Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel XII

Dat is lang geleden Wieb!

Ja man, veel te lang, maar we zijn nog steeds springlevend en bloedjefanatiek! Ons laatste contact stamt inderdaad uit mei dus is het de hoogste tijd voor een nieuwe bijdrage. Ik heb genoeg input hoor, na deze kwakkelende zomermaanden.

Waar te beginnen?

Zullen we met het slechte nieuws beginnen? Dan hebben we dat immers maar weer gehad. Want de geplande motortoertocht die in september/oktober zou worden gehouden, georganiseerd door enkele fanatieke motorrijders, gaat vanwege corona niet door. Dat is jammer want aan de laatste editie in 2019 deden maar liefst zestig motorrijders (plus bijrijders) mee.

De netto-opbrengst van deze toertocht kwam destijds ten goede aan Voedselbank het Hogeland. Maar niet te lang getreurd, de volgende toertocht staat immers al weer gepland in het voorjaar van 2022. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Maar daar staat goed nieuws tegenover?

Gelukkig wel! Ik zal eerst nog even de situatie schetsen waar we vorig jaar in verzeild geraakt zijn. Begin 2020 was corona er immers de oorzaak van dat Voedselbank het Hogeland voedselpakketten aan huis liet bezorgen. Het besmettingsgevaar werd op deze wijze een stuk kleiner. Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van een aantal kerken in onze regio die zorg droegen voor het uitrijden van de voedselpakketten. Eind 2020 hebben we de klanten geïnformeerd dat zij hun pakketten weer in Winsum konden afhalen.

Echter, met ingang van 1 oktober wil Voedselbank het Hogeland weer helemaal terug naar het winkelmodel! Dus geen klaargemaakte voedselpakketten, maar gewoon weer lekker winkelen binnen het gebouw van de voedselbank. Dat is veel prettiger voor onze cliënten en scheelt ons veel werk. Om het winkelen nog aantrekkelijker te maken voor onze klanten hebben we een aantal diepvries- en koelvitrines aangeschaft.

Net als in voorgaande jaren staat Voedselbank het Hogeland helemaal open voor de ontvangst van appels, peren, pruimen enz. enz.. We zijn heel blij dat wij van onze boeren en kwekers nog steeds in ruime mate worden voorzien van aardappels, wortels, bloemkolen, andijvie enz..

Maar er gebeurt nog veel meer?

Jazeker, want waar zouden we zijn zonder onze vrijwilligers en sympathisanten?! Zo is een groep enthousiaste vrijwilligers bij de rotonde in Uithuizen al drie jaar bezig om groenten te kweken voor onze Voedselbank. En over twee weken gaat Albert Heijn, met hun vestigingen in Uithuizen en Winsum, voedsel inzamelen voor de kinderen wiens ouders bij de Voedselbank lopen.

En niet zonder reden. AH vraagt het winkelend publiek voedselproducten aan de voedselbank te doneren om er voor te zorgen dat er geen kinderen naar school gaan zonder ontbijt. Een actie die we natuurlijk van harte ondersteunen!

En uiteraard de regelmatig terugkerende vraag, hoe gaat het met de Douwe Egberts-spaarzegels?

Ha, we sparen lekker door hoor. Want het zwarte goud blijft mateloos populair bij onze cliënten. En voor iedere 600 punten krijgen we een gratis pak koffie van DE. Op dit moment heb ik zo’n 370.000 punten op voorraad liggen. De eerste zeshonderd pakken zijn binnen dus.

Maar ik heb een ambitieuze uitdaging die ik graag met de lezers wil delen. Ik hoop in januari a.s. namelijk zo’n 800.000 punten ingezameld te hebben, goed voor ruim 1.300 pakken DE-koffie. Allemaal meehelpen dus door de punten te verzamelen en bij ons in te leveren. En nog meer koffie drinken, dat is mijn advies in dezen!!

Je blijft enthousiast Wieb?!

Uiteraard! Dat kan toch ook niet anders als je ziet hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor Voedselbank het Hogeland. Daar krijg je zelf ook weer energie van en daardoor kunnen we onze cliënten nog beter helpen. We rekenen op jullie medewerking hoor! Bedankt alvast…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69