Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel XIII

Ik bespeur een aanstekelijke enthousiasme bij jou Wieb?

Dat klopt helemaal en daar is ook alle aanleiding voor. Want soms komen alle leuke dingen op bijna hetzelfde moment bij elkaar. Zo werd ik bijvoorbeeld onlangs benaderd door de beide jeugdafdelingen van de PKN-kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Winsum. Beide willen in het voorjaar een grote huis-aan-huis-inzamelactie houden ten gunste van Voedselbank het Hogeland.

In Adorp, Sauwerd en Wetsinge zamelen de kerken, in de kerstperiode, ook al in voor de voedselbank. En dat is niet de eerste keer. Ik weet dus inmiddels dat zoiets een grote klus is, ook in kleinere kernen. Maar wanneer zo’n actie in Winsum plaatsvindt dan is de klus echt wel MEGA te noemen. Gelukkig hebben beide kerken de handen ineen geslagen. Verbroedering ten top dus en dat ook nog eens voor het goede doel.

Onlangs mocht ik in een dienst van de PKN-kerk ook al het een en ander vertellen over het werk van de Voedselbank. Dat is alleen maar goed. Want dergelijke initiatieven leveren, zo is mijn ervaring, steeds meer betrokkenheid op voor het werk van de voedselbanken.

Niet veel later was daar nog een telefoontje?

Ja man, de telefoon stond roodgloeiend de afgelopen weken. Want ik kreeg een telefoontje van een vertegenwoordiger die zich ingezet heeft voor Het Glazen Huis in Winsum. Deze stichting heeft jarenlang geld ingezameld voor diverse goede lokale doelen. Nu de Stichting zichzelf heeft opgeheven, bleek dat er nog een bedrag van ruim € 1100,- in de kas te zitten. Na een radio-uitzending van Omroep Het Hogeland is dat geld via mij aan Voedselbank Het Hogeland overhandigd. De ‘oorlogskas’ is dus nog ruimer gevuld.

En toen kwam Slager Kamps?

Slager Kamps uit Winsum belde mij inderdaad met de mededeling dat hij maar liefst 125 leverworsten aan onze voedselbank wilde doneren. Dat het heel lekkere worsten waren, bleek uit het feit dat er na twee weken nog maar weinig over waren. Zij hadden gretig aftrek gevonden bij de voedselbankklanten.

Over de Voedselbank zelf valt ook nog wel het een en ander te melden toch?

Zekers, want op woensdag 24 november a.s. wordt de onlangs gestarte  ‘voedselbankwinkel’ door wethouder Marriette de Visser officieel geopend. Zij heeft binnen het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Het Hogeland onder meer zorg en welzijn in haar portefeuille. Onze medewerkers maken nu geen voedselpakketten meer klaar voor de afnemers. Want zij winkelen nu net als in een supermarkt en kiezen zelf de boodschappen die zij willen gebruiken.

Even in de agenda zetten dus, dit heuglijk feit. Om 17.00 uur is de officiële opening. Het daaropvolgende Open Huis duurt tot 19.30 uur. Dan kan iedereen zien en constateren hoe mooi en efficiënt een en ander is geworden.

U kunt dan rondkijken in onze winkel en het magazijn en daarbij een gesprekje aanknopen met een van onze vrijwilligers. Zij kunnen u van alles vertellen over het winkelconcept, de visie waaruit het is voortgekomen en de puntenkaart waarmee onze cliënten kunnen winkelen.

Ook de gemeenteraad geeft acte de presence?

Twee dagen later, op vrijdag 26 november, brengt de voltallige gemeenteraad van de gemeente Het Hogeland inderdaad een werkbezoek aan onze voedselbank. Naast een presentatie mijnerzijds tijdens een kop koffie, gaat er ook daadwerkelijk gewerkt worden. Want daar is uitdrukkelijk om gevraagd, of ze zelf ook de handen uit de mouwen mogen steken. De raadsleden willen namelijk graag ervaren wat er zoal door alle vrijwilligers moet worden gedaan. Ik vind dit een heel goed initiatief!

Van de donkere dagen voor kerst is gelukkig geen sprake Wieb?!

De dagen worden korter maar de steun en medewerking die er van alle kanten komt is hartverwarmend! Dat stimuleert ons zeker om door te gaan op nieuw ingeslagen wegen. En nogmaals, u bent van harte welkom om een kijkje te nemen tijdens ons Open Huis van 24 november a.s..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69