Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel VIII

Met de kerstdagen in aantocht zat ik al op een bericht van jou te wachten Wieb!

Uiteraard, dat dacht ik al! Dat zijn juist de dagen dat we onze cliënten wat extra’s willen geven. En dus wordt de publiciteit niet geschuwd. Binnenkort mag ik bij een andere internetcolumnist aantreden. Want Jan Gerrit Vos, journalist bij het Dagblad van het Noorden, heeft net als jij een website (www.mijnhogeland.nl) waarvoor hij gesprekjes voert met allerlei Hogelandsters. En zo raken steeds meer mensen bekend en vertrouwd met de werkzaamheden die wij hier doen. En dat komt de opbrengst alleen maar ten goede.

Je hebt ook al contact gehad met Jan van Heerde van Voedselbank Eemsdelta zeg je? Ja, daar heb ik onlangs ook kennis mee gemaakt. En zo kunnen we mooi samenwerken met elkaar en ondersteunen waar nodig. En het helpt hoor om naar buiten te treden. Zo was er een klant van de dorpswinkel in Sauwerd die bij de kassa  €1000,00 neerlegde met de mededeling dat voor dit bedrag voedselproducten voor onze voedselbank moesten worden gekocht. Dat is toch geweldig!!!

Hoe gaat het met de koffiezegels?

De oproep om Douwe Egberts-spaarzegels te doneren heeft ertoe geleid dat ik nu al iets meer dan 400.000 spaarpunten binnen heb. Voor iedere 600 punten levert DE een pak koffie aan de voedselbank. Een snelle rekensom leert dat we inmiddels op dik 660 pakken koffie zitten. En met 150 gezinnen als cliënten zitten we dus al op dik vier pakken per gezin. Door de oproep op Facebook te plaatsen, kwamen de spaarpunten zelfs uit Maastricht! Het hele land denkt en leeft dus met ons mee……

En het gezonde groente en fruit is niet aan te slepen?

Dat is ook heel belangrijk hé, om in de voedselpakketten op te nemen. En ook daarover hebben we niets te klagen. Een krantenberichtje over de grote appel- en perenoogst van deze herfst leidde ertoe  dat er nu ongeveer 6.000 kg appels/peren zijn gedoneerd. Een enorm resultaat toch? En een goed voorbeeld doet volgen want een aardappelteler in Usquert leverde ons vervolgens 1.000 kg aardappelen. Gevolgd door een uienteler in de omgeving van Winsum met 1.000 kg aan uien. Dat gaat lekker zo!

De PLUS plust ook voor jullie?

Dat klopt inderdaad. Begin november zijn PLUS Bedum en PLUS Middelstum begonnen met een spaarzegelactie. Bij iedere €10,00 aan boodschappen krijgt de klant een spaarzegeltje. Een volle spaarkaart (= 75 zegels) levert een doos met voedselproducten op.

Omdat lang niet iedereen gecharmeerd is van zegeltjes krijgen en dan ook nog eens opplakken, worden veel plakzegels gedoneerd aan de voedselbank. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat van de huidige actie. Want aan het begin van dit jaar leverde de spaaractie ons bijna 500 dozen aan voedselproducten op. 500 x €50,00 is toch wel even  € 2.5000,00! Toen al een fantastisch resultaat maar nu is de bewustwording er misschien nog wel meer.

Heb je nog een mooi en waardig slotakkoord?

Dat was eigenlijk de gift in Sauwerd al. Ebenezer Scrooge zou zich achter de oren gekrabd hebben maar vooruit, ik heb nog een mooie uitsmijter voor je. Want de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Oldehove zamelde tijdens een kerkdienst maar liefst € 2500,00 in. Twee supermarkten in deze regio mogen hiervoor kruidenierswaren leveren. Dat zijn allemaal berichten waar ik en onze cliënten heel blij van worden. Ga zo door mensen! En wij hebben snel weer contact Bert…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69