Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Suzan Wierenga

Naam: Suzan Wierenga

Adres, Woonplaats: Winsum, Schoolstraat 26, naast de voormalige Joodse synagoge.

Leeftijd: 46

Burgerlijke staat: Ongehuwd en niet gehuwd geweest en niet geregistreerd als partner in de zin van het geregistreerd partnerschap MAAR meer dan 25 jaar verliefd op Ronald van der Meulen. Vader van mijn drie kinderen; Isa (14), Zara (13) en Jord (11).

Beroep: Bouwkundig ingenieur, procesmanager en specialist in bewonerscommunicatie bij intensieve of grootschalige gebiedsontwikkeling. Directeur / mede – eigenaar van KUUB (Collectief Particulier opdrachtgeverschap www.kuub.info). Hiermee begeleiden we eigenaren naar hun nieuwe huis. En KUUB doet projectontwikkeling.

Hobby’s: Karate, reizen, koken, concerten of festivals bezoeken, evenementen organiseren (vanaf 2012 bij Promotie Winsum, vanaf 2018 bij Dojo Katsu).

Lievelingsgerecht: Zelfgemaakte risotto met Parmezaanse kaas met kippendijtjes uit de oven en roergebakken spinazie met geitenkaas.

Mooiste Film ooit gezien: Il Meglio Gioventu, deze film duurt 6 uur maar als je kijkt vliegt de tijd voorbij. De betekenis is ‘De beste jeugd’. Ik hou van Italië en de taal. Dat komt door één van mijn beste vriendinnen Beatrice Montesano. De film gaat over een Italiaanse familie vanaf het eind jaren zestig tot vandaag. Twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen ontmoeten Giorgia. Een meisje dat leidt aan psychiatrische stoornissen zorgt ervoor dat hun toekomst een noodgedwongen andere wending neemt. De ene broer wordt psychiater, de andere gaat bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van de twee broers lopen parallel met de gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden. De overstromingen in Florence, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode brigades en de Fiat-crisis. De film staat voor de voor zichzelf opkomende generatie. Iemand met een psychiatrische stoornis nooit laten vallen vind ik heel belangrijk. Dat is één van de redenen waarom ik de film zo mooi vind.

Mooiste Sportmoment ooit:

Het behalen van mijn blauwe band in het Kyokushin Karate. Zet mij voor een zaal met 1000 mensen, ik word er niet zenuwachtig van. Voor dit examen was ik dit wel. Drie keer per week trainen en dan het examen. Het is gelukt en ik ben er trots op. Nu verder met trainen. Doorgaan en niet achterover hangen. Elke week trainen en gaan voor het volgende doel – de gele band. 

Mooiste Boek ooit gelezen: “De alchemist” van Paulo Coelho. Boodschap van het boek, volg de wijsheid van je hart:

De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: ‘Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld. Waar je hart is, is ook je schat.’

Kijkt het liefst naar: Twee perspectieven:

  1. Onze keukentafel, onze woonkamer, onze tuin met familie, vrienden, kinderen die het gezellig hebben met elkaar. Die ik kan verassen met lekker eten en om mooie verhalen te horen over wat iemand ‘echt beweegt’ in de wereld.
  2. Onze Dojo waar kinderen, leden zich telkens trainen en het uiterste van zichzelf vragen. Daardoor worden ze fysiek beter en mentaal sterker. De trainingen die Henk, Arjan en Taco vorig jaar hebben gevolgd om hun 1e of 2e dan te halen (zwarte band) was indrukwekkend. Er is veel respect in onze Dojo voor elkaar maar dat had ik in het bijzonder voor deze drie mannen en natuurlijk onze trainer Shihan Lammert Meinema.

Mooiste/succesvolle versiertruc: Poeh….. met mijn ogen? Denk dat ik een man vooral versier door een goed gesprek met hem te voeren. Dan zien ze wie ik werkelijk ben. Andersom is dat voor mij ook belangrijk. Een man kan er nog zo mooi uitzien, ik vind het belangrijk dat je er goed gesprek mee kan voeren.

Mooiste plekje van het Hogeland: Tussen Onderdendam en Warffum linksaf langs de Rasquerdermaar richting Tinallinge.

Favoriet vakantieland: Favoriet is Italië door de rijke historie, prachtige steden en het heerlijke eten.

Mooiste stad: Barcelona

Favoriete auto: BMW

Waar heb je spijt van: Dat ik niet eerder ben gestart met karate. Het is een sport welke ik pas 5 jaar geleden heb ontdekt door de kinderen. Dimitri en Lammert zijn veel langer vrienden maar ik vond het vooral een harde sport. Het respect, de discipline en de mentale kracht heb ik pas later ontdekt. Sinds 2 jaar ben ik actief lid van Dojo Katsu.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zit vol met dromen…. Ik zou graag ooit nog eens mijn 1e dan (zwarte band) willen halen. Daarbij onze Dojo aan de Schouwerzijlsterweg 7 stapje voor stapje opknappen en in ere herstellen. Verder zou ik mijn ervaring in grootschalige gebiedsontwikkeling willen delen en bijvoorbeeld toepassen in grote steden als Parijs, Barcelona en London.

Droomvrouw/man: Dat is een grote vraag. Droomvrouwen en droommannen bestaan niet. De huidige maatschappij is steeds teveel eisend en scheidingen zijn er (soms) te snel. Iedereen heeft kwaliteiten maar ook mindere kanten. Als je dat accepteert en elkaar de vrijheid geeft je eigen leven te leiden en onverwachte dingen te doen (onverwacht naar de kroeg, onverwacht vrienden over de vloer, onverwacht op reis) dan geef je elkaar de ruimte te zijn wie je bent.

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Gesprekjes met mijn kinderen, op reis gaan, trainen in de Dojo.

Hoogtepunt uit het leven: Naast de geboortes van mijn kinderen, de titel ‘Zakenvrouw van het Noorden’ behaald in 2011 in een overvol Martiniplaza en het Noorderlicht zien in Lapland afgelopen jaar. Kortom, ik heb verschillende hoogtepunten.

Dieptepunt uit het leven: De ziekenhuisopname van Zara, toen 9 maanden oud,  met een virus waarbij ze het extreem benauwd had. Tevens was er bij kinderen onder de 1 jaar kans op een hartstilstand. Gelukkig kon ze na 5 dagen mee naar huis maar mijn relativeringsvermogen is daardoor enorm verhoogd en de vechtlust van Zara zie ik nog altijd in haar (altijd positief, hulpvaardig en een enorme avonturier).  

Volgende vluggertjesgast en waarom: Marion Fernhout – Magnin, mijn vriendinnetje sinds ons 2e jaar en zakenvrouw, eigenaar van het Kadocafe in de Folkingestraat in Groningen. Ik heb geen zus maar zij is het voor mij. Er altijd voor elkaar zijn in voor- en tegenspoed. We houden beiden van avontuur, ondernemen, reizen en whisky en houden niet van ‘ingewikkeld’.

Wat wil je verder nog kwijt: “Een optimist koopt van zijn laatste geld een portemonnee”,  dat is mijn motto. Ga niet bij de pakken neerzitten als het tegenvalt. Geniet van de kleine dingen en ga moeilijke zaken niet uit de weg. Probeer als je voor een moeilijke uitdaging staat altijd ‘het licht / de oplossing’ te zien of te vinden. Lukt het niet alleen, zoek hulp. Als je goed kijkt is er meestal iemand heel dichtbij.  Bij onze Dojo gebruiken we ‘Kai’ – dat staat voor samenwerking. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69