Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Voortvarend begin

Een afgezegd Cv55-ondernemersinterview geeft enige lucht om een begin te maken met dit verhaaltje. De Cv55 inderdaad als opvolger van de jarenlang dienstdoende Cv50. ‘Dubbel 5 voor een dubbel PR-moment onder mijn 9.000 connecties op Facebook, Twitter en LinkedIn’, zo luidt de verkoopslogan. Waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de gierende inflatie waar wij ons momenteel in bevinden. Waar gaat dat heen en gaat dat allemaal wel goed komen? En moet ik eventueel nog wat doen met de adverteerderstarieven om de dalende koopkracht te compenseren? Gelukkig zorgt de massa nog voor de kassa maar het is wel wat om in de gaten te houden natuurlijk. Want overal rijzen de prijzen de bekende pan uit….

Het jaar is in elk geval al weer gierend van start gegaan en de maand januari in sneltreinvaart afgewerkt. Mooie momenten zijn er gelukkig in het verschiet geschoten. Wat te denken bijvoorbeeld van een heus Schiertrainingskamp aankomend weekend? Zou het er echt van komen of worden we de illusies voor die tijd aan flarden geschoten door een coronauitbraak onder onze deelnemers? Het is toch bijna niet voor te stellen dat wij aankomend weekend in de Tox staan te zwieren en te zwaaien als hart onder de riem-protest voor onze nachthoreca waarvoor nog steeds geen perspectief geboden is….

En dik twee maand later staat een trip naar Leipzig op het program. Ook mooi en bijzonder om mee te mogen maken. En zou bijvoorbeeld Sunsation en het Bedrijvenvoetbal Bedum dit jaar doorgaan? Dan ligt er nog wel wat extra werk, plezier en werkplezier in het verschiet. Maar hé, zover is het nog niet hoor. Eerst nog maar even nagenieten van heerlijke voetbalmomenten. Zo was daar in de dying seconds een gestolen overwinning met Middelstum 3,5 tegen de youngsters van FC Leo Leens 3.

De harde wind zorgde ervoor dat de bal per ongeluk op de kruin van Leo’s laatste man kwam waardoor onze spits, die er een uur over gedaan had om de stad Groningen te verlaten door alle opstoppingen, met een lobje de bal fraai over de Leenster goalie wist te prikken. Wat een mooie ontlading was dat! En Eiko, nog hartelijk dank voor het beschikbaar gestelde kratje bier. Die smaakte bijzonder goed! Wat hebben we dit voetbalplezier toch gemist in de afgelopen weken….

FC Leo was dik een week geleden alweer maar in Onderdendam wisten we de wedstrijd SVO 1,5 – Middelstum 3,5 ook winnend af te sluiten en wel met 2-4. Ook daar na die tijd een heerlijk kistje bier in de kleedkamer, door deze roemruchte voetbalclub aangeboden voor een klantvriendelijk prijsje van €25,-. Als dank voor het feit dat er van buitenaf geen eigen bier mee wordt meegenomen en ongetwijfeld in de hoop dat daarna de gezellige kantine nog even wordt aangedaan. Daar was in dit geval geen sprake van want ons eigen honk lonkte ook als nooit tevoren.

En zo typ ik op een redelijk zonnige maandagmorgen na een onstuimig regenweekend, dus op zondag liet de wandelclub verstek gaan, dit stukje weg. Gisteravond laat in de dying seconds van ons kaartavondje werd ik nog even opgeschrikt door het plotselinge ontslag van Mark ‘Netto’ Overmars. Een van de pijlers onder het huidige Ajax-succes maar kennelijk ergens de realiteit des levens uit het oog verloren en dus moet hij nu op de blaren zitten. Man, wat een boudel allemaal weer. Zou dit de succestrein uit Amsterdam kunnen doen ontsporen of is dit wel het laatste waar men zich nu druk ommaakt?!

Dit weekend werden ook snode plannen gesmeed in aanloop naar een feest voor ons als (nakende) 50-jarigen waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van de ruimte die een 60-jarige ons biedt. Want meer dan ooit bestaat misschien wel de behoefte om het leven te vieren die o zo broos is. En tussendoor liggen de verlokkingen van de Olympische Spelen op de loer. Een blik op de volle agenda van deze week leert mij dat het niet verstandig is om al te veel uren voor de buis te hangen. Maar af en toe een schaatswedstrijd meepakken moet kunnen toch?

En met mooie interviews achter de rug, inclusief een snelle rondleiding door het MuzeeAqarium vorige week, en bijzondere op de planning, waaronder een oud-burgemeester die nog maar net zijn ketting aan de wilgen heeft gehangen, sluit ik dit verhaaltje maar af. Want ook hier stokt na een voortvarend begin nu de broodnodige inspiratie. Of zou dat komen omdat de 700-woordengrens alweer geslecht is. Ik blij, u als lezer weer enigszins bij.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69