Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Fokko Smit

Naam: Fokko Smit

Adres, Woonplaats: Bedumerweg 60, Stedum.

Leeftijd: 51 jaar

Burgerlijke staat: Getrouwd met Dinie Huistra, zij komt van Garrelsweer (Hoeksmeer). We hebben 3 kinderen, Bram (19), Leon (18), Eva (bijna 16).

Beroep: Ik ga van vertegenwoordiger bij CRV (www.crv4all.nl) naar teamleider van KWS (kws.com). Wil je meer weten over beide bedrijven? Bekijk dan de twee websites, dan weet je ook hoe je van nat naar droog zaad gaat.

Hobby’s: Gezelligheid dat als eerste. En wel op de volgende manieren:

• In de voetbalkantine van de VV Stedum;
• Naar FC Groningen;
• Darten met een gezellige club mensen uit het dorp;
• Thuis of bij vrienden borrelen;
• Formule 1 kijken.

Lievelingsgerecht: Het maakt mij allemaal niet zoveel uit. Van een pizza tot Chinees en voor het afkluiven van een sparerib draai ik mijn hand ook niet om. Ook als er stamppot of poffert op tafel staat, schuif ik graag aan.

Mooiste sportmoment ooit: Om nu een specifiek sportmoment te kiezen vind ik lastig. Waar ik van kan genieten is wanneer sporters uit Nederland goede prestaties leveren. Dat kan het Nederlands elftal zijn maar ook individuele sporters. Hopelijk gaat het dit jaar lukken voor Max Verstappen om wereldkampioen te worden in de Formule 1.

Mooiste film ooit gezien: Eigenlijk zijn dat er wel meerdere. Vooral als het me raakt en ik kan ook erg genieten van actiekomedies.

Mooiste boek: Dat is eigenlijk wat erbij mij ontbreekt, de interesse in boeken. De schrijver ✍🏼 die me dan nog het meest kan boeien is John Grisham. De meeste van zijn werken zijn ook verfilmd.

Kijk het liefst naar: Als je op een terrasje zit, waar dan ook, vind ik het het allermooiste om naar mensen te kijken. Met een lekker biertje erbij, dan komt het helemaal goed.

Beste popsong aller tijden: Verschillende muziekstijlen vind ik leuk, maar het liefst luister ik naar rockmuziek. Maar lekker meeblèren op Hazes kan soms best ontspannend zijn.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Jezelf niet al te serieus nemen😊, slap lullen en een paar drankjes doen wonderen.

Mooiste plekjes van het hogeland: De Steemer toorn geeft altijd een gevoel van thuiskomen, hetzelfde geldt voor het haventje en Peertil in het dorp. Je merkt wel dat ik een trotse inwoner ben van Stedum. Buiten ons dorp zijn er zeker mooie plekjes te vinden, maar dan lijkt dit item meer op een VVV reclame voor het Hogeland.

Favoriete vakantieland: Ik vermaak me gauw maar zet me niet in een afgelegen gebied want ik hou van gezelligheid. Amerika 🇺🇸 is denk ik wel één van mijn toppers. Het land beschikt over verschillende natuurgebieden, waarbij Yellow-Stone Park wel mijn favoriet is. Ook zou ik nog wel eens weer naar Afrika willen om de big 5 te zoeken. Een land/werelddeel met zoveel potentie en positief ingestelde mensen. Helaas zijn hun overheden soms zo corrupt waardoor er veel verdeeldheid is; eeuwig zonde!!

Mooiste stad: Na de stad Groningen, komt het Duitse Trier en Las Vegas in de Verenigde Staten.

Favoriete auto: Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik hier niet zoveel om geef. Hij moet lekker rijden en betrouwbaar zijn. Maar om toch iets te noemen, ik ben over onze BMW wel heel tevreden.

Waar heb je spijt van: Misschien had ik als student wel in de stad willen wonen. Desondanks had ik niets te klagen want we hadden heel veel mogelijkheden in de buurt om uit te gaan. Wat te denken van onze eigen jeugdsoos ‘Session Kolibri’ en die in Loppersum en Middelstum enz..

Wat zou je ooit nog willen doen: Nog een paar leuke reizen maken en voor de rest zie ik wel wat op mijn pad komt. Om daar dan vervolgens het beste van te maken.

Droomvrouw: Haha, die heb ik natuurlijk! Jammer jongens dat jullie het met de rest moeten doen😂.

Waar mogen ze je s’nachts voor wakker maken: Gewoon niet, doe dat maar bij een ander.

Hoogtepunt: Supercliché maar dat was toen onze kids het levenslicht zagen.

Dieptepunt: Nog een cliché erbij, wanneer je een dierbare de laatste groet brengt.

Volgende vluggertjegast en waarom: Graag zou ik Brenda Tillema willen voorstellen voor je item. Als onderneemster van twee kapsalons heeft ze het druk en daarbij heeft ze nog wat met Afrika maar dat kan ze zelf wel vertellen. Zij is als vrijwilliger bij verschillende verenigingen in het dorp lekker actief bezig.

Wat wil je verder nog kwijt: Ik wil Johnny nog bedanken dat hij me opgegeven heeft. Hij sprak over de drie musketiers (Johann, Johnny en ik), leuk dat we alle drie in deze rubriek hebben gezeten. Ook werd ik loco-burgemeester genoemd. Dat komt vanwege mijn functie als voorzitter van Dorpsbelangen wat ik met veel passie doe.

Mijn wens daarin is om de ontwikkeling van Stedum zo leefbaar mogelijk te maken en iedereen hierin mee te kunnen nemen. Ook al weet ik dat het een utopie is om het eenieder naar de zin te maken. Toch hoop ik samen met het bestuur er zo dicht mogelijk bij te komen. Zodat we als Stedumers trots kunnen zijn op ons dorp, die altijd denkt in oplossingen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69