Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Zou het er van komen, een boek over Vast Banket?

Zoals bij de vaste lezers van deze website wel bekend, heb ik een twintigtal jaren van mijn werkleven bij Vast Banket in Middelstum doorgebracht. Daar droom ik af en toe nog wel eens van. Zoals vorige week toen de chocolateermachine van de kokoslijn problemen kende en de koekjes ook nog eens te vroeg de inpakruimte instroomden met alle gevolgen van dien. Vorig jaar ben ik een keer bij Frouk Vast geweest om mee te brainstormen over de uitwerking van het boek maar ze was al heel ver met haar ideeën en verhalen. Inclusief horden mooie foto’s.

Als het even meezit komt er begin volgend jaar een boek uit over deze wereldberoemde, zeker in de Sonja Bakker-periode, bakkers uit oorspronkelijk Westerwijtwerd, later Middelstum. Dit boek wordt dan uitgegeven door NoordPRoof Producties, van onze ‘eigen’ Jetze Smit. Hij stuurde mij onderstaand persbericht plus wat mooie foto’s uit die goede oude tijd. Dit laatste dankzij de ‘inzamelwoede’ van Frouk. Het zou mooi zijn wanneer het boek er zou komen. Vast ook interessant om te lezen voor niet medewerkers. Per mail te bestellen bij Frouk, zie het persbericht hieronder……

Persbericht

Frouk Vast loopt al jaren rond met het idee om het verhaal van bakkerij Vast op papier te zetten. Aan de hand van allerlei artikelen die van haar vader Uilke zijn geweest, heeft zich het verhaal gevormd. Gaandeweg heeft ook broer Stoffer een bijdrage geleverd en zijn er oud-werknemers geïnterviewd. Verder bevat het boek enige hoofdstukken met foto’s van personeelsleden en -feestjes.

Het verhaal van Vast Banket begint op 1 april 1946. Dan nemen Uilke Vast en zijn vrouw Jantje Johanna Maria Vast-Stalman in Westerwijtwerd de bakkerij met winkel en bakfiets over van bakker Boelema.

Het verhaal gaat verder via uitbreidingen en verhuizingen naar Middelstum en uiteindelijk Boerdam, waar het bedrijf onder een andere naam (en onder andere eigenaars) verder gaat. Het boek telt honderden foto’s van de verschillende perioden en bovendien ook enige hoofdstukken met foto’s van personeelsleden en -feestjes.

Het boek gaat € 22,50 per stuk kosten en zal in het voorjaar verschijnen, mits er voldoende inschrijvingen zijn. U kunt het boek bij voorintekening bestellen door een mail te sturen naar: frouk.vast@gmail.com. Vermeld daarbij uw naam, adres, postcode en woonplaats. En uiteraard hoeveel boeken u wilt bestellen en of het moet worden verstuurd of wordt opgehaald.

 

 

 

 

 

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69