Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Vooruitkijken

Gisteren keek ik nog even terug op de mooie momenten die 2020 toch ook voor ons in petto had. Op deze woensdagmorgen wil ik graag even vooruitkijken, vooral op zakelijk gebied. Want in tegenstelling tot Erik Hulsegge heb ik geen droom gehad waarin een mooie nabije toekomst zich voor mij ontrolde. Dat is wel jammer inderdaad. Geen visioen dus van een Sunsationfeest in het najaar waarin DJ Roy Snollebollekes aankondigt waarna duizenden festivalgangers van links naar rechts stuiteren in de feesttent. Of een grachtengordelvaart van het Nederlands Elftal na het behalen van de EK-titel….

Natuurlijk streef je als ondernemer elk jaar naar (iets) meer. Meer omzet, meer lezers, meer opdrachtgevers. Maar is dat eigenlijk wel reëel? Ook vorig jaar lag het aantal adverteerders verbonden aan de website zo rond de 50. Maar toch raakte ik er om uiteenlopende redenen ook een stuk of zeven, acht kwijt. En nu kan ik wel roepen dat een beetje doorwisseling goed is voor de scherpte en ruimte biedt voor nieuwe adverteerders maar stiekem huilt mijn hart toch wel een beetje wanneer iemand stopt.

En dit jaar wordt het wat dat betreft wederom een spannend ondernemersjaar. Kunnen alle adverteerders hun hoofd boven water houden? Iets waar ik hartstochtelijk op hoop. Maar wat hebben sommige het zwaar, financieel maar zeker ook mentaal. Want de onzekerheid wanneer weer los te kunnen, dat doet wat met je. En dus kan ik wel van alles roepen over doelstellingen als meer opdrachtgevers en adverteerders maar het behoud van wat er is, dat is toch eigenlijk veel belangrijker?!

Goed, ik raakte KGH kwijt maar in november diende zich als alternatief een nieuwe uitdaging aan. Want deze week mag ik voor het eerst op pad voor een nieuwe serie, ‘Klant in beeld’. De opdrachtgever heeft onder zijn clientèle zoveel mensen met mooie en avontuurlijk levensverhalen, daar moet wel wat mee gedaan worden natuurlijk. Dus tuf ik morgen naar het mooie Pieterburen voor de aftrap van deze nieuwe reeks en daar heb ik best wel zin in.

Inspiratie voor nieuwe websiteonderdelen zijn er nog niet maar vaak dienen zich vanzelf bijzondere onderwerpen aan. Zo neemt Wieb Roffel van de Voedselbank het Hogeland mij regelmatig mee in het wel en wee van deze bijzondere instantie. Die in een welvarend Nederland niet zou moeten bestaan maar toch broodnodig is. En hoe zou het verder gaan met de tafeltennissers van de KlimaatgroepStars? Is er voor hen sportief gezien al weer een stip aan de horizon? Want de seizoenstart was veelbelovend en smaakt naar meer.

En soms zijn bekende (pensionado)interviews zo bijzonder dat ze nog een staartje krijgen. Zou ik bijvoorbeeld een keer mee mogen met advocaat Niek Hiedanus naar een rechtszaak? Of met een enthousiast spreker die mooie dorpswandelingen met hotelgasten mag begeleiden door het mooie Loppersum? Die toezeggingen zijn wel gedaan en het zijn bijzondere momenten om bij te mogen zijn natuurlijk.

Maar eerst maar eens afscheid nemen van dat vermaledijde coronaspook. En er is nog iets om naar uit te kijken, de reeks ‘op zoek naar het vakantiegevoel van’ waarbij ik tijdens de zomermaanden ’s morgensvroeg naar een mooi dorpje in de omgeving trek om daar het vakantiegevoel te ervaren en dat middels woord en beeld met de lezers te delen. Heel leuk om te doen, zeker wanneer het zonnetje uitbundig schijnt. Ik heb al weer een mooie lijstje met plaatsen opgesteld.

Wat ik ook altijd een uitdaging vind is om meer toeschouwers naar de website te lokken. De nieuwe website, sinds 2018 in de lucht, settelt zich steeds beter in Google en dat zie je terug in de kijkcijfers. Ik heb de jaarlijkse haf miljoen bezoekers weer in het vizier en dat geeft een goed gevoel. Hopelijk biedt ook dit jaar weer voldoende interessante interviewgasten, verhalen en gastcolumnisten. Laatstgenoemde rubriek kende dankzij de prachtige bijdrage van Peter Anema natuurlijk een vliegende start. Er staan al weer een vijftigtal namen op papier die dit onderdeel hopelijk adequaat in kunnen vullen.

En wat te denken van de vluggertjesgasten, een van de grote kijkcijferhits van de website? Toch mooi dat er altijd weer gasten te vinden zijn die middels 25 korte vragen een inkijkje in hun leven willen geven. En zo heeft ook 2021 weer zijn eigen mooie ambities om aan te werken. En dat moet ook want voor de automatische piloot is het toch nog veel te vroeg? Hopelijk kunnen we er met zijn allen ondernemend gezien snel weer op topsnelheid tegenaan….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69