Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Grietinus Hoeksema Ongediertebestrijding Bedum zoekt het hogerop

Vorig jaar rond deze tijd mocht ik Grietinus Hoeksema van de gelijknamige ongediertebestrijding in Bedum aan de adverteerderpagina toevoegen. Vlak voor het drukke wespenseizoen kwam ik langs voor een uitgebreid interview. Hij had er zin in om in de zomermaanden lange werkdagen te maken in onze provincie en de kop van Drenthe. En drukte daarbij menig wespenplaag succesvol de kop in. Want naast het mollenvangen is de bestrijding van wespennesten misschien wel Grietinus zijn grootste specialiteit.

In 2016 schreef hij zich met Grietinus Hoeksema Ongediertebestrijding in bij de Kamer van Koophandel. Voor die tijd was hij constructieschilder. In het begin combineerde hij beide werkzaamheden om een mooie buffer op te bouwen. Maar hij kreeg het steeds drukker met zijn onderneming en is er nu voltijds mee bezig. De oorsprong van de onderneming ligt overigens bij zijn vader Rengenier die zich in zijn jonge jaren bekwaamde in het vangen van mollen en dat ging hem goed af. Toen hij in 2014 overleed vroeg oom Bertus aan Grietinus of hij nu de nieuwe mollenvanger zou worden?

En zo is het balletje gaan rollen. Grietinus bleek het mollenvangen in de vingers te hebben, en haalde hiermee onlangs nog de nieuwsuitzending van RTV Noord, maar dat geldt ook voor de wespenvangst. Eigenlijk kun je voor alle ongediertebestrijding prima bij hem terecht. Eerst vanaf de Hazelaar en sinds vorig jaar na de verhuizing vanuit de Schoolstraat. Zijn partner Heidi helpt hem op administratief gebied zodat hij zich volledig op de ongediertebestrijding kan richten. En dat is zeker in de komende drukke maanden geen overbodige luxe.

Want vanaf half juni komen de wespen pas echt tot leven en dat duurt tot ongeveer begin oktober. Een wespennest bestaat al gauw uit zo’n duizenden wespen. En verslaafd als ze zijn aan zoetigheid komen ze in de tuin al snel op bijvoorbeeld je drinken af. En dan hebben we het nog niet eens over de gevolgen van een wespenprik gehad. Geen wonder dat mensen snel van zo’n nest afwillen en dan bij Grietinus uitkomen. Want die verwijderd zo’n nest voor €60,-, inclusief de garantie dat er op de dezelfde plek binnen drie maanden geen nieuwe wespennest zal zijn.

En nu de drukke maanden er aankomen, zoekt ook Grietinus het graag wat hogerop als adverteerder van de website. Waardoor Hoeksema Ongediertebestrijding Bedum dus middenadverteerder wordt met maandelijks twee in plaats van één Facebookdeling. Zodat nog meer mensen weten dat ze bij ongediertebestrijding in het algemeen en wespenoverlast in het bijzonder het nummer 06-38327552 (in principe 24/7 bereikbaar) moeten bellen. Mailen kan ook via info@ongediertegroningen.nl. En veel aanvullende informatie, inclusief mooie foto’s en referenties, zijn te vinden op www.ongediertebestrijding.nl. ‘Maak hem maar los’, in de zomermaanden. Grietinus is er klaar voor!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69