Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Een Kapsalon voor (Henriët van) Kapsalon Tabak!

Het zat Henriët allemaal niet lekker. Waar collega-kapsalons in de omgeving wel in aanmerking komen voor bepaalde steunmaatregelen, waarbij er in de meeste gevallen nog wel het nodige geld bij moet natuurlijk, piest zij overal net naast de bekende pot. Man Geert heeft bijvoorbeeld een baan en de kapsalon is op hetzelfde adres gevestigd als haar woonadres. Weg TVL- en TOZO-regeling.

Wel krijgt Henriët een kleine tegemoetkoming voor het salaris van medewerkster Chantal die ze uiteraard doorbetaalt maar ook daarvoor moet ze het grootste gedeelte uit haar eigen zuurverdiende spaarcenten en opgebouwde reserves halen. Hoezo, iedereen wordt gecompenseerd?! Je zou er bijna gillend gek van worden want hoe lang is het interen nog vol te houden? Daarbij is het noodgedwongen werkloos thuis moeten zitten duimendraaien ook niet bevorderlijk voor het geestelijk welzijn natuurlijk.

Een ingeving

En toen las ze ergens een berichtje over een aantal cafés in het Brabantse Breda die een Kapsalon voor een kapsalon verkochten. Waarbij een kapsalon in dit geval een gerecht is bestaande uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met kaas, even onder de grill gezet zodat de kaas smelt, met bovenop salade. Er ging bij Henriët een ideelichtje branden. Zou dat hier in Middelstum ook kunnen?

Maar daarvoor moet je natuurlijk wel ergens the guts weten te vinden en een knop omzetten om op die manier in de picture te verschijnen. Eerst maar eens Appcontact zoeken met Esther van Brouwers en Mark Willem en Evelien van Zalencentrum Vita Nova en Herberg ‘In de Valk’ of het iets is. Gelukkig kwamen al snel de enthousiaste reacties en het brainwaveproces begon alras te rijpen. Middelstum op zijn best, zal ik maar schrijven…..

Henriët on tour bij Brouwers en Herberg ‘In de Valk’

Met als gevolg dat Henriët de komende week eerst in Brouwers te bewonderen is voor allerlei hand- en spandiensten zoals het opnemen van bestellingen en het uitventen ervan. En een week later stapt ze de weg over om hetzelfde kunstje in Herberg ‘In de Valk’ te flikken. Henriët legt het als volgt uit: ‘Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag a.s., oftewel het Valentijnsweekend, ben ik bij Brouwers ‘in dienst’. Esther gaat op woensdag een speciale Kapsalonpizza maken en in het weekend komen er gevarieerde Kapsalon-daghappen. De prijzen blijven gelijk maar bij het afrekenen kan er een fooi in de fooienpot gedoneerd worden.’

‘Een week later ben ik bij Herberg ‘In de Valk’ te vinden waar Mark Willem zich uit gaat leven op een culinaire variatie van de Kapsalon. Over het hoe en wat precies is hij nog volop aan het broeden maar reken er maar op dat het lekker gaat worden. Per verkocht gerecht is een gedeelte bestemd voor Kapsalon Tabak ter dekking van de kosten die onverminderd doorgaan. Ook daarvoor lever ik natuurlijk de nodige hand- en spandiensten.’

‘Ik ben hartstikke blij dat zowel Esther als Mark Willem en Evelien mee willen doen en ik heb er hartstikke veel zin in. Even weer onder de mensen, even de zinnen verzetten, even iets ludieks in deze barre en bijzondere tijden. Even de negatieve spiraal ombuigen! En we zijn er nog niet want aan elk afgehaalde Kapsalongerecht is een lotnummer verbonden. We zijn al druk in onderhandeling met onze leveranciers over de sponsoring van leuke prijzen. Misschien nog een extra stimulans om langs te komen?!’

Goh, wat een bijzonder initiatief eigenlijk. Wat mooi en creatief ook. Niet bij de pakken neerzitten maar je weer laten zien en voor reuring zorgen in het dorp. Ik ben wel in voor een Kapsalon in wat voor vorm dan ook. U ook?! Middelstum en omstreken allemaal opgetogen met ons Coronakapsel aan de Kapsalon wat mij betreft!

Hierbij nog even kort samengevat het tourschema van Henriët:

Woensdag 10, vrijdag 12, zaterdag 13 en Valentijnszondag 14 februari bij Brouwers.

Zaterdag 20 en zondag 21 februari een thuiswedstrijd bij Herberg ‘In de Valk’.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69