Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Visserijmuseum Zoutkamp opent 5 juni 2021 haar deuren!

(Toen kersvers Visserijmuseum Zoutkamp-bestuurslid Jakob Zwart mij benaderde met de vraag of ik aandacht wilde schenken aan de feestelijke (her)opening van dit prachtige museum door een persbericht te plaatsen, wilde ik hier graag aan mee werken. Zoutkamp is natuurlijk een prachtig pareltje op het Hogeland met een rijke vissershistorie. En over die historie kunt u dus alles te weten komen aan de oevers van de mooie Reitdiepkade!)

Persbericht

Aan de oude binnenhaven van de historische vissersplaats Zoutkamp vindt u sinds 1994 het Visserijmuseum Zoutkamp. Het museum is gevestigd in de voormalige, monumentale ‘betonningsloods’ van Rijkswaterstaat. In dit karakteristieke, historische gebouw krijgt u de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te bekijken en te beleven in een audiovisuele tour die het museum u biedt. Buiten op de binnenplaats van het museum vindt u een origineel herbouwd Zoutkamper vissershuisje, ingericht met een authentieke inboedel van rond 1900. In het huisje is te zien hoe er vroeger werd geleefd en gewerkt.

Jaarlijks is er een wisselende expositie die steeds een relatie heeft met Zoutkamp en de visserij. Dit jaar is dat Zoutkamp in oorlogstijd. De expositie is ingericht in samenwerking met het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen en laat de sporen en herinneringen zien van deze roerige tijd. Daarnaast organiseert het Visserijmuseum diverse activiteiten, waaronder een zeehondentocht naar Engelsmanplaat, een dagtrip naar Schiermonnikoog, een rondvaart over het Lauwersmeer en een beurtvaart Zoutkamp-Groningen v.v..

Ook biedt het museum arrangementen, zoals te noemen het Humsterland-arrangement. Voor al deze tochten wordt u meegenomen op de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros of ZK 31, een replica van een houten garnalensloep zoals die in de jaren dertig door de Zoutkamper vissers werden gebruikt. Wilt u een tocht met een select gezelschap maken, dan kunt u de ZK 4 of de ZK 31 ook huren inclusief bemanning. Het programma wordt dan in overleg met u op maat samengesteld.

Meer informatie is te vinden op de website van het Visserijmuseum (www.visserijmuseum.com) en voor boottochten met de ZK 4 of ZK 31 vindt u de informatie onder de categorie Schepen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69