Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Bertil Sietsema

Foto: Albert Erik de Winter

Naam: Bertil Sietsema

Adres, Woonplaats: Heerdweg 5 Uithuizen

Leeftijd: 47

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: Ik ben eigenaar van een aannemersbedrijf met prachtige mensen die hun vak met veel passie uitvoeren. Het vertalen van de wensen van onze klanten naar een product waar ze blij van worden dat is wel het mooist wat er is. (www.sietsemabouw.nl)

Hobby’s: Zeilen met alles wat daar nog meer bij komt kijken. De natuur, het prachtige Lauwersmeergebied en de Wadden. In de winter mag ik graag snowboarden.

Lievelingsgerecht: Mexicaans en dan bij de Mexicaan op de Vismarkt. Vaak met vriend Poul gezellig kletsen over dingetje die dagelijks op je pad komen.

Mooiste film ooit gezien: Titel: Het leven. Duur: 47 jaar. Genre: Drama & humor. Leeftijd: Vanaf 0…..

Mooiste sportmoment ooit: Met Bennie Gast de Noorderrondritten geschaatst. Bennie is een op en top sportman en ik NIET. Toch eerder binnen zijn dan Bennie, rara hoe kan dat……

Mooiste boek ooit gelezen: Toen ik jaar of 13 was, heb ik Oorlogswinter gelezen. Maakte toen veel indruk.

Kijkt het liefst naar: Als “echte” man moet ik nu vrouwen zeggen. Daar kan ik wel wat moois over vertellen. Tig jaar geleden reed ik met mijn auto in de Ebbingestaat achter een wielrenner. Ik kon er niet omheen door tegemoetkomend verkeer. Dus ik keek tegen de achterkant aan die goed in model was. Inclusief mooie lange bruine haren en mooie lange benen.

Ik kon niet wachten om haar in te halen om de rest te aanschouwen want dat moest wel super zijn. Na het passeren bleek het om een man te gaan en daar ligt toch mijn hart niet. Tevens is dat ook een leermoment; beoordeel mensen niet op hoe ze er uitzien….

Beste popsong aller tijden: Mijn smaak is breed van klassiek tot…… Waar ik wel de leukste herinnering aan heb is het Sinterklaasliedje “De hele boot gaat op en neer”. Ik ben voorzitter van Stichting Sint Uithuizen. Als je na de intocht een speech houdt voor alle vrijwilligers met dat als slotnummer en er staan dan 60 man te hossen is dat toch fantastisch. Het dak gaat eraf en dat gevoel van saamhorigheid is geweldig.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Negeren en vervolgens toehappen, dat doen roofdieren ook. Met zo min mogelijk energie het beste resultaat behalen. In mijn geval is dat zeker gelukt (beste resultaat)!

Mooiste plekjes van het Hogeland: Waddenzee en Noordpolderzijl, daar kun je 2 keer de zon onder zien gaan. Tevens heb ik mijn vrouw daar ten huwelijk gevraagd door middel van chocolade-verrassingseitjes. Ik had de verrassing er uit gehaald en daar het aanzoek in gedaan. Was nogal een uitdaging aangezien de kinderen de eitjes al eerder gevonden hadden dan ik ze kon uitdelen en mijn vrouw het eitje in eerste instantie weer onderin de kinderwagen gooide.

Favoriet vakantieland: Cuba en Oostenrijk.

Mooiste steden: Groningen, nu met de lockdown zie je de stad echt. Je kunt rustig een pandje bekijken zonder tegen iemand anders aan te botsen en dan zie je Groningen nog beter.

Favoriete auto: Triumph Tr 4

Waar heb je spijt van: Van alles waar ik een ander verdriet mee gedaan heb. Mocht dat zo zijn, de koffie/thee staat altijd klaar.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik denk dat het ook het laatste is wat ik ga doen: skydive! Dat is met een veel te grote overall uit het vliegtuig springen.

Droomvrouw/man: Een droomman is hij niet maar wie mij wel als eerste te binnen schiet is mijn vader. Een pracht kerel die niemand veroordeelt of beoordeelt en respecteert hoe iemand is.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Voor alles wat het leven te bieden heeft.

Hoogtepunt uit het leven:  Alles wat het leven biedt. Ups en downs, met de insteek om niet teleurgesteld terug te kijken maar positief vooruit.

Dieptepunt uit het leven: Moet nog komen, dat is de dag dat ik dood ga.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Jeroen van Zalm, Jeroen is een top kerel die ik al mijn hele leven ken. Samen met hem 2x naar Cuba geweest, een prachtige ervaring.

Wat wil je verder nog kwijt: Waardeer, respecteer en haal het goede uit de mens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69