Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Volop reuring in het dorp: Opbouw kermis en braderie in volle gang!

Gelukkig is er weer volop reuring in Middelstum! De voorbereidingen voor de kermis, die van woensdag t/m zaterdag gehouden wordt, en de braderie van morgen (donderdag 12-5) zijn in volle gang. Mooi man, dat dat weer kan. Want wat kon je je vroeger toch op zo’n kermis verheugen. Zeker als er ook botsauto’s en een zweefmolen aanwezig waren. En die zijn er nu ook weer! Het bestuur van de Vereniging Voor VolksVermaken Middelstum heeft er zin in. Ik blik nog even terug met ze terug op roerige tijden…..

Na jarenlange afwezigheid is er weer een kermis en een braderie?

Dat klopt inderdaad en dat geldt voor de braderie nog meer dan de kermis. Want het laatstegenoemde evenement vond in september 2020 plaats. Voor de braderie moeten we nog verder terug, dat was in juni 2019. Het opnieuw opstarten van dit evenement was dus nog wel een dingetje. Door corona zijn de nodige standhouders gestopt of met pensioen. Niet alleen wij maar ook omliggende dorpen en markten hebben hier last van. Toch hebben we wel weer een mooie variatie en combinatie van verkoopwaren- en promotiekraampjes weten te regelen.

Ook voor het bestuur van de VVVM was het niet altijd makkelijk?

Door alle coronaperikelen kwamen ook onze ledenvergaderingen in het gedrang. Geen bingo en rollade dus in Zalencentrum Vita Nova maar we hebben ook geen nieuwe bestuursleden aan kunnen dragen. Ook is er geen contributie geïnd. Het is natuurlijk zo dat wanneer je bijvoorbeeld een sportschoolabonnement hebt en er geen gebruik van maakt dat je dan toch moet betalen. Maar wij hebben voor deze oplossing gekozen.

Na de kermis en de braderie gaan we evalueren hoe we verder gaan. Wel weer contributie innen of toch per activiteit een bijdrage of entree vragen? We gaan het bespreken. Dit betekent helaas voor dit jaar dat er geen kaartjes voor de kermis worden uitgedeeld aan de leden. Dit lijkt ons voor dit jaar wel zo eerlijk.

Wie kunnen we namens de VVVM tegenkomen de komende dagen?

Dit jaar zijn Ernst Hulsebos, Vincent Kamphuis en Judith van der Laan te vinden op de kermis en braderie. Sill Grommers helpt ons al bijna een jaar fanatiek mee maar is vanwege het niet doorgaan van de ledenvergadering nog niet voorgedragen. Sill is hoogzwanger en heeft het zwaar dus die slaat dit jaar over. Maar ze doet enorm veel voor de vereniging achter de schermen.

En we mogen nu verheugd vertellen dat Jacco Klaassen ons na deze editie gaat helpen met de kermis en braderie. Weer een versterking dus. Helaas hebben we, na een plotseling vertrek, nog geen nieuwe penningmeester gevonden. We proberen deze klap eerst zelf op te vangen en zoeken naar een oplossing.

Kunnen we nog meer van jullie verwachten dit jaar?
Zullen we even een tipje van de sluier oplichten? We proberen om dit jaar in juli nog minimaal 1 activiteit te organiseren maar dit is nog even spannend qua vergunning. Maar we zien dit wel met vertrouwen tegemoet. T.z.t. komen we bij je terug Bert met alle ins en outs!

Verder kijken we ook hoe we verder gaan qua vereniging en of stichting. Alle opties komen op tafel want stoppen willen we echt niet. Maar het is voor ons, net als bij heel veel verenigingen, moeilijk qua invulling van bestuurleden en de verplichtingen die erbij komen kijken zoals het innen van de contributie, het organiseren van een ledenvergadering etc..

Besturen en iets leuks organiseren valt lang niet altijd mee hé?
Doe het maar eens goed. Vorige jaar hebben wij veel commentaar gekregen over het feit dat andere dorpen wel een vergunning en dus kermis hadden en Middelstum niet. Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben de vergunning op een moment aangevraagd toen de coronaregels het strengst waren. En het feit dat we te maken kregen met een nieuwe gemeentelijke organisatie die net een herindeling achter de rug had, maakte het ook niet makkelijker.

Met als uiteindelijk resultaat dat er vorig jaar geen kermis en braderie was. En dat terwijl er in het nog zwaardere coronajaar 2020 wel een kermis was. We snappen dat mensen dat best wel verwarrend vonden. Maar nogmaals, doe het maar eens goed…..

Maar, jullie gaan er vol goede moed tegenaan toch?

We hebben twee mindere jaren gehad maar blijven positief en zijn bovenal dankbaar dat wij dit jaar weer iets moois mogen neerzetten. Graag willen we dan ook alle leden bedanken voor hun steun en toewijding. We gaan inderdaad vol goede moed verder en met de ‘frisse winden’ Sill en Jacco erbij gaan we er weer superjaren van maken met nieuwe uitdagingen en activiteiten! Maar eerst: graag tot ziens de komende dagen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69