Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Op zoek naar het vakantiegevoel in…., editie 2021

Vorig jaar in de zomerperiode ben ik begonnen met de serie ‘Op zoek naar het vakantiegevoel in….’. Ik ging dan in de vroege ochtendstond naar een dorpje op het Hogeland voor een soort van sfeerimpressie. Mede ingegeven door het feit dat ik destijds tijdens de lockdown regelmatig ben gaan wandelen in plaatsen in de omgeving.

En dan doe je soms verrassende ontdekkingen. Daarbij was ik ook erg nieuwsgierig naar antwoorden op prangende vragen. Zouden door alle coronaperikelen meer Nederlanders hun vakantie in eigen land doorbrengen? Zou het buitenland Nederland ontdekt hebben? En zouden wij als provincie Groningen in het algemeen en het Hogelandgebied in het bijzonder hier van meeprofiteren?

Een vraag die zeker ook dit jaar actueel is. Want Nederland, en zeker onze provincie, kleurt donkerrood op de Europese besmettingenkaart. Wat heeft dat voor invloed op het toerisme in ons gebied? Blijven nog meer Nederlanders in eigen land? Daar moet Groningen dan wel van profiteren toch? En hoe zit het met de buitenlanders? Worden wij nu door hen geweerd? Dat vermoeden heb ik wel, maar is dat ook zo?

Vorig jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt aan de eerste editie. Het smaakte absoluut naar meer. Daarbij leidde het tot mooie reacties en prima ‘kijkcijfers’. Vandaar dat ik er ook deze zomerperiode op uittrek. De komende drie weken zal ik een dikke tien dorpen/streken aandoen en mijn bevindingen daarover aan het papier toevertrouwen.

Daar moet u niet al te veel van voorstellen hoor. Ik wandel door het dorp en directe omgeving op zoek naar de toeristische highlights. Misschien vang ik ergens wel een verrassende quote op. Of kom ik een bekende tegen waar ik even mee kan praten. En mocht u een keer tijdens een (gedeelte van een) route mee willen wandelen? Be my guest! Dan gaan we samen op zoek naar het vakantiegevoel in het betreffende dorp.

Vorig jaar trapte ik de reeks af in Zoutkamp om uiteindelijk in Bedum te eindigen. Ook Winsum werd bijvoorbeeld aangedaan vlak voordat het werd uitgeroepen tot ‘Mooiste dorp van Nederland’. Dit jaar begin ik donderdag a.s. in Uithuizermeeden om de serie op vrijdag 20 augustus af te sluiten in de omgeving van Ezinge en Aduarderzijl. Dat is inderdaad in het Westerkwartier en met Aduard voeg ik nog een dorp uit die mooie contreien toe. Verder ga ik ook wekelijks op ontdekkingstocht in de nieuwe gemeente Eemsdelta en uiteraard wordt de gemeente Hogeland niet vergeten.

Het complete tourschema voor de komende weken:

 

Donderdag 29-7: Uithuizermeeden

Vrijdag 30-7: Delfzijl

Maandag 2-8: Baflo

Dinsdag 3-8: Leens

Donderdag 5-8: Ten Boer

Vrijdag 6-8: Appingedam

Maandag 9-8: Onderdendam

Dinsdag 10-8: Aduard

Donderdag 12-8: ’t Zandt

Donderdag 19-8: Lauwersoog

Vrijdag 20-8: Ezinge / Aduarderzijl

 

Graag tot ziens! En nogmaals, zin om een etappe mee te wandelen, geen probleem. En mocht ergens de koffie klaar staan, geen probleem, haha…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69