Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Oomkens Vastgoed Middelstum

In de afgelopen jaren stond boven deze pagina steevast Timmerfabriek Oomkens Middelstum. Maar deze titel is veranderd naar Oomkens Vastgoed. Want sinds 15 september 2021 is Sebastian Jünemann enig aandeelhouder geworden van dit gerenommeerde timmerbedrijf aan de Pompsterweg in Middelstum. Maar daarover later deze maand via een ander adverteerderstraject nog veel meer nieuws. Wie tot voor kort aan Timmerfabriek Oomkens dacht, had dan misschien wel direct het beeld van Klaas Oomkens voor ogen. De man die het bedrijf op 1 januari 1990 van zijn vader overnam die hem in 1967 opgericht had.

Klaas vond het een prima idee wanneer hij met Oomkens Vastgoed aan de Club van 50 pagina van de website verbonden bleef. Hieronder valt te lezen hoe een en ander drie jaar geleden tot stand kwam!

Het Babbelen met Bert interview met Klaas Oomkens stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Na de bouwvakvakantie was het eindelijk zover. Ooit had ik hem natuurlijk al eens als adverteerder benaderd. Maar dit was niet in de beste fase van zijn leven. Nu is alles anders en Klaas is inmiddels heel actief op social media via LinkedIn. Daardoor volgt hij ook veel van mijn verhalen. En ik was dan ook zeer verheugd toen hij na het interview opmerkte wel toe te willen treden tot de vermaarde Club van 50 van mijn website.

Timmerfabriek Oomkens zag in 1967 het levenslicht op Toornwerd toen Klaas zijn vader ontslag nam bij de plaatselijke timmerfabriek in Middelstum en in zijn eigen schuur aan de slag ging. In 1974 dacht Klaas wel genoeg geleerd te hebben op school en hij kwam bij zijn vader in de zaak om deze vervolgens in 1990 over te nemen. Het eerste personeel werd aangenomen en het bedrijf groeide op Toornwerd al snel uit zijn jasje. In 1994 werd op het industrieterrein Boerdam aan de Pompsterweg in Middelstum een nieuwe fabriek neergezet.

In 1998 volgde al een uitbreiding en in 2018 was het helemaal bal. Toen werd de laatste hand gelegd aan een compleet nieuwe bedrijfshal met een oppervlakte van 1200 vierkante meter. Deze werd onder andere gevuld met een innovatief ‘hout-skeletbouw straat’. Eerder dat jaar werd al de nieuwe kantoorruimte in gebruik genomen. Mede mogelijk gemaakt dankzij mooie subsidiemogelijkheden via het Regionaal Investeringsfonds Groningen. Hiermee kon ook een volledig geautomatiseerd bewerkingscentrum voor kozijnen, ramen en deuren aangekocht worden. Het personeelsbestand is in korte tijd uitgebreid naar zo’n 25 medewerkers.

Klaas is terecht supertrots op deze ontwikkelingen waardoor hij onlangs met een gerust hart afscheid kon nemen van het bedrijf. Maar nog steeds kunnen particulieren en bedrijven uit de omgeving uiteraard prima bij Timmerfabriek Oomkens terecht voor deuren, kozijnen, ramen en complete hout-skeletwanden. Want naast enige grote opdrachtgevers kan deze ‘hightech’ timmerfabriek ook de (lokale) midden- en kleinbedrijven prima van dienst zijn.

Babbelen met Klaas Oomkens

Pensionado Oomkens

Klaas Oomkens heeft natuurlijk enorm veel vastgoed-, timmer- en ondernemerervaring opgedaan in de loop der jaren. Mocht je hierover eens met hem willen sparren, hij is te bereiken op 06-51327110. Het kan zijn dat u even moet wachten op de afspraak, dan is hij er eerst vandoor met ‘zijn Elly’!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69