Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

We gaan en mogen weer los…..

Het is maandagmiddag wanneer ik dit verhaaltje wegtik. Het weer buiten nodigt eindelijk uit om er op uit te gaan. En dat ga ik zo maar eventjes doen, denk ik. Een fietsrondje door ons prachtig gebied lonkt. Daarbij heb ik reeds een productieve morgen achter de rug waarbij ik al ver voor achten achter de PC zat. Daardoor kon ik mooi even twee teksten redigeren, de gastcolumn van mijn vrouw opmaken, een uitgebreid en interessant BmB-interview uitwerken en qua vrijwilligerswerk de AED-commissie Middelstum promoten.

Want naast het werk, neemt ook de sport en het vrijwilligerswerk weer zijn oude, vertrouwde vorm aan. En dus moet ik deze week ook nog even leuke voetbalactiviteiten aan het eind van de maand promoten. Daarbij moet de nieuwsbrief over een kleine drie weken weer uit. Maar als het goed is, wordt dat aapje door iemand anders van de PR-commissie ingevuld. U merkt het al, ik mag op vele fronten weer los. Het voetbalvrijwilligerswerk komt met horten en stoten weer op gang na bijna anderhalf jaar op zijn gat te hebben gelegen.

En dat kun je merken want het piept en kraakt in de gelederen om de benodigde vrijwilligers te vinden. Maar gelukkig dringt het besef steeds meer door dat we het met elkaar moeten doen. En dus kan de kantine haar deuren weer openen en zijn er scheidsrechters gevonden die wedstrijden willen fluiten. Want zonder vrijwilligers geen club en waar zouden we dan zijn als maatschappij?

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer een rijk gevulde dag. Met mijn broer en neef stond ik eerst langs ons kunstgrasveld om de O-11 aan te moedigen, inclusief mijn achterneefje. Die zich met zijn teamgenoten van SV Bedum van een 5-1 achterstand wist terug te knokken tot 5-4. Mooi man! Dat leverde op het eind alleen maar tevreden gezichten op. ’s Middags eerst nog een stukje van ons tweede team meegepikt die de schade tegen de studenten van De Knickerbockers verrassenderwijs beperkt wisten te houden.

Diezelfde studenten genoten vervolgens van ons 3e en de kantine alvorens hun Waterloo te vinden in Zalencentrum Vita Nova. Die konden dus aan het eind van de dag moe maar voldaan en met volle pijpjes met lijn 61 terug naar Stad. Een mooi tafereeltje van een week eerder schiet mij nu te binnen. De tegenstander van het eerste, WVV uit Winschoten, verliet aan het eind van die zaterdagmiddag onder luid applaus van ons de kantine na de nodige flesjes Heineken soldaat te hebben gemaakt. Alles en iedereen is wat dat betreft blij dat we weer los kunnen.

En dat geldt zeker voor mij. En dus toog ik na het laatste eindsignaal bij het tweede snel door naar Zandeweer waar onze blauwhemden het opnamen tegen ZEC 1. Zelf zitten we in de competitie als Middelstum 4 zijnde bij ZEC 3 in. Beide verenigingen zijn blij dat ze zoveel elftallen de baan in kunnen krijgen maar ik vrees wel een beetje voor de groenwitten die zo te horen wel een heel sterk team op kunnen stellen. En daar moeten wij ons met onze rap en roet maar tegen zien te wapenen. Ik ga uit van een ruime nederlaag maar dat mag de pret niet drukken. Verguld dat ik ben met een mooie competitie-indeling vol met tegenstanders uit ons Hogelandgebied. We mogen het hele Waddenkustgebied van Roodeschool naar Zoutkamp bij langs in onze competitietour.

Dat zal vast niet van zulke euforische toestanden opleveren als bij de overwinning van Max Verstappen. De druk van een hele natie was voelbaar op zijn ranke edoch snelle schouders. Vanuit Zandvoort volgden prachtige en zonnige kiekjes vanaf de zee en het strand. De evenementenbranche krabde zich wel even achter de oren maar Max liet zich gelukkig niet ringeloren. Met een prachtige overwinning werd en passant ook de koppositie in de WK-stand weer ingenomen. Een mooi einde aan een prachtig oranje weekend waarbij ook het Nederlands elftal en tennisser Botix van de Zandschulp zich niet onbetuigd lieten.

Ons vlaggenschip won gelukkig in Zandeweer, waardoor wij eventueel wel weer een steekje kunnen laten vallen. Het biertje in onze kantine liet zich vervolgens goed smaken. En zo tik in dit verhaaltje met een mooie glimlach weg. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven en het sociale gebeuren geeft weer sjeu en jus aan het sociale leven. Op naar aankomend weekend dus waarin ook wij eindelijk weer los kunnen. CORENOS komt langs om met ons de seizoensouverture te vieren. Op naar een sportief en bovenal lang én coronavrij seizoen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69