Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Herald Jansen

Naam: Herald Jansen 

Adres, Woonplaats: Eenrum 

Leeftijd: 44 

Burgerlijke staat: Ongehuwd samenwonend met Kim en onze kinderen Lieke en Ole. 

Beroep: Key accountmanager bij ATAG Benelux. 

Hobby’s: V.V. Eenrum, wandelen, voetballen, spelletjes doen, koken en gezellig met vrienden, familie en andere leuke mensen bij ons om de grote tafel zitten. 

Lievelingsgerecht: Stamppot boerenkool van moeders, spareribs, een heerlijke Italiaanse pasta, eigenlijk vind ik best veel heel lekker. 

Mooiste film ooit gezien: Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n filmkijker, ik kan niet zo lang stilzitten. Maar als ik dan moet kiezen dan zeg ik zonder twijfel, Italian Job! Doe mij dan maar een heerlijke actiefilm met een beetje gekkigheid. 

Mooiste sportmoment ooit: De bekende 5-1 tegen Spanje was wel heel mooi, daarnaast de paar keer dat ik tijdens een eindtoernooi een wedstrijd van Oranje heb mogen zien. Wat een geweldige sfeer en belevenis. Daarnaast heb ik ook wel wat momenten in het wielrennen gezien die voor het nodige kippenvel zorgden. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik gun mijzelf alleen maar tijd om te lezen tijdens de zomervakantie. Ik vind de boeken van Jos Burgers echt geweldig en zeer inspirerend.

Kijkt het liefst naar: Voren, de voorruit is niet voor niets veel groter dan de achteruitkijkspiegel. En onze kinderen die groot groeien en steeds zelfstandiger worden. 

Beste popsong aller tijden: Ik vind muziek in het algemeen heerlijk om naar te luisteren. Bij de beste popsongs hoort voor mij zeker, ‘Come as you are’ van Nirvana, maar ‘Mr Vain’ van de Culture Beat zet ik ook harder. En och, Killer van Adamski is ook zo’n mooi nummer. Heerlijk jeugdsentiment! 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Geen truc gebruiken maar gewoon mezelf zijn. Niet altijd even wenselijk trouwens, haha. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Doe mij een fiets/wandelpad tussen de akkers hier in de buurt met een mooi wijds uitzicht en ik ben helemaal tevreden. Prachtig! Rust en heel veel ruimte. 

Favoriet vakantieland: Wij vinden allemaal Frankrijk een heerlijk land. 

Mooiste stad: Ik vind Praag en Berlijn heel erg mooi. 

Favoriete auto: Momenteel staat de Range Rover sport P400E bovenaan mijn lijstje. 

Waar heb je spijt van: Ik ben echt een chocoladejunk, chocola is ongelofelijk lekker. En ik ben nog wel eens een dooreter. Tja, dan heb ik na afloop wel eens spijt……. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een mooie rondreis maken in het noordwesten van de VS, te beginnen in San Francisco en eindigend in Vancouver. Onderweg de tijd nemen voor Oregon, dat lijkt me helemaal geweldig. 

Droomvrouw/man: Ik knijp mijn handen dicht met Kim en dat inmiddels al heel wat jaartjes. Wij vullen elkaar heel mooi aan. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Tja, dat is dan toch weer chocolade. Maar dan moet het wel veel en de moeite waard zijn want over het algemeen ben ik behoorlijk chagrijnig als ze me wakker maken. 

Hoogtepunt uit het leven: Heel cliché maar de geboorte van mijn kinderen uiteraard en daarnaast probeer ik ook van de kleine dingen te genieten en wat is er dan toch veel moois. 

Dieptepunt uit het leven: Zonder enige twijfel het overlijden van de vader van Kim , een pracht kerel die slechts 54 jaar mocht worden. Inmiddels 16 jaar geleden en nog steeds emotioneert het me nog en denk ik vaak aan hem. Zeker nu je zelf ook dichterbij die leeftijd komt.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Gerke Vos uit Winsum, een enthousiast en sociaal mens met het hart op de juiste plek en een gezonde dosis humor. Ik vind het mooi om te zien hoe hij met veel passie voor z’n vak met z’n eigen bedrijf bezig is. 

Wat wil je verder nog kwijt: Wees allemaal wat positiever en heb vertrouwen in elkaar! Ik erger mij in steeds hogere mate aan het zeikklimaat in Nederland. Overal wordt tegen geprotesteerd en ophef gemaakt. Er wordt alleen maar ingezoomd op de verschillen tussen mensen en groepen, terwijl er veel meer overeenkomsten dan verschillen zijn.

En het complete wantrouwen in elkaar, of het nou de leerkracht, de politieagent, de medici of de politici zijn. Heb vertrouwen in hun expertise en hun goede wil om er het beste van te maken. Laten we nou vooral beseffen dat we in een ontzettend mooi land wonen waar we het heel erg goed voor elkaar hebben, uitzonderingen daargelaten.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69