Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Klaes Hoekstra, Kerstgedachte 2021

Traditiegetrouw wil ik u weer even bijpraten over mijn interessante leven. Interessant omdat er altijd van alles op mijn pad komt zonder dat ik daarom vraag. Bijzondere ontmoetingen en vaak diepgaande gesprekken met mensen die ik soms niet eens of oppervlakkig ken. Wanneer je hiervoor open staat wordt je leven automatisch bijzonder en als persoon word je daar “rijker” van. Enkele jaren terug schreef ik dat ik mij ook wel eens eenzaam voelde. Het alleen zijn is vaak geen probleem, het gaat om de momenten dat je eenzaam bent en een gevoel van leegte, verlatenheid en isolement ervaart welke van binnenuit komt.

Vele mensen in onze omgeving van student tot bejaarde hebben daar nu last van en wat zou het mooi zijn wanneer wij allemaal – en niet alleen met Kerst – aandacht zouden besteden aan hen die dit nodig hebben. Zelf heb ik daar geen last meer van maar dat is natuurlijk onder andere te danken aan mijn lieve vriendinnetje Lisa. Zij is voor mij een lot uit de loterij, een hoofdprijs in liefde en zorgzaamheid. Wij ondernemen leuke dingen met elkaar en ik kan mijn ei weer kwijt bij iemand die ik volledig vertrouw en die wil luisteren naar mijn dagelijkse beslommeringen.

Dus wederom heb ik het enorm getroffen in mijn leven en daar ben ik dankbaar voor! Vele mensen vragen ons wanneer wij gaan samenwonen, nou daar zijn wij het samen over eens: dat gaat niet gebeuren! Wij vinden het heerlijk om regelmatig samen koffie te drinken, bij elkaar te eten, samen op vakantie of naar de woonboot te gaan maar hechten ook aan onze vrijheid om datgene te doen waar wij goed in zijn. Deze formule werkt voor ons het beste!

Trots:

Wat ben ik blij met mijn verbouwde huisje, goed geïsoleerd en nu een behaaglijk plekje met vloerverwarming. Ingericht op een degelijke en massief eiken manier die bij mij past. Ouderwets misschien maar hierdoor wel een gezellig thuis, een plek waar ik mij geborgen voel. Met de kinderen gaat het goed. Tomasz zit al ruim 8 jaar in Vancouver en heeft het daar prima naar zijn zin. In Toronto wordt de komende jaren een Bakery Innovation Center gebouwd en men heeft hem gevraagd of hij deze wil gaan leiden.

Ben super trots op dat jong en op datgene wat hij inmiddels heeft bereikt, daar zag het in zijn pubertijd niet naar uit! Zo zie je maar weer – ter geruststelling aan de ouders met puberende kinderen: wanneer zij “het licht zien” en ouder en wijzer worden, komen ze toch nog goed terecht!

Afgelopen jaar ben ik opnieuw Pake geworden. Agnesz en Tim hebben een zoon gekregen genaamd Max en Nora een broertje. Zij wonen inmiddels in Barendrecht in een prachtige hoekwoning in een kinderrijke buurt. Uiteraard ben ik ook trots op hen want zij hebben hun leven goed op orde en kunnen de kinderen een onbezorgde en warme jeugd bieden. Wat een rijkdom heb je dan als ouders. Wat had ik graag al dit moois nog met Margreet willen delen want zij was 100% zeker een super oma geworden. Helaas liep het in het leven even anders!

Bofkont: 

Natuurlijk zien wij de wederzijdse kleinkinderen regelmatig maar door de afstand niet zo vaak als je wel zou willen. Maar ook hier is het geluk weer met mij. Ik heb gevoelsmatig 3 bonusdochters en 1 daarvan heeft vorig jaar december een pracht van een zoon gekregen, genaamd Joey. Vanaf maart j.l. mag ik nu iedere dinsdag op deze kleine kruimel passen. Geweldig, wat een heerlijk kereltje en fijne ervaring is dat, ome Klaes ziet er iedere week naar uit! Je bouwt een band op met dit ventje en ik kan niet wachten tot de lente begint inclusief onze avonturen op de fiets langs het hertenkamp en de kinderboerderij.

