Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Maaike Overeem, Orthopedagogische Begeleiding Bij Maaike Winsum

Begin 2021 mocht ik bij Maaike Overeem langs komen ter viering van haar vijfjarig praktijkjubileum met Orthopedagogische Begeleiding Bij Maaike. Op haar mooie locatie (destijds de Jacobijnenhuis) babbelden we destijds vrolijk over de ontstaansgeschiedenis en de mooie ontwikkeling van haar praktijk. En kwamen we ook wat meer over Maaike zelf te weten.

Want zij verhuisde als dochter van het ondernemersechtpaar Overeem op haar elfde van Zoetermeer naar Winsum waar haar ouders de plaatselijke C1000 overnamen. Na wat omzwervingen streek ze in 2018 jaar geleden weer neer in het mooiste dorp van Nederland. Inmiddels is Maaike onlangs moeder geworden van haar derde dochter en is ze met haar praktijk verhuisd naar een prachtig nieuwe locatie: De Tirrel, gelegen aan De Meeden in Winsum!

Als er een probleem is met de ontwikkeling van een kind dan is Maaike er om de kinderen en hun ouders te helpen. Die mogelijke problemen zijn zeer divers van aard. Faalangst, boos, driftig, heel druk of verdrietig zijn, in een rouwfase of met zichzelf in de knoop zitten, zo maar wat voorbeelden waar kinderen soms mee te dealen hebben waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Maaike begeleidt kinderen met leer- en of sociaal emotionele problemen zodat ze zich minder gefrustreerd voelen en meer zelfvertrouwen krijgen.

Hun directe omgeving is hierbij erg belangrijk. Dus gaat ze eerst het gesprek aan met de kinderen maar ook met hun ouders en de leraren waar ze les van krijgen. Gezamenlijk proberen ze de oplossing te vinden waardoor de kinderen beter in hun vel komen te zitten. Dan komen de leerprestaties vanzelf weer. Ze begon met haar praktijk in de stad Groningen maar streek dus enige jaren geleden in Winsum neer.

En daar bleek de roem haar al vooruitgesneld te zijn: “Toen we nog geen drie weken in Winsum woonden, belde de huisarts mij al met de vraag of hij kinderen naar mij door mocht verwijzen. Wat ik niet wist was dat er hier in de omgeving geen orthopedagoog zit die de kinderen verder kan helpen. ’s Morgens ben ik op scholen in Winsum, Rasquert, Zoutkamp en Sauwerd te vinden en ’s middags komen kinderen uit bijvoorbeeld Bedum, Kloosterburen maar ook uit Groningen naar mijn praktijk.”

Maaike hecht er veel waarde aan dat de kinderen haar zelf kunnen vertellen waar ze mee zitten. Ze begeleidt veel kinderen vanaf groep 4 tot aan een leeftijd van 16, 17 jaar en dan vooral kinderen die op de basisschool vastlopen. Dit kan allerlei redenen hebben maar faalangst en boosheid in combinatie met leerproblemen komt vaak voor. ‘Maar ik kan ook een helpende hand bieden bij concentratieproblemen, rouwverwerking of een ‘vol hoofd’. Ik ben niet zo van het ‘stempels’ zetten maar mag ze wel geven aan kinderen met ADHD, ADD of dyslexie.’

Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen over Maaike, haar praktijk en de verschillende behandeltrajecten maar daarvoor verwijs ik u graag door naar het interview dat ik met haar had:

Babbelen met Maaike

Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met haar op: 06-57847678 of info@begeleidingbijmaaike.nl.

Of surf naar www.begeleidingbijmaaike.nl. Maaike is ook op Facebook te volgen: https://www.facebook.com/begeleidingbijmaaike en via Instagram https://www.instagram.com/begeleidingbijmaaike/.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69