Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dictective over Middelstum van Bob van Dijk

Vorige week kreeg ik een heel leuk mailtje van Bob van Dijk. U weet van, de man van van Albertien. Gezamenlijk vormden ze jarenlang het artsenechtpaar van Middelstum en waren ze de voormalige bewoners van Herberg ‘In de Valk’. Inderdaad het echtpaar dat Middelstum, onder andere door de dictees, zo mooi op de kaart gezet hebben. Dat op de kaart zetten heeft Bob in de afgelopen maanden weer gedaan want hij is met snode zaken bezig geweest:

Hallo die Bert!

Long time no see. Alles goed met jou? Leuk interview met je nicht, het waddenwicht, vandaag.

Wij zijn alweer ruim 2 jaar weg uit de Herberg en wonen met veel plezier in Almere-Oosterwold, een experimenteel supergroen en superduurzaam nieuwbouwproject, dichtbij onze inmiddels twee kleinzoons in Utrecht. Super.

Dicteeën doe ik nog steeds, inmiddels in de hoogste klasse met 20 Vlamingen en Ollanders. Momenteel op afstand met zoom; gaat prima zoniet beter.

Over het thema dictee schreef ik mijn debuutverhaal, een misdaadnovelle van ruim 100 pagina’s. Middelstum, met name de herberg maar ook Yts de oorlogsmuseumdirecteur, spelen er een behoorlijke rol in. Het boek verscheen op 12 maart en is aan een tweede druk toe. Angela Rijnen heeft er inmiddels een exemplaar van, als super-speller. En Mark-Willem Evenhuis kreeg er vandaag ook eentje van me. Maar misschien zijn er meer Middelstummers die dit leuk vinden? Kun jij iets aan de lokale pr doen misschien? Je krijgt hierbij een sneakpreview……

Niet veel later had ik het boekje, De Griekse ij, al in huis en ik heb hem vervolgens in één ruk uitgelezen. ‘Hoe doet ie dat toch?’, was mijn eerste gedachte. Net als zijn dictees is het boek met mooie teksten doorspekt en leest het door grappige zinsneden makkelijk weg. Een aanrader dus, zeker wanneer je van dictees en de Nederlandse taal houdt. Alleen de  term dictective is al origineel gevonden. Daarbij dekt het ook nog eens uitstekend de lading.

Geïnteresseerd? Om de prijs hoeft u het in elk geval niet te laten: ‘Het boekje is via mijn e-mailadres badijk@gmail.com te verkrijgen voor €12,- inclusief verzendkosten en bladwijzer!’

Op naar de volgende druk! En misschien wel een passend vervolg……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69