Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Herald Jansen, Ophef

Als je ophef intoetst bij Google (heel vroeger keek je in een woordenboek), krijg je verschillende mooie andere woorden hiervoor. 1) Ambras 2) Beweging 3) Blaai 4) Blabla 5) Bombarie 6) Commotie 7) Deining 8) Drukte 9) Fanfare 10) Gedoe 11) Gekrijs 12) Geschreeuw 13) Grootspraak 14) Heisa 15) Herrie…. Het lijkt wel of ophef een nieuwe hobby van velen is geworden,  hoe meer ophef hoe beter.

Neem nou een aantal schreeuwers in de Tweede Kamer, je weet wel die mensen die wij 1 x in de vier jaar kiezen om ons te vertegenwoordigen. Er zijn dus gewoon politieke partijen die van ophef en gekrijs hun verdienmodel hebben gemaakt. Het is namelijk tegenwoordig DE manier om heel veel aandacht te krijgen.

Neem nou de media, die pakken alleen het deel ophef van een uren durend debat eruit om aandacht aan te geven. Nou zou je denken dat wij als normaal denkende wezens dan denken, ach joh wat een zielenpiet is dat, en ons hiervan afkeren. Het tegendeel blijkt echter waar, er zijn ontzettend veel medelanders die hier dan helemaal in mee gaan. Naast dat ze op deze zijlijn-schreeuwers gaan stemmen, geven ze dit soort lui ook nog meer een podium door dit heel vaak te delen op hun eigen sociale media.

Goed om even uit te leggen waarom ik spreek van zijlijn-schreeuwers, het zijn namelijk hele harde schreeuwers die nooit zelf achter het stuur gaan zitten. Altijd vanaf de zijlijn roepen wat er allemaal wel niet aan mankeert, lekker makkelijk. Inmiddels hebben we miljoenen bondscoaches, virologen, ministers, leerkrachten en doctoren in ons land. Iedereen vindt er wat van, zegt er wat van zonder ook maar enigszins gehinderd te worden door een gebrek aan kennis.

Tegenwoordig is het ook erg modieus om te gaan protesteren, gele hesjes aan, schreeuwen, blokkeren, intimideren en frustreren. Het is de methode van de zijlijn-schreeuwers om te laten weten dat ze het er totaal niet mee eens zijn.

Niet de dialoog, niet in oplossingen denken en in het groter geheel kijken. Nee, de barricades op en schreeuwen. Laten we met elkaar ‘ophef’ definitief gaan opheffen, we hebben de afgelopen periode kunnen zien dat we er niets mee opschieten. Sterker nog, het drijft mensen uit elkaar. Mensen worden boos en gefrustreerd.

We wonen en leven in een prachtig en zeer welvarend land. Laten we wat aardiger en vrolijker gaan doen met elkaar en tegen elkaar. En laten we elkaar vooral gaan helpen wanneer we zien dat het niet goed gaat. Hier zou onze overheid al het goede voorbeeld kunnen geven. Dus niet zoals de 10.000 euro regeling voor gedupeerde Groningers. Geen wantrouwen maar vertrouwen in elkaar. Vertrouwen in de goede intenties van een ander en vertrouwen in de kennis van een ander.

Geniet van het leven, gewoon opheffen al die ophef!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69