Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Vieftig joar Ronnie Mittos!

Het is vanmorgen even voor tienen wanneer ik de hond meeneem naar de Groene Long. Beide worden we wat onrustig. Ik van het lawaai en Dusty trekt als een dolle aan de lijn, die gaat vast op de geur af. Wanneer we vanuit de Long linksaf slaan, zien we al rap waar alle commotie vandaan komt. Och verrek, dat is ook zo, Mittos is vandaag vieftig joar word’n!

Als eerste van de legendarische voorhoede van Middelstum-E1, bedenk ik mij ietwat weemoedig. Jan Jaap linksvoor, ik in de spits en Mittos op de rechterflank. Destijds waren we nog een gevreesd trio. Hoe anders is het veertig jaar later…… Over twee maanden volgen Joppie en ik hopelijk zijn goede voorbeeld.

Voor de deur van Ronnie en Anita is een alleraardigst tafereeltje opgebouwd. ‘Dat het Boompie regelt’, aldus Ronnie. Die vervolgens allerlei nachtelijke geluiden beschrijft, veroorzaakt door zijn Middelstummer voetbalkameraden van Middelstum 3 en anderen. ‘Doe gaist nait noar boet’n’, had Anita in zijn oren ges(l)ist. Buurman Milkovic had ook al gedacht, ‘wat gebeurt daar nu toch’? Maar dat meegebrachte kratje bier zal voor hem vast een mooi excuus zijn om er vanavond nog even stiekem tussenuit te knijpen.

Ik kom vervolgens ogen tekort. Een karakteristieke Abrahampop inclusief een potje bier, een blauwe Ford met daarop een giga-pop (gelukkig wel, zij het schaars, gekleed), uit de autoradio (o nee, dat was vroeger natuurlijk), eh, speakers schalt Ronnie’s all-time-favorite ‘Meisjes met rode haren’. En de pop, wankel leunend tegen de lantaarnpaal, is in Ronnie-stijl en -kleding uitgedost.

De spandoek is helemaal legendarisch. Mooie (actie)foto’s en rake teksten. Zoom gerust even in op de foto bovenaan in het midden. Man, wat hebben hele generaties avonturen beleefd met deze jongeman in die vijftig jaar tijd. Je zou er een boek over kunnen schrijven. Mooie voetbalfeestjes, promoties maar ook degradaties, geweldige vakantieherinneringen en legendarische uitstapjes naar bijvoorbeeld Fame in Beem en de TT in Assen. Of als Dr. Lazerus zeer actief met zijn koelboxje vol medicijnen op de stranden van Lauwersoog….

Maar genoeg hierover. Want wat ik nu allemaal schrijf, wordt straks misschien wel tegen mij gebruikt. Van harte gefeliciteerd Ronnie. Geniet van deze speciale dag. En ik denk dat ik vanavond de hond nogmaals uit ga laten in de Groene Long om vervolgens aan de Florastraat geniepig te constateren dat ik Dusty stiekem vergeten ben mee te nemen. Want dit smaakt naar ietsjes meer…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69