Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Henriët van Kapsalon Tabak blikt enthousiast terug op eerste Kapsalonweekend!

Zowel op pizzadag woensdag als op de slotdag was Brouwers van Esther Goedhart compleet uitverkocht qua Kapsalonmenu’s. En dus moest parttime-horecamedewerkster Henriët zelfs nee verkopen tijdens telefonische bestellingen. Een daverend succes dus, de verkoop van deze bijzondere themamenu’s. Aankomend weekend gaat de actie ‘Henriët on tour’ vrolijk verder, dit keer vanuit Herberg ‘In de Valk’.

Alleen maar positieve reacties…..

Het was niet alleen maar een telefoon- en uitgiftedienst die ze draaide. ‘Zondag bijvoorbeeld was ik al om 15.00 uur present om de sla, tomaatjes en komkommers te snijden en om 20.55 uur moest ik na het schoonmaken vanwege de avondklok er ook nog flink tegen pezen om op tijd thuis te komen. Maar wat een bestellingen en wat een positieve reacties hebben we mogen ontvangen. Dat begon woensdag al, toen zijn er tachtig pizza’s verkocht waarvan de nodige van de Kapsalonvariant. Even na vijven zaten we al aan onze tax. Ook voor Esther waren het prachtige dagen want ze had het razend druk in de keuken. Dat vond ik sowieso al mooi, dat ik een keer een kijkje in de keuken mocht nemen in iemand anders zijn zaak. Helemaal omdat het een compleet andere tak van sport is’.

‘En nee, ik heb geen wanklank of negatieve reacties gehoord. En ook de fooienpot was prachtig gevuld. Dat was niet de belangrijkste insteek maar het geeft de burger wel weer wat moed. Maar het allermooiste was toch dat ik even weer los kon gaan, dat ik even weer kon laten zien dat ik er ben. Het is wel een overgang vanuit de betrekkelijke rust die ik had naar deze topdrukte maar ik ben een uniek avontuur en ervaring rijker. Mooi vond ik ook om te horen dat klanten van andere kapsters de actie konden waarderen en langskwamen om hun bestelling op te halen. Geen enkel probleem natuurlijk!’

Aankomend weekend wacht Herberg ‘In de Valk’

Maar we zijn nog maar op de helft van de actie want aankomend weekend gaat Henriët bij Mark Willem Evenhuis in de leer. Daar kun je nu al de ‘Kapsalon voor de Kapsalon’ bestellen. Een culinair menu bestaande uit onder andere zacht gegaarde lamsstoof, aardappelgratin, baby romaine, knapperige knoflookchips, crème van belegen kaas en vers gebakken brood en knoflookboter. Herberg ‘In de Valk’ biedt deze ‘culinaire patat kapsalon’ aan voor € 19,50 per persoon. Hiervan schenken ze € 4,50 per gerecht aan Henriët!

‘Ik laat het maar weer over mij heenkomen. De manier van werken is door het reserveren, minimaal één dag van te voren, heel anders dan bij Brouwers maar hij zet mij maar weer aan het werk in de keuken, ook voor schoonmaakklusjes ben ik niet te beroerd hoor. Ik hoop op weer net zo’n geweldig en druk weekend, dan wordt het wederom Genieten met een hoofdletter G’.

Daarna hopelijk snel weer los

Nog spannender voor Henriët en Kapsalon Tabak wordt de persconferentie van dinsdag 23 februari. Zouden de kapsalons, in navolging van Duitsland, vanaf woensdag 3 maart de deuren weer mogen openen? Henriët hoopt er vurig op. ‘Dan zijn eerst die mensen aan de beurt die ik begin december vlak voor de kerst heb moeten afbellen. Die zitten al zo lang met hun coronakapsel opgescheept. Zodra die klanten langs zijn geweest kan iedereen weer online reserveren. Daar heb ik zoveel zin in. Qua horeca ben ik bijgeschoold, de handen heb ik lekker laten wapperen en praten kan ik als de beste maar dat doe ik toch het liefst tijdens een mooie knipbeurt!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69