Naast oud-voorzitter is Sietse namelijk ook de man die dit toernooi zeventien jaar geleden in het leven riep.

Entertainment

Naast het niet onbelangrijke voetbalgebeuren biedt het event nog veel meer gezelligheid. Overdag zijn er allerlei attracties voor de kinderen, waaronder een springkussen en rodeostier Sietse, er is uiteraard muziek met onder andere Kevin Pare en DJ Kevin Platen, misschien kom je ergens onderweg in het water de Powerfield sponsorboot tegen en op het sportpark staat de hele dag een patatkraam voor de inwendige mens. ’s Avonds is er volop ruimte voor ludieke evenementen als ‘biertafelglijden’ en latje trappen. Het belooft al met al een onvergetelijke dag te worden.

Dus mocht je nog zin hebben in een gezellig en sportief dagje Onderdendam op 15 juni, kom dan zeker langs! Met als voornaamste insteek om toekomstige leden alvast kennis te laten maken met alle facetten en helften van de edele voetbalsport want nieuwe aanwas is altijd welkom! De toegang is gratis en de biertjes worden voor €1,75 weggegeven….  Kun je niet deelnemen? Niet getreurd, ook toeschouwers zijn van harte welkom.

Opgave kan via het mailadres lutjeclub@gmail.com of telefonisch via Dennis Smeding (06-37320231) of Koos Koerts (06-52318557). Check voor nog meer informatie: www.svonderdendam.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69