Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De nodige prikkels…..

Het is dinsdagmorgen wanneer ik aan dit verhaaltje begin. Ik kom net terug van een rondje bos met de hond. De tijd dat dit zonder jas kan, lijkt te zijn gepasseerd. Doet niks, zolang we nog net zulke mooie dagen en weekenden als afgelopen week hebben, valt er niets te klagen. Na gevoelsmatig mindere zomermaanden worden we nu getrakteerd op een mooie nazomer.

En misschien daardoor lijkt het wel alsof alles en iedereen ontwaakt. En heel veel in moet halen. Alles komt tegelijk los en dat leidt tot de nodige prikkels in huize Koster. Nou ja, bij mij dan want ik heb het rijk alweer alleen in huis. Even heb ik vorige week nog overwogen om naar de Open Coffee Club Noordenveld – Westerkwartier te gaan omdat ik mijn blik ook wat meer richting het mooie Westerkwartier wil verleggen. Daarbij ben ik nog nooit in Matsloot geweest. Daar ligt, aan de boorden van het Leekstermeer, Paviljoen Pool. Dat moet een toplocatie zijn. Maar om nu anderhalf uur in de auto te zitten voor anderhalf uur koffie drinken, dat is ook zo wat.

Ik troost mij met de gedachte dat we volgende week voor het eerst in een jaar een bijeenkomst van de Open Coffee Club ’t Hogeland hebben. In het mooie Leens nog wel dus die woensdagmorgen is geblokt. Donderdagavond a.s. staat een mooie dorpswandeling op het programma in Loppersum onder leiding van één van die prominente OCC ’t Hogelandleden. Daar valt binnenkort vast wel iets moois over te schrijven. Prachtig dat dit soort initiatieven ook weer helemaal los komen.

Op en rond het voetbalveld is alles ook weer losgebarsten. Zaterdag belooft een drukke, bijzondere en gezellige dag te worden op het voetbalveld. Daarover valt in diverse persberichten wel het nodige te lezen. Op bestuursniveau maar ook met de PR-commissie draaien we momenteel in de hoogste versnelling om alles krakend en piepend vanuit een jaar stilstand weer vlot te trekken. Dat kon nog wel eens een lastig weekendje worden zonder al te veel slaapuren. Want na de eerste klaverjasavond is het vast al na twaalven wanneer ik thuis kom. En dan gaat voor achten het wekkertje weer want om half negen mag ik hoffotograaf Jannes Klaassen opvangen.

Dat geldt fysiek gezien ook voor mij want wat had ik het zaterdag toch lastig om in de brandende zon in de wedstrijd te komen. Het hielp ook niet mee dat ik zo’n klein lopertje uit Leens tegenover mij had staan. Dat gastje bleef maar rennen, en ik hobbelde er maar wat achter aan. Het kostte mij de tweede helft aan de kant enige moeite om de poest weer te vinden. Gelukkig bogen mijn ploeggenoten een 0-2 ruststand uiteindelijk om tot 2-2. Een resultaat waar vooral wij goed mee konden leven.

Ik kijk nog even op mijn to-do-lijstje. Naast heel veel positief adverteerdernieuws die ik vanaf medio tot eind september de ether in mag slingeren, zijn er qua vrijwilligerswerk ook nog wel wat actiepuntjes. Vorige week kwamen we voor het eerst sinds lange tijd bij elkaar met de AED-commissie en er ligt nog een kladje met notulen op mij te wachten die uitgewerkt moeten worden. En medio oktober vindt de ledenvergadering van de voetbalclub plaats. Eindelijk kan Piet Jansma als voorzitter worden vastgelegd. Maar voor die tijd moet nog wel wat documentatie, zoals het jaarverslag, aan het papier worden toevertrouwd om tijdens de bestuursvergadering van maandag a.s. te bespreken. En de nieuwe VV Middelstum-leden komen momenteel uit alle hoeken en gaten maar moeten wel even in Sportlink ingeschreven worden.

Het is me zo langzamerhand duidelijk waarom Matsloot er vandaag niet in zit. Want alles en iedereen ontwaakt weer en heeft zin om bij elkaar te komen. Helemaal nu zaterdag de anderhalve meter eraf gaat. Maar wat moeten we in vredesnaam met die coronapas? Gevaccineerd als ik ben heb ik er persoonlijk helemaal geen problemen mee. Maar je schakelt de vrijwilligers bij allerlei verenigingen wel weer met allerlei controles op. En wat te denken van de horeca? Dat zal ook wel enige voeten in aarde hebben voordat dat allemaal gestroomlijnd verloopt.

En moeten we het nog over onze regering hebben? Wat had Wopke toch een mooi Superdry-shirtje aan afgelopen weekend! Helaas stimuleerde het de aanwezigen niet om schot in het formeren te krijgen. Man, wat een klucht eigenlijk. En wat een prikkels op velerlei fronten waar we mee te dealen hebben. Het zijn boeiende tijden mensen en wij zitten er middenin. Blijf alert en waakzaam! En geniet van wat weer kan en mag…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69