Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Elga Wierenga, Over wensen en dromen…..

Tot voor een half jaar geleden had ik twee wensen. En echt, ze slaan nergens op als je kijkt hoe de wereld en het leven er op dit moment uitziet. Maar toch, een mens moet wensen houden, dat sterkt je om door te gaan. Mijn ultieme wens is om na 15 jaar eindelijk eens niet in een sloopwoning te wonen. Een woning met gaten en scheuren, met muizen en slakken, met achterstallig onderhoud en ga zo maar door. Het lijkt erop dat er binnen afzienbare tijd duidelijkheid komt. Eerlijk gezegd moet ik het nog zien.

Mijn andere wens WAS… weer een eigen autootje!! Dat stelde ik steeds maar weer uit omdat ik mezelf ken. Ik wist dat ik die auto zou “misbruiken”. Slecht weer, oh even vlug met de auto naar de Plus. Terwijl ik nu door wind en regen met mijn frommelkonthond naar de Plus loop! Om maar niet te spreken over de verleiding om “even” naar Bedum te gaan naar de Action. Geen goed idee dus, een auto!!

Totdat…… Ik op een zaterdagmiddag naar de Plus ging en ze daar de DEELSLEE aan het promoten waren! Ik had er al wel iets over gelezen maar het trok mijn interesse nog niet! Een auto delen??? Hoe dan?? Met een folder ging ik naar huis en terwijl ik las, raakte ik steeds enthousiaster! Voor een abonnement van €15,- per maand kon ik voor €4,- per uur een kleine klasse slee huren, dat is een Skoda city go, (waar een maand later nog de Renault Zoë bijkwam) en voor €5,- per uur een middenklasser, de  VW ID3. Ongeacht het aantal kilometers, zonder laadkosten!

Dit leek te mooi om waar te zijn. Nog diezelfde middag meldde ik me aan!! Mijn aanmelding werd goedgekeurd en ik kon de app downloaden. Met die app kan ik een auto reserveren, van het slot halen, zien waar ik kan laden, in geval van nood de hulpdesk bellen, enz. enz..  Vol enthousiasme appte ik mijn nicht in Apeldoorn, ik kom volgend weekend een dagje bij je hoor! Hoe dichter dat bij kwam hoe spannender ik het vond. Gelukkig waren de vrijwilligers van de DEELSLEE zo attent om me de dag voor vertrek instructies te geven over het hoe en wat!

Die zaterdag vertrok ik vol goede moed naar Apeldoorn. Qua kilometers moest ik het gemakkelijk kunnen halen. Maar, kachel aan, ruitenwissers aan, het begon er om te spannen. “De auto wordt nu overgeschakeld in de oncomfortabele  modus”, zag ik op het scherm verschijnen. Geen kachel meer, als een slak optrekken, met klotsende oksels zat ik achter het stuur! Maar, ik heb het gered!!

Dat was mijn eerste ervaring met de DEELSLEE. Mijn andere ervaringen zijn ozo geweldig! Naar mijn tandarts in Winsum? Voor €4,- per uur huur ik een auto. Met het openbaar vervoer ben ik minimaal het dubbele kwijt. En 2 uur extra tijd want ik moet met de bus naar Usquert en dan met de trein naar Winsum. Stofzuiger die het begeeft, even, en ik zeg echt “even”, naar de Mediamarkt. Binnen een uur en anders anderhalf uur ben ik terug, dat kost me dan €6,- , maar dan kan ik wel de stofzuiger in de gang en de auto terugzetten! Met het openbaar vervoer was ik minimaal 3 uur en €10,- kwijt geweest!!

Ik kan nog diverse voorbeelden geven, want ik gebruik de deelslee regelmatig. Laatst moest ik onverwacht naar Zwolle. In Middelstum waren ze alle drie bezet maar dan kan ik in de app zien waar er elders in de gemeente Loppersum nog 1 beschikbaar is. Stedum was in dit geval het dichtste bij, dus heb ik hem daar opgehaald. Enig nadeel is dan wel dat je daar moet zien te komen en hem daar ook weer terug moet zetten. En ja dan moet je weer thuis zien te komen!! Gelukkig zijn er altijd aardige mensen die je even naar Stedum willen brengen en in Middelstum af willen zetten!

Mijn wens om een eigen auto te hebben is niet meer. Ik neem de DEELSLEE!! Voor meer info kijk op https://www.deelslee.nl/. Nu nog een leuk huis en ik ben helemaal happy!!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69