Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Mooie momenten

Man, wat heb ik tot dusver toch een plezier beleefd aan mijn MAVO-herinneringen. Door de vele reacties en nieuwe herinneringen bijvoorbeeld. En dat leverde zelfs een extra gastcolumn op van Wim van Heuveln die zijn mooie verhalen ook weer met ons deelde en via via kwam ik zelfs aan het mailadres van een oud-docent die ik na 33 jaar niet meer zou herkennen wanneer ik hem gewoon op straat was tegengekomen. Bijzonder hieraan was dat ik in het voorjaar al eens bij het kerkje in Den Andel rondgestruind had en dat ik toen dacht dat de mensen in de pastoriewoning aldaar toch op een prachtig plekje wonen. En daar woont dus meester Mulder, mijn oud-leraar Engels. We genoten beiden van mooie anekdotes uit die goede oude tijd…..

En zo levert deze tijd dus ook mooie momenten op, gelukkig wel zeg. Zaterdagmiddag bijvoorbeeld was daar het appje van de overbuurman voor een gezamenlijke wandeling. Na Toornwerd en Westerwijtwerd pikten we stiekem Huizinge ook nog even mee. Onder prachtige weersomstandigheden na eerst een klein buitje verteerd te hebben. Twee uur en dik tien wandelkilometers later was het aangenaam ‘bankjen’ met sport en Netflix kijken als nagerecht. Gisteren volgde nog een wandelrondje Huizinge en Oosterburen waarbij ik in dit geval Dusty in bedwang moest houden.

En dat in de tijd dat we een ware avondklok beleven. Nooit verwacht dat ik dat nog een keer mee zou maken. Het deert mij niet echt want tegenwoordig ben ik na negenen zelden nog buiten en daarbij heb ik Dusty als alibi om mij buitenshuis te begeven. Maar dat Corona ons zover drijft dat we naar dit paardenmiddel moeten grijpen, bijna een jaar nadat het virus zich ook in Nederland razendsnel verspreidde, dat is toch eigenlijk heel triest. Nog triester zijn de hopeloze gevallen die menen van alles maar te moeten slopen. Waar ik ook niet al te veel bij na moet denken is dat het vaccineren minder snel gaat dan verwacht en gehoopt. We zijn er nog niet dus.

Maar luidt de titel niet mooie momenten? Snel weg dus met de somberheid. Want vorige week was daar in huis de oerkreet toen de oudste haar tweede tentamen binnen wist te slepen. Haar eerste ging door de nodige pech en technische onvolkomenheden net niet goed en dus was de druk groot. Des te mooier wanneer het dan in de rebound wel lukt. Dankzij haar studie werd ik onlangs zelfs nog geïnterviewd door een klasgenoot van haar. Een bijzondere opdracht want de studenten moeten elk woord en gebaar van de geïnterviewde uitwerken en nadat ik later een zin terughoorde waarbij ik de nodige eh’s en verhakkelingen had uitgebraakt, besefte ik dat dit geen sinecure is. Succes derhalve met de uitwerkingen.

Zou Snollebollekes ook zo’n oerkreet geslaagd hebben toen hij De Slimste Mens-titel won? Zijn overwinningsspeech was in elk geval legendarisch en ik moet zeggen dat ik de afgelopen weken genoten heb van deze kennisquiz waaraan achter de schermen Dorien Herder meewerkt. Zij woonde vroeger in Westeremden en schrijft regelmatig een gastcolumn voor mijn website. Een feest der herkenning dus en dat geldt ook voor de winnaar Snollebollekes. De man die de feesttent in Middelstum moeiteloos op zijn kop weet te zetten als hij de kans (weer) krijgt. Daarvoor hoeft hij eigenlijk alleen maar het podium te betreden, de rest gaat vanzelf. Ik had echter niet verwacht dat er zoveel vernuft in hem zou zitten. Een opleiding zwakstroom en het lezen van een goed boek doet wonderen, aldus de winnaar.

Maar deze mooie avondvulling is dus helaas eerst weer ten einde. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor mijn mooie herinneringen aan de afgelopen week. We richten ons dus eerst maar weer op de stipjes aan de horizon. Op de derde Summer of Love dus. Daar kwam ik achter dat die er aan zit te komen toen ik op zaterdagavond naar ‘Matthijs gaat door’ keek waarin hij ook een mooi interview met Andre van Duin had. Onze nationale volkskomiek die begin vorig jaar zijn partner verloor en een paar maand later zelf de diagnose kanker moest zien te verwerken. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met hem.

Ik kap nu eerst maar met het delen van mijn mooie herinneringen want Winsum lonkt. Hopelijk kan ik daar een adverteerderssuccesje boeken. Dat leidt dan vanzelf weer tot mooie momenten later dit jaar…….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69