Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Jelmer Piek

Naam: Jelmer Piek 

Adres, Woonplaats: Hoofdstraat Obergum 14A, Winsum 

Leeftijd: 33 

Burgerlijke staat: Happy Single 

Beroep: Gastheer, sommelier in de dop Bij Hammingh, gitaarleraar.

Hobby’s: Liedjes schrijven, gitaar, zang, muziekstudio, bieren, wijnen & eten en fitness. 

Lievelingsgerecht: Mijn eigen pasta pesto gecombineerd met een heerlijke Montepulciano d’abruzzo. 

Mooiste film ooit gezien: Zonder enige twijfel de trilogie van The Lord Of The Rings, de strijd tussen goed en kwaad, de muziek, de verscheidenheid aan emoties waardoor je heen gesleurd wordt. Een kunstwerk. 

Mooiste sportmoment ooit: Het moment dat ik zelf er achter kwam dat sporten geen tijdverspilling was en niet alleen voor stoere macho mannen en vrouwen is, maar een manier om meer in balans te komen en juist energie uit te kunnen putten. 

Mooiste boek ooit gelezen: De Kronieken van Narnia: Het Betoverde Land Achter De Kleerkast. Tijdens het lezen van dit boek als kleine jongen, werd ik mij intens bewust van de wereld om mij heen of beter gezegd wat er achter zit en wat we niet kunnen zien. Want er is méér dan het oog alleen kan zien. Een fantastische boekenserie voor kind en volwassene. 

Kijkt het liefst naar: Sci-fi en Scandinavische detectiveseries.

Beste popsong aller tijden: Fix You – Coldplay, het nummer beschrijft het leven met haar ups & downs. Wanneer ik naar dit nummer luister, brand het pijnlijk diep van binnen met een vuur. Maar tegelijkertijd een vuur van leven, met een boodschap van hoop. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Zo hard gelachen om mijn eigen grap dat de ander wel mee moest lachen. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: De stad Groningen is zo gezellig, Noordpolderzijl mag niet vergeten worden in deze opsomming en dat geldt ook voor ons balkon aan de straatzijde tijdens een zomerse namiddag. 

Favoriet vakantieland: Vlieland, als kind al favoriet. Het blijft een heerlijk eiland met een bijzondere sfeer. 

Mooiste stad: Johannesburg, Zuid-Afrika. De kenmerkende geur van de stad ruik ik onmiddellijk als ik er aan denk. De mensen en de cultuur, het is een zeer bijzondere plek. 

Favoriete auto: Porsche 911 Carrera 3.2 ’87 Geel 

Waar heb je spijt van: Er zijn veel dingen die ik anders had kunnen doen. Maar als ik Jon Foreman mag quoten: “If we spend our time obsessing with the future or regretting the past, then we will never live”. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een camper kopen en vertrekken naar?

Droomvrouw/man: Trouw, lief en mooie ogen, eentje die mijn vrijheid/zelfstandigheid kan accepteren. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Dat mag niet.

Hoogtepunt uit het leven: Moment van verlichting, de zelfacceptatie van mijn geaardheid als homo en acceptatie in mijn persoonlijke geloof in Jezus. 

Dieptepunt uit het leven: Momenten van duisternis en het niet accepteren van mijn eigen leven en het niet accepteren van liefde van anderen. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Ruth Wortel, mijn dierbare lieve vriendin Ruth. Ruth is voor veel mensen een zon die opkomt, vol vreugde, liefde en warmte. Een oprechte, sterke vrouw en een voorbeeld voor velen. 

Wat wil je verder nog kwijt: Bedankt voor het lezen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69