Ik zou dit jaar naar Sierra Leone afreizen om daar een bakkerij op te zetten maar door de huidige situatie is dat gewoon niet veilig en zullen wij dit moeten uitstellen tot…………? Toch verveel ik mij niet en komen er vele mogelijkheden op mijn pad om mij nuttig te maken voor de maatschappij. Zoals velen zullen weten probeer ik al jaren om een sociaal seniorenhuis te realiseren in Bedum. Inmiddels heb ik mij omringd met een geweldige groep idealisten die dit ook graag willen realiseren. Een huis van, voor en door Bedumers.

Er zijn veel mensen die hun partner zijn verloren, de tuin is te groot of het huis. In Bedum zijn er nu geen mogelijkheden om door te stromen naar een appartement. Voor die mensen die voor zichzelf een optimale en zelfstandige 3e levenshelft willen organiseren in de herfst van hun leven komen er nu waarschijnlijk mogelijkheden. Door de basis van “ouderwets burenfatsoen” en “noaberschap” ben je daar nooit alleen.

In dit huis ben je welkom wanneer je een sociale inslag hebt en bereid bent om naar elkaar om te kijken. B & W van het Hogeland heeft aangegeven dat zij het gemeentehuis willen verkopen en daarover zijn wij nu met hen in gesprek. Ook maatschappelijke organisaties moeten hier onderdak vinden. Al met al een prachtig en uniek project voor Bedum……. Als het lukt! Binnenkort hoort u hier meer over!

Winterloop:

Na de vakantie is het team van de Bedumer Winterloop weer begonnen met het organiseren van de twaalfde editie. Optimistisch als wij zijn, gingen wij ervan uit dat het in februari 2022 weer beter zou zijn. Zoals nu blijkt zijn er toch veel beperkingen en hebben wij alles moeten schrappen. De Winterloop 2022 gaat helaas niet door!

Ook de Winterloopkrant komt niet uit. Dat is jammer want wij wilden graag in contact blijven met onze grote schare fans. De mooie en bijzondere interviews kunt u nu lezen op onze website www.bedumerwinterloop.nl met veel informatie over hoe u ons toch kunt helpen middels een donatie. Het blijft namelijk broodnodig om het UMCG Kanker Researchfonds te steunen in hun strijd om kankeronderzoek mogelijk te maken. Hun inkomsten liggen door de Corona vrijwel stil.

Als team van de Winterloop hopen wij dat u uw bijdrage wilt storten op rekeningnummer NL34 RABO 0307 0996 79   t.n.v. Stichting Bedumer Winterloop en ik weet zeker dat u ons hierbij gaat helpen. Dank alvast hiervoor mede namens het UMCG Kanker Researchfonds en de vele mensen die momenteel nog knokken om de ziekte te overwinnen.

Genieten van kleinigheden:

Een bakkie koffie, de warme douche, je avondeten… Alles lijkt soms vanzelfsprekend. Het helpt je geluksgevoel een boost te geven, als je stilstaat bij deze dingen. Even een momentje voor jezelf waarin je beseft hoeveel geluk je hebt gehad in dit leven. Liefde die je hebt ontvangen van de mensen die dicht bij je staan. De arm om je heen die je soms nodig hebt. De glimlach die je ontving nadat je iemand een compliment gaf.

Het zijn kleine dingen, maar als je je realiseert hoeveel het waard is en wat het voor jou betekent, kun je er meer van genieten. En zo vergroot je je eigen geluksgevoel, met kleinigheidjes! En dat kun jij ook betekenen voor je omgeving. Onze ondernemers worden door de lockdown weer onevenredig getroffen, misschien kunnen wij hun online toch blijven steunen in deze – voor hun – moeilijke periode en lokaal kopen.

Vorig jaar schreef ik dat er toekomstperspectief was en dat wij ons wel uit de problemen zouden vaccineren en dat er een einde zou komen aan een periode van onzekerheid en stress. Helaas blijkt het virus standvastiger dan gedacht. Toch blijf ik hoop houden! Hoop op een gezamenlijke mogelijkheid om de Covid er onder te krijgen en om samen weer te genieten van kleine geluksmomentjes. Laten we – vooral in deze dagen – elkaar vasthouden, herinneringen delen en warmte en licht brengen opdat er voor eenieder fijne Kerstdagen ontstaan.

Voor hen die geen gezellige feestdagen tegemoetzien – om wat voor reden dan ook – sterkte in deze tijd en ik hoop dat 2022 weer wat lichtpuntjes mag brengen! Van mij krijgt u in ieder geval een welgemeende Kerstknuffel!

Klaes Hoekstra, december 2021

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69