Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Thomas Visser, ‘10 dagen quarantaine. Alles wordt saai maar ik blijf “positief”…..’

2021 is voor mij als mantelzorger voor een huisgenoot die helaas positief is getest op het coronavirus geweldig begonnen….. Tien dagen in quarantaine dus, k*tzooi! Vanaf nu elke dag poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Een goed begin van 2021.

Na het slechte nieuws is mijn huisgenoot gelijk in isolatie gegaan, heb ik alle schoonmaakspullen uit de kast getrokken en het hele huis schoongemaakt. Het coronavirus krijgt mij hoe dan ook niet te pakken! Elke stap die hij zet, maak ik schoon. Zo moet ik nu 10 dagen door mijn huis heen. Daarnaast nog elke dag koken en een bordje voor de deur zetten, het is net een gevangenis. Echt supergezellig allemaal…

Ik zit inmiddels op dag 6 van de quarantaine en ben er al helemaal klaar mee. Wat een werk dat schoonmaken. Elke dag maar weer. Hierbij een ode aan alle schoonmakers, mantelzorgers en mensen in andere zorgberoepen. Tegelijkertijd doet het me goed mijn vriend(en) te kunnen helpen. Ik heb de hele Playstation uitgespeeld en al 2 seizoenen van een nieuwe serie gekeken. Gelukkig kan ik nog online aan het werk, wat mijn dag nog iets draaglijker maakt.

Ik ben de afgelopen 9 a 10 maanden nog niet één keer verkouden geweest. Daarbij geen één keer last van mijn keel of hoofdpijn gehad. Dit zegt al wel genoeg hoe wij, als mensen, tegenwoordig leven en overal rekening mee houden. We hebben bijna geen contacten meer en kunnen zo nauwelijks een griepje of iets anders oplopen. Ze noemen het ook wel het nieuwe normaal, maar dan mis ik het oude normaal eigenlijk best wel erg.

Weten jullie nog wel hoe vol eigenlijk de Sunsation tent is tijdens de Klimaatgroep Hollandse avond? Of hoe iedereen aan het dansen was in de bovenzaal van Vita Nova bij de 80s & 90s disco party? Weten jullie wel dat er sinds kort heerlijke groene Heineken knuppels te koop zijn bij VV Middelstum? Ik kan me nauwelijks meer herinneren hoe prachtig eigenlijk een 3e helft is bij mijn voetbalclub.

Deze week heeft de eerste vaccinatie plaatsgevonden in Nederland. Het zou toch geweldig zijn als we in september weer terug zijn in het oude normaal. Misschien kunnen we dan wel weer een soort van Woodstock vieren in het Asingapark. Nee, nog beter: noem het deze keer het Bevrijdingsfestival! Maar dan wel graag zonder onweer.

Denk dan wel om je vaccinatiebewijs! Hopelijk tot ziens in september…….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69