Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Keek op het Kwartaal met Ben Hoeksema van Hoeksema Schilders, deel III

Volgens mij heb je een mooie primeur want ik was maar zo een afspraak vergeten…..

Ja, ik had gisteravond al zoiets, ‘wanneer belt die Koster nu toch?’ Maar het is zo druk dat ik zoiets had van, die reageert vanzelf wel weer. Je begrijpt het al wel, ik hoef mij niet te vervelen! Niet te druk over maken hoor, dat overkomt de besten, haha….

(Noot van de redactie: ik was de dag erna met mijn hond aan het wandelen toen ik een brainwave kreeg. ‘Ik had gisteravond Ben moeten bellen!’ Bij mijn weten de eerste afspraak ooit en zeker als zelfstandige die ik vergeten ben. De ergste foebel tot dusver was dat ik een week eerder dan gepland bij mensen op de stoep stond…….)

Maar het gaat lekker begrijp ik Ben?

Jazeker, we zijn nog steeds druk met zijn achten. Zeker in deze weken. Man, het is soms net alsof we na kerst niet meer bestaan. Maar zo gaat dat elk jaar hoor. Ik vermoed dat we de wintermaanden prima door komen, ik kan al het personeel aan boord houden zoals het nu lijkt. Op een aantal interessante offertes is inderdaad een klap gegeven en ook de eerste buitenklussen stromen al weer binnen.

Hoe is het met de vrouw?

Roosmarijn is net met verlof gegaan en kan het nu thuis rustig aan doen. Ze is op 9 januari uitgerekend dus het is aftellen geblazen. Gelukkig zijn de controles goed verlopen, alles ligt op schema. Maar ik ben best gespannen hoor, je bent er wel aldoor mee bezig. Vader worden is niet niks natuurlijk. Maar ik kijk er naar uit! Hopelijk kunnen we binnenkort lekker genieten van ons wereldwondertje.

En hoe gaat het met je nieuwe huis?

Dat speelt natuurlijk ook nog. Ik ga er alle dagen wel even langs om te zien wat er allemaal gebeurd is en of alle meewerkende bedrijven/werklui verder kunnen. We komen net uit de breekfase en zitten momenteel alweer druk in de vloeren, of te wel de opbouwende fase. Hoe zeggen ze het ook alweer? Eerst moet het minder worden, voordat het mooier wordt? Dat kan ik nu onderstrepen. Zelf ben ik er in mijn spaarzame vrije tijd ook aldoor druk bezig. Als alles meezit, kunnen we nog voor september 2021 de overstap maken.

Hoe kijk je terug op 2020?

Wat een bizar jaar eigenlijk hé! Ik zal hem nooit meer vergeten. Roosmarijn zwanger, een ander huis kopen en dat allemaal in coronatijd. Waar bijvoorbeeld de horeca en de evenementenbranche met de handen in het haar zitten, smoren wij in het werk. Dan voel je je zeker bevoorrecht maar ik heb erg met ze te doen. Ondernemers die geforceerd moeten sluiten, een beslissing opgelegd door de overheid. Horecabedrijven die hun vaste inkomsten misgelopen. Het voelt bijna als een leeglopend vat met momenteel maar weinig positief (voor)uitzicht.

Nee, daarentegen hebben wij aldoor goed door kunnen werken. Uiteraard heb je van te voren overleg met je klanten of het past wanneer we langs komen maar dat is vaak geen probleem. Ik denk dat we het tij mee hebben. Mede doordat veel mensen een bedrag voor de waardedaling van hun woning ontvangen. Waar ze voorheen zelf plannen maakten om te verven wordt nu de overweging gemaakt om het aan een schilder uit te besteden. En daar profiteren wij weer van.

Dit jaar zien we ook een stijging van de beglazingsklussen. Dit allemaal dankzij overheidsubsidies en de SNN gelden waarbij SNN staat voor Samenwerkingsverband Noord Nederland. Voor duurzame investeringen worden overheidsgelden beschikbaar gesteld waardoor deze klussen aantrekkelijker worden om uit te laten voeren en daar profiteren wij met onze glasservice van mee. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld HR++ beglazing. Dit is Hoog Rendement beglazing (oftewel dubbelglas) waardoor het huis beter geïsoleerd wordt.

Straks met kerstreces?

Klopt, vanaf 18 december zijn we eerst twee weken dicht. Alleen bij calamiteiten komen wij eraan. Dat is een lekker vooruitzicht hoor want eigenlijk heb ik het hele jaar door alle ‘perikelen’ nog geen vakantie gehad. En dan is twee weken betrekkelijke rust best wel lekker. Ik zeg bewust betrekkelijk want het klussen gaat gewoon door natuurlijk.

Nee, tijd voor ontspanning is er niet of nauwelijks. Daarbij ligt het voetballen ook nog eens grotendeels stil. Het is niet anders. Alles voor de gezondheid, er komen vanzelf betere tijden.

Heb je nog wat slotwoorden?

Je merkt dat ik niet zo uitvoerig van stof ben als tijdens de eerste twee kwartaalkeeks. Er zijn weinig nieuwe ontwikkelingen en het gaat gewoon lekker. Ook de offertes blijven binnenstromen. Ik wens iedereen prettige dagen toe met elkaar in kleine kring en een geweldig en gezond 2021! Je belt in maart maar weer, hopelijk ben je dan wat scherper, haha. Ik ben zeer benieuwd hoe ons leventje er dan uitziet…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69