Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Siep Brink, reisverslagen Salzgitter – Neustadt am Rubensberge – Wildeshausen

Even een korte samenvatting van deze 3e fietsdag van de Leipzig-groep. De rit was ongeveer 96 km lang en startte in Salzgitter en eindigde in Neustadt am Rubensberge. Alvorens we het Harz-gebergte definitief achter ons lieten vond Google-maps het nodig om ons over een aantal gravelpaden te laten fietsen.

Inmiddels had ikzelf daar de laatste 2 dagen meer dan genoeg van gezien. Maar hoe vaker je daar overheen rijdt, hoe meer je na een aantal dagen toch een bepaalde handigheid krijgt over hoe je deze wegen het beste kunt berijden. Het weer was ons ook vandaag weer prima gezind. Droog, zonnig, plm 15 graden en weinig wind. Wat wil je nog meer?

Na een paar uur rijden kwam Hannover in zicht. Maar niet eerder dan dat onze alleskunner, te weten Anne Huitsing, voor ons weer iets geregeld had. Tomatensoep voor iedereen, met worst op verzoek en volop extraatjes zoals mars, twix, energietabletten en fruit. Kortom, wat wil een mens nog meer?! Ja, die Anne is onmisbaar. Techneut, klusjesman, chauffeur, kok, bandenplakker en ga zo maar door. En niets is teveel voor hem. Je roept maar en hij maakt het voor elkaar. Geweldig!!

Vandaag dus via Hannover. Een lange rechte weg door Hannover afgewisseld met onvoorstelbaar veel verkeerslichten. Maar na anderhalf uur worstelen met ongeveer 70 verkeerslichten en tramrails lieten we Hannover achter ons. Nu nog een laatste afzetter naar ons overnachtingsadres. Toen wij daar aankwamen was Gretha inmiddels ook gearriveerd. Direct werd door haar een filmpje gemaakt van onze laatste meters van deze etappe, die ongeveer 96 km lang was. Vanaf nu vergezelt zij de groep. Gisteren hebben we afscheid genomen van Bert Koster, Jan Jaap Zijlstra en Frans de Bont.

Vaak heb ik de afgelopen dagen op de fiets nagedacht over die 5 personen die deze tocht ook deels lopend, deels fietsend hebben volbracht in 1945. Hoe hebben ze het voor elkaar gekregen en wat zullen ze wat meegemaakt hebben. Voor ons niet te vatten als je daar, anno 2022, in volle vrijheid rondreist in Duitsland richting de Nederlandse grens…..

Neustad am Rubensberge, 02 mei 2022,  Siep Brink.

 

Ja, beste mensen, dag 4 al weer van onze reis van Leipzig naar Middelstum. Wat hebben we een geluk met het weer tot nog toe. Nog geen spat regen gehad. Dit komt de stemming zeker ten goede. Wat de stemming ook ten goede komt, is het feit dat Gretha zich gisteren bij de groep heeft gevoegd. Een echte regelkip die op de achtergrond erg veel werk heeft gedaan en nog steeds doet. We hoeven ons als fietsers nergens zorgen over te maken. Alles is, of wordt geregeld. De overnachtingen, de filmpjes en foto’s op de juiste plaats zetten, inkopen doen met Anne, kortom alles komt in orde.

Vandaag een prima fietsdag, die begon met het fietsen over een strook gravel, maar daaraan zijn we inmiddels gewend. De volgauto’s konden ons op een gegeven moment niet meer volgen en bleven steken voor een smal bruggetje. Maar na 20 minuten lieten ze al weer van zich horen. Op het middagmenu stond kippensoep. Onze kok Anne had weer de nodige inkopen gedaan. En dat werd op prijs gesteld door de heren coureurs.

De rit leverde verder weinig bijzonderheden op. Totaal 98 km op de teller en om 15.15 uur waren we al bij het hotel. Eerst werden de droge kelen gesmeerd en na een verkwikkende douche gaan we zo aan de warme hap. Op naar morgen, op naar Nederland, op naar Nieuweschans! De langste rit van ons tourschema dient zich dan aan: 107 km.

Wildeshausen, 03 mei 2022, Siep Brink.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69